Megnéztük az NA LCS hetedik hetét a számok szerint, voltak érdekességek - infografika

Megnéztük az NA LCS hetedik hetét a számok szerint, voltak érdekességek - infografika

Elég sok minden történt a múlt héten az NA LCS-ben, az Immortals első lett, a TSM kikapott a Dignitas-tól és még sorolhatnánk, nézzük a számokat!

Először is a tabellát érdemes megnézni, mert már itt is van pár meglepetés, ami az eddigi szakaszok alapján érdekes lehet. Az eddig gyengélkedő Immortals például nagyon megtalálta magát a dzsungeles csere után, miután leszerződtették Xmithie-t Dardoch helyére, igaz a CLG se panaszkodhat, hiszen második helyen állnak, de az Immortals-tól a hétvégén kikaptak. Velük együtt van a második helyen a TSM és ami még újdonság lehet, a Team Envy egészen a negyedik helyig küzdötte fel magát, ahol a Dignitas is található egy egész meggyőző teljesítmény után. Magához képest eléggé gyengén muzsikál a Cloud9, ők is negyedikek. Szintén visszaesett tavaszhoz képest a FlyQuest, akkor még a közép- és élmezőny közé tartoztak, illetve a Team Liquid végre nem utolsó helyen áll. Ezt a pozíciót a Phoenix1 tudhatja magáénak, az a Phoenix1, akik a Rift Rivals során majdnem döntőbe jutottak, miután móresre tanították az európai csapatok nagy részét.

Egy kis érdekesség még a szemfüleseknek, bár az Immortals az első a tabellán a szériák miatt, a TSM kevesebb mérkőzést bukott el, míg az IMT 13-at, addig a TSM csak 10-et. 

Ami a meccsek idejét illeti, legtovább a Team Envy és a FlyQuest küzdött egymással, nekik 42 percbe és 46 másodpercbe telt lerendezni egy mérkőzést, míg a legrövidebbet a Team Dignitas és a Cloud9 játszotta alig több, mint 23 perc alatt. A nézők számára legizgalmasabb meccset pedig az Immortals és a CLG tudta produkálni, összesen 45 gyilkosság született, ami nagyon magasnak számít az LCS berkein belül.

Sárkányok terén sem voltak kíméletesek a csapatok, sokat elhoztak, viszont az kicsit érdekes első ránézésre, hogy milyen kevésszer fordulnak rá az ősi sárkányra, mindössze háromszor. Ennek egyik oka talán az lehet, hogy csak a meccs 35. perce után jelenik meg, addigra meg már bőven máshol harcolnak a csapatok, rendszerint a Baronnál, vagy egymás bázisa környékén, így viszonylag ritkán van esélyük ezt elhozni. Az elemi sárkányok terén pedig láthatóan az RNG az óceán sárkányt preferálta leginkább, ebből 30-at is kaptunk, míg a legkevesebbszer a hegysárkány fordult elő, mindössze 17-szer.

Hősök terén Taliyah a makró lehetőségei miatt továbbra is nagyon népszerű választás, ezzel szerezte meg 1000. gyilkosságát is Bjergsen a múlt héten. Második helyen Kalista tért vissza a lövészek közé és befért még egy meglepetés vendég is Maokai szerepében. A tiltási listán Zac továbbra is első helyen áll, nem sokkal utána LeBlanc, harmadikként pedig Caitlyn tűnt fel, hiába a Runnan's Hurricane nerfek pár patch-el ezelőtt, így is elég erős. 

A sikerek terén két hős is 100%-os győzelmi arányt tudott mutatni, furcsa módon ez két támogató, Taric és Bard. Őket követi Elise és Sivir 80-80%-kal, nem sokkal tőlük elmaradva Maokai, aki mind topon, mind a dzsungelben tudott sikereket elérni és végül Camille egy szintén magas 75%-kal. Azt hozzá kell tenni, hogy csak olyan hősöket vizsgáltak a győzelmi aránynál, akikkel legalább 3 meccset játszottak a héten.

Ki gondolta volna, hogy ezen a héten is Bjergsen lesz a legértékesebb játékos? Valószínűleg sokan, neki lett a legmagasabb KDA-ja 9,83-mal, több mint egy egésszel vezetve Smoothie előtt. Ez azért is nagy szó, mert supportként sok assisttal úgymond könnyebb KDA-t farmolni. A legtöbb gyilkosságot a mostanában feltörekvő Cody Sun szerezte az IMT-ből. Gate-et kapták el a legtöbbször, ő 22 halált gyűjtött össze. Adrian helyezte el a legtöbb őrszemet, majdnem 2-őt percenként, ami azért elég durva és Smoothie volt ott a legtöbb gyilkosságban, illetve neki lett a legtöbb assistja, szám szerint 82!

Így néz ki jelenleg az NA LCS hetedik hete és már csak két hét maradt hátra, hogy a csapatok a lehető legjobb helyezést érjék el. Ne felejtsük el, a nyári szezonban a végső győzelem különösen fontos, hiszen az egy automatikus helyet jelent a VB-re, pontszámtól függetlenül!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!