Faker:

Faker: "Szeretnék már elmenni egy randira"

Arról is beszélt, hogy mivel foglalkozna a profi karrierje után.

Ha Fakerrel készül interjú, általában arról kérdezik, hogy hogyan érezte magát az adott meccsen, miért ezt vagy azt választotta, kit tart a legerősebb ellenfélnek. Csupa szakmai kérdés, az Invennek most azonban sikerült egy kicsit személyesebbre vennie a beszélgetést a világ legeredményesebb LoL játékosával, aki épp Tajvanban küzd a Rift Rivals keretein belül. 

"A Rift Rivals koncepciójában nem igazán különbözik a többi nemzetközi versenytől, itt, ebben a régióban az LPL, LMS és LCK csapatok küzdenek egymás ellen, hogy büszkévé tegyék a nemzetüket. Szóval nagyjából ugyanazon az elven alapulnak, mint a világbajnokság. Amikor találkoztam a tajvani fanokkal, még ők is hasonlóak voltak azokhoz a rajongókhoz, akiket Koreában szoktam látni. Sok lány, ugyanaz a rajongás."

Az interjú készítője összefutott Faker nagymamájával is, ugyanis az SKT midesét elkísérte családja is, csak amíg Faker maga versenyez, addig a család várost néz. És ha már versenyzés és Rift Rivals, jött a kérdés arról is, hogy mit gondol a többi régióról:

"Mindössze kétszer játszottunk eddig (a Rift Rivals-ön) és mindkettőt megnyertük, így nehéz megmondani. Igazából mindegy, hogy az LMS és LPL csapatok közül ki nyer, a válasz a kérdésre, hogy melyik régió a legerősebb, majd a későbbi meccsek mondják meg.

"NA és EU kapcsán mindössze 1-2 összecsapást láttam. A tavalyi vb-ből kiindulva, bár NA rosszabb eredménnyel végzett, mégis őket éreztem erősebbnek a meccseken. De ennek lassan egy éve, majd meglátjuk, mi a helyzet most."

Faker mostanában gyakran küld üzenetek a telefonjáról stream közben, ennek okára is kaptunk választ:

"Soha nem randiztam még senkivel. Idáig azért néztem sűrűn a telefonomat, mert soloQ-ba sok idő, ami bedob egy meccsbe. De most.. szeretnék elmenni randizni. Ha lesz egy kis időm, jó lenne találkozni valakivel."

Arról is mesélt, hogy mit csinálna a visszavonulása után:

"Sose gondoltam még bele jobban, eléggé leköt az amit most csinálok. De szeretnék az e-sport iparon belül maradni. Ha esetleg mégse, akkor valami olyan területen dolgoznék szívesen, aminek a része a tudomány és az emberek. Pl. szívesen foglalkoznék emberek agyával."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.