Itt a Valve véleménye a BIG BUG-ról!

A Valve egy kitérő válasszal kommentálta a ”BIG BUG”-ként elhíresült ugrással kapcsolatos hibát, miközben újabb hatalmas kihasználási lehetőség került elő.

A ”BIG BUG” elég nagy port kavart a közel egy hete lezárult krakkói Majorön. Sokak ennek az egy hibának tulajdonítják a teljesen újonc BIG csoportkörben elért 3-0-s mérlegét (FaZe, SK Gaming és Cloud9 ellen). A PGL nagyon hamar reagált is a helyzetre, ők megengedték a hiba (már, ha lehet annak nevezni) ”kihasználását”.

A PGL engedélyezte az ugrás bug használatát a Majorön

A FaZe-esek teljesen kiakadtak rajta, de a PGL érvelése jogosnak tűnik.

Aki esetleg még nem halott volna a hibáról, az a lenti cikkben ismerheti meg részletesen, hogy miről is szól.

Mi is az a BIG bug? Elmagyarázzuk! - videó

Egy rövid videóban magyarázzuk el a jelenséget!

Aztán a versenyen jött a játékosoktól a megoldás, az úgynevezett ”Gentleman-egyezmény”. A csapatok, akik elfogadták ezt, azok nemet mondtak a BIG BUG rendszeres (és szándékos) használatára.

A problémát természetesen a Valve sem hagyhatta kommentár nélkül, ők viszont ahelyett, hogy ígéretet tettek volna a javításra (ahogy azt sokan várták volna), inkább azt kérdezték, hogy ”Miért nem alkalmazkodtok?”. Mondani sem kell, a profik, sőt az egész CS játékosközösség nagy része egy emberként akadt fent a Valve döntésén. Itt például karrigan és Thorin reakcióit láthatjuk.

Redditen közben egy videó is megjelent arról, hogy miképp lehet ezt a ”szerény” hibát még jobban kihasználni. Az üres szavak helyett beszéljen inkább a videó.

A különböző ezzel foglalkozó fórumokon egyöntetűen azt állítják a játékosok, hogy ez a bug hatalmas előnyhöz juttatja a CT oldalt, hiszen úgy szerezhetnek információt, hogy a terror csapat ebből semmit sem érzékel. Reménykedünk, hogy a Valve hamarosan jobb belátásra tér, és megváltoztatja az álláspontját, ezzel együtt pedig javítja a hibát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

(Forrás: dotesportsRedditTwitter @karriganCSGO; Borítókép: Dexerto)

Kövess Minket!