PGL Major: Gambit vs fnatic összefoglaló

PGL Major: Gambit vs fnatic összefoglaló

Elindult a Major rájátszás, itt is van az első negyeddöntő rövid összefoglalója!

Az első negyeddöntőben öt régi nagy veterán, avagy a svéd fnatic és Zeus zabolázatlan villámai, avagy a Gambit csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

PGL Major: Véget ért a csoportkör, kezdődhet az igazi verseny!

tbr | 17/07/21 09:00 A 4. játéknapon ismét új legendák születtek és régiek hullottak a porba, így hát van miről beszélni ismét a PGL krakkói Majore kapcsán. Felesleges lenne túlhúzni a dolgot, jöjjenek is a csoportkör utolsó napjának eredményei és hogy mi vár ránk!

Már a vétó alatt kaptunk egy nagyobb csavart, miután a Gambit legjobb pályája, Cobblestone helyett inkább Traint választotta. A fnatic az egyik legjobb saját pályáját, Cache-t tiltotta, mivel az ellenfél sem rosszabb náluk rajta, így végül ők inkább maradtak az Inferno választásnál. A Gambit dönthetett az utolsó pálya sorsáról, mely végül Overpass lett.

Train

A vonatos pálya adta a nyitányt, ennek megfelelően egy elképesztően szoros és izgalmas indítás volt. Kevés olyan meccset lát az ember, ahol legszívesebben az egész meccset emelné ki egészében, nem pedig egy-egy pillanatot, de ez most egy ilyen volt. Folyamatos adok-kapok zajlott a két csapat között, rengeteg szebbnél szebb és okosabbnál okosabb clutch helyzettel. A pálya sztárjai egyértelműen a két csapat AWP játékosai, mou és JW voltak, együtt összesen 50 fraget hoztak össze, nagyrészt a távcsöves fegyverrel.

Train játékos statisztikái

Az első félidő a lehető legszorosabban alakult a végére, 8:7-es előnnyel a fnatic javára. Innen jöhetett a folytatás, aminél még mindig nem tudták igazán elengedni a csapatok egymás kezét és egészen az utolsó körig kiélezett harc volt. A 30. kör is pont annyira kiélezett volt, mint maga a mérkőzés, de a végső pillanatban JW maradt 1v2-ben és ezt már nem tudta lehozni, így éppen csak, de 16:14-re a Gambit nyerte meg az első pályát.

Inferno

Mire eljutottunk a második pályára rájöttünk, hogy ennyire szórakoztató párharcot már nagyon rég láttunk, hiszen ez a két csapat szinte tökéletes ellenfelei egymásnak mind stílusban, mind a játékosok képességeit illetően. Ezért nem vártunk kevesebbet Infernótól sem, mint Traintől. Szerencsére nem kellett csalódnunk, hiszen egy az egyben Train tökéletes folytatását vagy ismétlését (nem teljesen egyértelmű a sok hasonlóságtól - a szerk.) kaptuk.Az első félidő gyakorlatilag ugyanolyan volt, mint az előző mérkőzésen: kicsit elhúz az egyik csapat, aztán egyenlít a másik, majd ők mennek picit tovább, de visszatér az első. Végső soron ismét a fnatic nyerte a félidőt, 8:7-re.


Inferno játékos statisztikái

Most sem tudtak leállni a második félidő alatt a szoros körökről, de még kiélezettebbek lettek! Konkrétan minden egyes kör felért egy kisebb szívrohammal egy-egy rajongó számára és ez annak köszönhető, hogy egyszerűen nem volt játékos a szerveren, aki nem hozta volna a legjobb formáját, amikor kellett. Viszont a pálya vége felé haladva, az utolsó 5 körben egyre jobban jöttek elő a hibák a Gambitnél, mintha izgultak volna a befejezés miatt, hiszen 13:12-nél már csak 3 kör hiányzott nekik a győzelemhez. Végül Dosia törte meg a fnatic visszatérését a 26. körben, így 14:12-ről be is fejezték a mérkőzést két gyors körgyőzelemmel és megnyerték a negyeddöntőt!

Tehát a fnatic kiesett a versenyből, a Gambit pedig továbbmehet, hogy holnap 17:00-tól vagy az SK vagy az Astralis ellen játszanak az elődöntőben. Ráadásul nem is rossz esélyekkel a látottak alapján!

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!