"Na most fog kelleni egy sportpszichológus"

A Gambit kazah AWP-se elmondta, hogy mennyit segített nekik a Major előtti tryhard.

Története első Major tornáját nyerte a Gambit Gaming Krakkóban, miután a fináléban 2-1-re felülmúlták a brazil Immortals csapatát. Most, néhány nap pihenő után a TheScore-ral tekintett vissza az kelet-európai gárda AWP-se, mou a torna történéseire, beszélt arról, hogy mi volt a sikerük titka és elmondta, mire lesz szükségük a jövőben a csúcson maradáshoz.

Először is, gratulálok a győzelemhez! Sikerült már megnyugodni a győzelem óta? Hogy látod, mik voltak a legfontosabb elemei a csapat sikerének Krakkóban?

Köszönöm! 2-3 napunkba telt, mire úgy tényleg felfogtuk, hogy mit értünk el, eszméletlenül boldogok vagyunk! Az, hogy az esélytelenek nyugalmával vágtunk neki a tornának, segített abban, hogy a saját stílusunkat tudjuk játszani, semmi nyomás nem volt rajtunk a meccseken. A célunk az volt, hogy eljussunk a rájátszásig és mutassuk meg a legjobb formánkat, de egyébként a sikerünk kulcsa a higgadtság volt.

A Major előtt nagyon keményen készültetek, kétszer annyi időt tettetek a játékba, mint bármelyik másik csapat. Ez több az átlagnál, ahogy a Gambit készül egy nagy eseményre? Mekkora tényező lehetett az, hogy ilyen szinten készültetek?

Nagyon sokat játszottunk valóban, de nem voltunk biztosak benne, hogy tényleg segíteni fog, mert az online gyakorlómeccseket sorra elbuktuk a különböző csapatok ellen. A Major győzelem után azt mondom, az a 900 óra gyakorlás a torna előtt segített, de iszonyatosan kimerítő volt, úgy éreztük, hogy semmi se segít majd rajtunk.

Egy korábbi interjúban a csapattársad, HObbit azt mondta, hogy minden csapatnak szüksége lenne egy sportpszichológusra. Felvettetek egyet titokban a Major előtt? Vagy voltak mentális tréningjeitek?

Minden csapatnak vannak mentális problémái egy esemény előtt, alatt és után, néha pedig jó, ha tudsz egy kicsit pihenni vagy beszélni valakivel, aki rendbe tudja rakni a fejedben a dolgokat. Na most, a Major győzelem után fog kelleni egy sportpszichológus, mert a neheze csak most jön: a csúcson maradni!

Az egyik legnagyobb tényező a Gambit sikerében Zeus érkezése volt. Mennyire formálta át a csapatot a csatlakozás óta? Milyen ő a többi, korábbi csapattársadhoz, vagy profi barátaidhoz viszonyítva?

Nyilván nagyon sokat segített nekünk az érkezése. A legfontosabb dolog, amit hozott, az az, hogy elkezdtük elhinni, hogy bármilyen tornát meg tudunk nyerni bárki ellen, nem vagyunk rosszabbak senkinél. A győztes mentalitás kulcsfontosságú. Elkezdtünk hinni a legnagyobb álmunkban is: a Major győzelemben! 

Ugyanakkor, ne felejtsük el HObbitot se. Az ő játékstílusa és sikeréhsége az, ami bennünk is megvolt 5-6 éve. Miután csatlakozott hozzánk, elkezdtünk nosztalgiázni azokról a régi szép időkről, amikor minden egyes versenyt meg akartunk nyerni.

Beszéljünk kicsit az online meccsekről. Egy korábbi interjúban a VP-s NEO a külső körülményeket (pl. gyenge lengyel internet), illetve az otthoni versenyzésből adódó motivációhiányt okolta a gyenge online teljesítményért. Az Astralisos dev1ce pedig a túlzsúfolt rendezvénynaptárat okolta a gyengébb online szereplésért. Miért gyengélkedik a Gambit pl. a Mountain Dew League-ben?

Ez egy jó kérdés. Nincsenek motivációs problémáink az online meccseken, mégis szenvedünk. Volt egy csomó vereségünk de már hozzászoktunk a 40+ pinghez. A LAN-okon egyértelműen jobbak vagyunk. Tudod, LANBIT.

Nem gyenge az Adidas cipőkollekciód. Persze nem csak neked és a csapattársaidnak, számos CS:GO játékos promózza előszeretettel a különböző cipőket. Hogyan kezdődött ez neked? Vannak olyan játékosok a Gambiten kívül, akikkel cipőkről beszélgetsz?

Ez kicsit furcsa, nem igazán szoktunk a ruháinkról beszélni. Egyszerűen csak kényelmesek és divatosak. Sokat utazunk, így a kényelmes cipőkre szükség is van. De ha az Adidas támogatni szeretne, csak nyugodtan, hehe.

Looks like a model jk :D Media day! #eleague #major

Telepov Rus (@moucsgo) által megosztott bejegyzés,

Feltételezve, hogy most jön az egy hónapos CS:GO vakáció, hogyan tervezitek a pihenőtöket eltölteni? 

A legtöbben Kazahsztánból jöttünk, de Ukrajnában élünk a gyenge kazah net miatt. Az edzéseink, vagy a bootcampek során nem otthon vagyunk, szóval valószínűleg mindenki hazamegy majd a családjához, amikor elkezdődik a pihenés. Tavaly 2 hét otthon és család, 2 hét pedig tengerparti pihenés volt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!