PUBG: Újabb nap, újabb Reddit dráma

PUBG: Újabb nap, újabb Reddit dráma

Ezúttal nem DrDisrespect és nem a team kill, de egy másik megosztó téma ahol nincs könnyű dolga a Bluehole csapatának.

A streamerek rémálmáról van szó, ez a “stream-sniping” ami teljesen tönkre tudja valakinek tenni a játékát és a streamjét is, hiszen senki nem akarja azt nézni ahogy többször is hátba lövik kedvenc közvetítőjét, aki semmit nem tud ez ellen tenni, hiszen ők látják minden mozdulatát amíg ő csak remélni tudja, hogy a skill megmenti egy ilyen helyzetben.

A “stream-sniper” definicója a következő: "Egy játékos, aki csak azért nézi meg a streamet, hogy többet tudjon meg a streamer helyzetéről és csak azért próbál vele egy játékba kerülni, hogy ott megölje vagy zavarja őt és a stream-jét. Ezt a PUBG szabályzata szigorúan tiltja."

Itt jön a képbe a mostani dráma aminek középpontjába Michael "shroud" Grzesiek és Jaryd “Summit1g” Lazar áll. Egy Reddit poszt látott napvilágot egy bizonyos “Novaren_X”-től, aki azt mondta, hogy a barátja kapott egy hét napos bant stream-snipingért mert megölték Shroud-ot, amikor ő éppen Summit1g-vel duozott így nagyon sokan látták az esetet.

Michael "shroud" Grzesiek

A klipben a streamerek azt állították hogy Novaren_X és barátja ki snipeolta őket, de a Reddit posztban ők már azt mondták, hogy össze lettek keverve egy másik csapattal, akik valóban stream-snipeoltak. A poszt 17000 upvote-ot kapott és elindult egy össznépi sírás.

Ma, Brendan “PlayerUnknown” Greene választ adott a szituációra, ezzel csak olajat öntve az így is elég magas lángokkal égő tűzre.

“Megvizsgáltuk az összes adatot a ban előtt és arra jutottunk, hogy a ban teljesen jogos és igazságos volt. Az adatokból egyértelmű volt, hogy a kérdéses játékos többször is ki lépett lobbykból amíg össze nem került a két streamerrel. Az adatgyűjtésünk folyamatos fejlesztés alatt áll, hogy még könnyebben ki tudjuk szűrni az ilyen játékosokat”

A stream-sniping rossz és nem csak a streamernek de a nézőinek is, ugyanakkor ilyen szituációkban a streamernek is körültekintőbben kéne eljárnia, hiszen ha ennyi ember előtt állítják biztosan, hogy ki stream-snipeolták őket, akkor ezzel egy elég komoly boszorkány üldözést tudnak elindítani ami senkinek se jó.

A Bluehole körülbelül 2 hete változtatott a reportolás menetén azóta pedig folyamatos megosztó történetek és bannok látnak napvilágot ez csak két dolgot jelenthet: vagy nem úgy működik a report rendszer ahogy kéne vagy teljesen tökéletesen.

Ti mit gondoltok itt kinek van igaza?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!



Képek: www.youtube.com https://www.playbattlegrounds.com/

Kövess Minket!