Caps bemutatta, hogyan kell elkaszálni az ellenfelet Kaynnel

Caps bemutatta, hogyan kell elkaszálni az ellenfelet Kaynnel

Tegnap a Misfits elleni második meccsen Caps láthatóan nem félt, bemutatta Kayn-t miden, miközben átgázolt a Misfits csapatán több ízben is.

Caps-nek nem ez volt az első metán kívüli választása karrierje óta, nem véletlenül hívják őt Baby Faker-nek Európában. A Fnatic egyébként is a legerősebb európai csapat per pillanat, szinte minden tekintetben, talán egyike azon kevés csapatoknak, akik nagyon is sokat tanultak és fejlődtek a Rift Rivals után.

Durva buffot kap Kayn ultija, a PBE-n már éles

Most akkor op vagy nem? Döntsék már el a Riot fejlesztői.

Tegnap ismét meglepet minket, ugyanis Kayn-t hozott midre PowerofEvil Syndra-jával szemben a második mérkőzésen, amire persze nem sokan számítottak. Külön meglepő volt, mivel a fő fiókján mindössze 5 mérkőzést játszott vele, amiből csak egyet nyert meg. Később a mérkőzés után azért elmondta, hogy vagy 50-szer próbálkozott vele csak ezen a héten és scrimmekben is kipróbálták több-kevesebb sikerrel. Kayn eddig is feltűnt pár alkalommal az LCS színpadán, tengeren innen és tengeren túl is, de nem volt túl meggyőző a teljesítménye egészen tegnapig.

De hát ki más mutathatná be egy teljesen új pozícióban, ha nem Caps. Minden bizonnyal PowerofEvil sem számított erre. Az egyetlen célja Caps-nek az volt, hogy túlélje valahogy az ösvényt, majd után roamolni kezdjen szerteszét a pályát, amit meg is tett számtalanszor.

Dzsungeles változatával szemben nem a Q-t maxolta, amivel csúszni lehet, hanem a területi W-t, ezzel próbált a lehető leghatékonyabban farmolni, másodiknak pedig az E-t, hogy a lehető legjobban tudjon mászkálni a pályán, főleg a falakon keresztül. Elmondása szerint eddig nem nagyon tudta meggyőzni a csapatot hatékonyságáról, de a tegnapi meccs szinte biztos, hogy ezen sokat változtatott. Sőt mi több, a hősválasztás alatt az edző kifejezetten kérte, hogy ne hozza el, de ő úgy döntött megmutatja milyen fából faragták.

Először topon segített be, bemutatva ezzel Kayn mozgékonyságát a pályán, csatlakozott még Broxah is és sOAZ-zal együtt Alpharinak esélye sem volt a menekülésre, ahogy Maxlore-nak sem. Nem kellett sok, hogy a tonnányi lethality-vel igazán meginduljon Caps és onnantól kezdve a papírabb karakterek retteghettek volna. Hans Sama is belesétált ebbe a csapdába, mivel topon egyedül tolta az ösvényt nagyjából a felező vonalig a folyónál. Ez normális esetben nem is lenne akkora gond, de Kayn egyszer csak megjelent a falból Hans Sama pedig eltűnt a pályáról egy szempillantás alatt.

Aki esetleg azon gondolkozna, hogy most hirtelen Kayn mid mainné váljon, adnánk nektek pár jó tanácsot. Először is, Kayn nem jó miden. Tényleg nem, legalábbis magán az ösvényen nem sok mindent tud csinálni, neki a szélső ösvényekre kell kilátogatnia, hogy valamit elérjen. Míg ez egy csapatszintű meccsen működik, mert pl. a bot pont kitolta az ösvényt és tudja tartani a midet, solo que-ban egyáltalán nem biztos, hogy el fogják hagyni a kedvünkért a botot, mi pedig könnyen lehet, hogy ezért egy mid tornyot bukunk. Szintén fontos megjegyezni, hogy míg a kisebb skirmishekre tökéletes választás, egy elszabadult 5 v 5-ös csapatharcban nem biztos, hogy ő a legjobb választás, vagy legalábbis jól meg kell gondolni, hogy ott mit teszünk. Ez egy solo que környezetben nehéz, gyorsan történnek az események, mi sem mindig reagálunk tökéletesen és sokkal többet harcolnak a csapatok az alacsonyabb játékszint miatt. Láthatjátok, hogy Caps-nek se mindig jött össze, pedig megkockáztatom, hogy bármelyikünknél jobb játékos. 

Ez volt egyébként a második mérkőzés a szériában, miután az elsőt is magabiztosan megnyerték a Misfits ellen. Túl sok gyilkosság nem született, összesen 10 36 perc alatt, de célpontokban egyértelmű fölényt szereztek, PowerofEvil és csapata mindössze két tornyot döntött be az első meccsen. A második Kaynes meccsen még ennyi se jött össze nekik, 1 torony és négy gyilkosság szerepelt a Misfits neve mellett, szemben a Fnatic 15 gyilkosságával, amiből 4-et szerzett Caps, 7 támogatás és 0 halál mellett. Összesen 10 tornyot döntöttek és kevesebb mint 26 perc kellett a végső győzelemhez.

Ti is ki fogjátok próbálni a Kayn midet? Ne hazudjatok, tudjuk, hogy ki fogjátok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.