Építsünk álomcsapatot Majorgyőztesekből!

Építsünk álomcsapatot Majorgyőztesekből!

Sok dolog alapján lehet csapatot építeni, de mi lenne, ha a siker kulcsa maga a siker lenne?

Nemrég a PGL Major kapcsán mutattunk egy érdekes statisztikát, ami megmutatta, hogy mely csapatok érték el a legendáknak járó kitüntetett helyet a különböző Major tornákon. Most pedig ebben a témában találtunk egy részletesebb és még érdekesebb összeállítást, mely játékosokra lebontva mesél el hasonló történetet a számunkra.

Fnatic: az örök Major legendák

Tudtátok, hogy a fnatic az eddigi összes Majorön legenda volt?

Az alábbi képet jobban szemügyre véve olyan adatokat találtok meg, mint a mostani PGL Majorön résztvevő csapatok és névsoruk, a hozzájuk tartozó címek illetve az, hogy melyik Majorön érték el a legenda helyezést vagy melyiken szerepeltek egyáltalán.

Rengeteg érdekes dolgot találhatnak ezen a képen a kíváncsi szemek, így rátok bíznánk annak részletes tanulmányozását, ugyanis minket most csakis a legizgalmasabb adat érdekel. Képzeljétek el, 11 Major alatt volt 5 játékos, aki minden alkalommal legenda lett, ráadásul egyenként is mindannyian Major bajnokok, így elgondolkoztunk rajta, hogy mi lenne, ha összetennénk belőlük egy álomcsapatot!

Az öt érintett játékosunk névsora a következő:

device
dupreeh
Xyp9x
KRiMZ
olofmeister

Három Astralis és két fnatic játékos tehát elérte már azt a kitüntetett helyzetet, hogy 11 alkalommal is részt vett a Majorön és legenda lett, ami bámulatos és páratlan teljesítmény. Ilyen sokáig a csúcs közelében maradni kicsit sem egyszerű, de a 3 dán és a 2 svéd játékos már itt tart karrierében. Éppen ezért izgalmas és elgondolkodtató kis játék lenne, ha mondjuk ez alapján tennénk össze egy álomcsapatot. De mégis miért lenne remek csapatot építeni belőlük? Nos, az első és talán legfontosabb érv, hogy minden egyes Majorön top 8-ban végeztek és még nyertek is ilyen versenyt. A svédek eddig 2, a dánok egy alkalommal emelhették a magasba a legjobbaknak járó trófeát. Tehát mindannyian sikeres játékosok, akik sok nagy dolgot értek már el eddigi karrierük alatt, nem pislognának, ha egyszer csak együtt kellene játszaniuk.

A második, inkább szerencsés helyzet - ha már így alakult nem panaszkodunk - az, hogy ezek a játékosok papíron még tudnának is együtt játszani: beszélnek közös nyelvet és a képességeiket illetően sem lenne differencia köztük, akár passzolhatnának is öten együtt még a szereposztásokban is. Nagyon jó játékosok mindannyian, nem véletlenül jutottak odáig, ameddig. Egyénenként is képesek lennének rengeteg csodára, nagyban hasonlítana a jelenlegi FaZe-hez a csapat és valószínűleg inkább az egyéni teljesítményre hagyatkoznának, nem pedig a csapatjátékra.

Viszont van egy ütőkártya a zsebükben, ami Karriganékében nincs: konzisztens játék. Ugyanis mindannyian képesek nem csak napról napra, de hónapról hónapra, évről évre hozni nagyon hasonló és erős teljesítményeket, ami hosszútávon azzal kecsegtetett a számukra, hogy a fnatic és az Astralis (korábban TSM vagy Dignitas) is ott van az élbolyban még akkor is, ha néha vannak hibák és visszaesések. Éppen ezért már kísérlet szinten is izgalmas lenne összeereszteni őket egy Major erejéig, hogy megmutassák milyen is a nyers skill játéka. Ugyanis ha külön-külön képesek voltak csapatokat a célba cipelni, akkor simán meg tudnák ezt tenni együtt is.

Érdekes egy északi álomcsapat lenne, de persze egy dolog hibádzik. Ugyanis nincs köztük olyan, aki érdemben irányítani tudná a csapatot, ez pedig hamar problémákat szülne. Ha nincs valaki, aki összefogja azt a rengeteg erőt és potenciált, ami bennük van, akkor hamar összeomlanának és a nehezebb helyzetekben nem tudnának tized annyit sem teljesíteni, mint elvárnánk. Talán egy jó edzővel vagy pszichológussal képesek lennének túllépni ezen.

Mindenesetre is, csupán a kíváncsiság által vezérelve megnéznénk, hogy 5 játékos, akik minden Majorre eljutottak eddig és képesek voltak megőrizni a legendáknak járó helyet, képes lenne-e megismételni ezt együtt is vagy sem? Ezt a kérdést viszont nyitva hagynánk, hogy a komment szekcióban megválaszolhassátok!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!