Nagyot ugrott a Gambit, de az SK-t nem tudták letaszítani

Nagyot ugrott a Gambit, de az SK-t nem tudták letaszítani

A Gambit Major győzelme nem volt elég arra, hogy a világ legjobb csapata lehessen.

Vasárnap este a CS:GO szcéna fenekestül felfordult, hiszen az év egyik kiemelt versenye, a krakkói Major váratlan eredményeket hozott magával. Sokszor emlegettük, hogy a Major alaposan átrendezi majd a HLTV világranglistát, hiszen a Counter-Strike világ kiemelten kezeli ezt a tornát, több csapat hónapokra elvonult, hogy elegendő időt biztosítsanak a felkészülésre. Így aki elhozza a trófeát, az biztosan nagyot lép a TOP csapatok rangsorában.

Be is futott a hétfői rangsor, lássuk, hogy a Gambit és a révbe érő Zeus hogyan alakította át a világ elitjének sorrendjét.

esport, moonlight, csgo, counterstrike, hltv, julius, osszesites, ranking, sk, vezetes, gambit, felzarkozas

Az első, amit észre vehetünk, hogy még egy Major győzelem sem garantálja, hogy a világ legjobb csapatának címét kaparintsa meg a nyertes. Múlt héten a 14. Gambit és a 11. Immortals csapott össze a döntőben, de az aranyérem „csak” a negyedik helyre tudta feltornászni Zeusékat, az ezüstérmes brazilokat pedig öt hellyel, a hatodikra emelte.

Érdekesség, hogy a TOP 3 csapat közül a FaZe csupán egy helyezést esett vissza, pedig Nikoék enyhén szólva is pocsék tornát tudtak maguk mögött Krakkóban, amíg a nagy rivális Astralis az elődöntőig menetelt, ahogyan azt mindenki minimum elvárta tőlük. Így a dánoknak ez a 3.-4. helyezés a Majorön, csupán a második hely visszavételére volt elég.

Tehát a világ legjobb csapata még mindig az SK Gaming. Ha szimplán a HLTV ranglistát nézzük, akkor az SK-nak jobban megérte teletűzdelni a naptárat versenyekkel. Természetesen a Gambit Major trófeája nagyot lökött a csapat ázsióján, de a TOP 4-5 gárda helyezésein nem nagyon változtatott a kiemelt megmérettetés. Ebből az derül ki, hogy a lista teteje és a közepe környékén helyezkedő csapatok között elég nagy a különbség.

esport, moonlight, csgo, counterstrike, hltv, julius, osszesites, ranking, sk, vezetes, gambit, felzarkozas
Forrás: HLTV

A Virtus.pro rajongóknak jó hír, hogy a kedvenc csapatuk visszarakta magát a TOP 10-be. Pasha ötöse hat helyezést javítva, újra a legjobb tízben van. Kellett a lengyeleknek a jó hazai szereplés, igencsak mozgott a léc a lábuk alatt, de még így is ott villog a kérdőjel felettük.

A BIG, mint abszolút meglepetéscsapat, a legendás státusz mellé +3 helyezést könyvelhetett el, de ugyan ez a tisztség a North-nak viszont két lépést jelentett visszafelé. Ez a fenti állítást erősíti meg, hogy TOP 30 első és második harmada közt számottevő a különbség.

esport, moonlight, csgo, counterstrike, hltv, julius, osszesites, ranking, sk, vezetes, gambit, felzarkozas

Természetesen a HellRaisers-t mindig kiemelt figyelemmel kísérjük az oldalon, így most is gyorsan megkerestük DeadFoxékat a listában. Ezúttal a 18. hely nem változott a múlthéthez képest, bár jó lett volna látni, hogy az atlantai DreamHacken elért 3. helyezést egy kis előrelépéssel honorálják. De legalább a hetek óta tartó visszaesés megállni látszik.

A következő hetekben a profik a szabadságukat töltik majd - legalább is ebben egyeztek meg a Majorön résztvevő top csapatok – így az augusztus csöndes időszaknak ígérkezik a ranglista szempontjából. Más kérdés, hogy ebben a következő hetekben történő átigazolások hosszútávon hatással lesznek-e a helyezésekre is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!