PGL Major: Véget ért a csoportkör, kezdődhet az igazi verseny!

Nem szeretnénk, ha elfelejtenétek mi történt eddig és mi vár rátok, ezért itt a menetrend-szerinti összefoglalónk!

A 4. játéknapon ismét új legendák születtek és régiek hullottak a porba, így hát van miről beszélni ismét a PGL krakkói Majore kapcsán. Felesleges lenne túlhúzni a dolgot, jöjjenek is a csoportkör utolsó napjának eredményei és hogy mi vár ránk!

Kezdésnek beszéljünk egy kicsit a csoportkörről, mely ugye nem csak a fenti 9 meccsből állt, de még 24 másikból is. Pont emiatt vettük a fáradtságot, hogy kielemezzük röviden a történteket és keressünk néhány tendenciának ígérkező adatot a következő napokra. Sok érdekes statisztikába futottunk bele, ami a számok rajongóinak lehet megváltást jelent majd, hiszen itt egy helyen és érthetően megtalálja az összes statisztikát a csoportkörről néhány érdekességgel körítve:

PGL Major: 33 meccs statisztikáiból szemezgettünk

Vannak az élen olyan játékosok, akik még tovább sem jutottak és vannak azok, akik stabilan a legjobbak.

A legnagyobb meglepetést egyértelműen a kiesők hozták az utolsó napon, akik között két olyan csapatot is találunk, mint a Na'Vi és a G2. Tegnap már hosszasan elmélkedtünk azon, hogy mi okozta a gondot az ex-legenda s1mple-éknek és a feltörekvő, de már így is világranglista 4. franciáknak. Ha kíváncsiak vagytok a gondolatainkra, akkor erre tovább:

Újabb meglepetés kiesők a Majorön

tbr | 17/07/20 17:00 Ahogyan a 3. napnak, úgy a negyediknek is lettek meglepetés kiesői, akikre talán senki sem számított, de mégis elbúcsúztak a Major álomtól egy időre. Név szerint a G2 és a Na'Vi jutott erre a sajnálatos, de megérdemelt sorsra, miután egyikük sem tudott jó játékot felmutatni 4 nap alatt.

A kiesők után leporoltuk magunkat és írtunk egy remek cikket az elmúlt évek Major legendáiról, ahol már megtaláljátok a legfrissebb nyolcast is néhány érdekes információ mellett:

Fnatic: az örök Major legendák

Tudtátok, hogy a fnatic az eddigi összes Majorön legenda volt?

Ha már legendák. A sokat ekézett friss Major szereplő és top 8 BIG kapcsán is elmélkedtünk kicsit, hogy mit tudnak, kik ők és merre tovább. Persze nem mind arany, ami fénylik, de azért mindenki találhat benne valamit, amiben egyetért vagy csak jobban el kezd érdeklődni tőle az eddig homályban lévő csapat iránt. Hideg élelmet azért készítsetek mellé, nem lesz rövid túra:

A BIG útja a legendák közé

A BIG egyértelműen a Major eddigi legnagyobb meglepetése, egyenesen a Minor kvalifikációtól eljutni a legendákat megillető helyig nem kis kihívás. Közel fél év munkája térült meg nekik ezzel és úgy tűnik nem akarnak leállni, hiszen ha már itt vannak, akkor szeretnének tovább menni és erre minden esélyük megvan.

A héten két ízben is olvashattatok az SK sztárjáról, 2016 legjobb játékosáról, coldzeráról. De nem szabad megfeledkeznünk a fiatal felpsről sem, a csapat legújabb tagjáról. Az SK utolsó meccsén nagyon jót játszott, sőt rekordot állított be 37 fraggel egyetlen Bo1 alatt az Immortals ellen:

PGL Major: Coldzera után felps is megvadul? - videó

Azt már tudjuk, hogy coldzerát nem lehet megállítani, de most már felps-et sem?

Utolsóként pedig álljon itt a hétvége menetrendje. Ennek kapcsán felmerült az is, hogy milyen borzalmas és érthetetlen ágrajzot hoztak össze Krakkóban. Nem meglepetés, ha eláruljuk, hogy jó meccsekből nem lesz hiány, bár van köztük olyan, aminek jobban örültünk volna vasárnap este:

PGL Major: Már a negyeddöntőben kiesik valamelyik nagy esélyes

Miután a csoportkör lezajlott, jöhettek a negyeddöntők párosításai. Még mindig keressük az állunkat!

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!