Ezért is fontos a pisztolykör

Ezért is fontos a pisztolykör

Ezúttal a Major pisztolykör/pályanyerési arányát néztük meg.

Aki valaha is próbált egy icipicit komolyabban Counter-Strike-al játszani, az tudja, hogy a játék nem csak a szimpla össze-vissza lövöldözésből áll. A játéknak rengeteg fontos eleme van, ilyen például a helyes pénzkezelés, ezzel együtt pedig a pisztolykörök is nagyon sokat dönthetnek egy-egy meccs végkimeneteléről.

Mindenki hallotta már, hogy a pisztolykör milyen fontos egy-egy meccsen, főleg, ha BO1-ről beszélünk. Ez a két kör akár el is döntheti az egész pálya végkimenetelét. Ha megnyertük az adott félidő első körét, akkor egy olyan gazdasági helyzet áll fent, hogy a mi csapatunk tud szinte teljes felszerelést vásárolni, míg az ellenfél csapat maximum pisztolyokat, egy-két SMG-t tud beszerezni. Ez a legegyszerűbb logikával is annyit jelent, hogy fegyverfölényben leszünk. Ha ezt a kört is behúztuk, akkor az ellenfél eco körre kényszerül (feltéve, ha nem raktak bombát az első körben vagy nem force-oltak a másodikban), ami egy újabb könnyű kört ad nekünk. Tehát ha minden jól megy, egy pisztolykör 3 körgyőzelmet is jelenthet.

Érdekes statisztikák a PGL Majorről!

Hála a PGL-nek szereztünk egy remek táblázatot, ahol mindent megtaláltok a Majorről, mindent!

Most, hogy mindenkinek a fejében le van tisztázva a pisztolykör fontossága, nézzük meg, mit mondanak erről a számok. Érdekesség, hogy számítások szerint ha a csapatunk a pályán mindkét pisztolyos kört megnyeri, 68% (!) esélye van arra, hogy a pályát is megnyerje (az iskolakörökkel együtt legalább 6 körös előnyt ad nekünk).

A lenti képen azt hasonlították össze, hogyha egy csapat megnyerte a pályán mindkét pisztolykört (jobb oldali szám), az után hányszor nyerte meg az adott pályát (bal oldali szám). Ezenfelül az első oszlopban a csapat végleges helyezését láthatjuk, a másodikban a csapat nevét és a logoját, míg az utolsóban a versenyen lejátszott pályáik számát.


Forrás: theScore esports

A győztes Gambit és az ezüstérmes Immortals a versenyen összesen négy pályán nyerte mindkét pisztolykört, ami be is jött nekik, hiszen mind a négy pályát meg is nyerték. Az elődöntőben kiesett Astralis kétszer, míg a Virtus.pro háromszor nyerte egy pályán az összes pisztolykört, mindkettő csapatnak sikerült is értékesíteni az előnyét. Rajtuk kívül ebben a statisztikában 100%-os volt a fnatic, a BIG és a North, nekik egyetlen egyszer sikerült egy-egy pályán behúzni mindkét pisztolykört.

Mint láthatjuk, a mezőny második felében (9-16.) végző csapatoknál öt csapatnak is sikerült dupla pisztolykört nyernie egy pályán, mégis kikaptak ebből az előnyből is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!