Budget paklik 1500 dust alatt: Druid, Hunter, Mage (1.rész)

Új vagy még a HS-ben? Esetleg nincs végtelen dustod, mindent lecraftolni? Íme pár olcsó pakli, ami akár jó is lehet.

Egyszer egy okos streamertől megkérdezték, hogy új játékosként milyen tanácsai vannak, hogy merre kéne elkezdeni a gyűjtögetést. A válaszban volt egy kis megkeseredettség, de igazság is:

"Ha most akarod elkezdeni a HS-t, akkor két út áll előtted. Vagy beleversz egy jó adag pénzt és veszel 300 pakli kártyát vagy egyáltalán nem is kezdesz bele."

Ez persze nagyon egy sarkított álláspont, de azért be kell látni, hogy van értelme. Az mondjuk most már segít, hogy minden évben indul egy rotáció és egy-egy új játékosnak a belépési korlát lényegesen alacsonyabbra került. Ettől függetlenül, ha valaki mégis arra vetemedne, hogy nem akar pénzt költeni a játékra, akkor lehet farmolni a napi küldetéseket és persze a 10 gold / 3 win dolgot is. De az biztos, hogy néha a nyerj hármat vagy ötöt questek igazán idegesítőek tudnak lenni. Ezért most elindítunk egy Budget pakli sorozatot, ahol minden kaszthoz adunk egy ötletet, hogy milyen irányt érdemes követni. A paklik 1500 dust körül mozognak, nincsen bennük Legendary, Epic és Adventure lap sem.

Token Druid (1220 Dust)

A Pakli: Mióta az Un'Goro elindult a Druid Tokenes verziója mindig ott volt a top paklik között és ennek jó ok van. Nagyon gyorsan tele lehet vele pakolni a pástot és ha már egy buff kimegy, akkor az első körökben nehezen lehet vele akármit is kezdeni. A felépítés persze nagyban hajaz a Ter 1-es változatra. Teszem azt Fire Fly, Argent Squire és Bilefin Tidehunter, ha megkapja a Mark of the Lotus vagy Power of the Wild buffot, akkor olyan tempó előnybe kerül a Druid, amit nehezen lehet megfordítani. Innen már csak okosan kell megoldani a cseréket, megtartani a pástot és egy Savage Roar-al be lehet fejezni a meccset.

A Kezdő Kéz: Az első kézben mindig 1 manás lényekre kell vadászni, ha már megvan 2-3, akkor lehet dobni lapot, hogy Innervate-et vagy egy buffoló lapot keressünk a pakliban.

A Pakli Fejlesztése:

  • -2 Glacial Shard + 2 Enchanted Raven
  • -2 Soul of the Forest + 2 Living Mana
  • -2 Tortollan Forager + 2 Bloodsail Corsair
  • -Igneous Elemental + Patches the Pirate

Pakli kód: AAECAZICAp/AAsbHAg7+Af0C9wPmBfUF2QeKrQLNuwKXwQKxwQKfwgKhwgKkwgLrwgIA

Midrange Hunter (1360 dust)

A Pakli: Disguised Toast bebizonyította, hogy ezzel a paklival akár Legend rangig is el elehet menni, csak több száz meccset kell letolni. Alapból a pakli maximum Tier 2-es, de pár összecsapásban meglepően jól teljesít, sőt a legjobb benne, hogy gyorsan kiderül, hogy nyerni fogsz-e vagy sem, szóval lehet vele haladni. Az alapkoncepció itt sem különbözik sokban a drágább változathoz képest. Az első körben az Alleycat-et, a Fiery Bat-et és a Jeweled Macaw-t akarjuk a pástra pakolni, majd a második körben erre mehet a Crackling Razormaw adapt. Ha ezt sikerült kivitelezni az nagyon jó tempó kezdés lehet. Sőt ha sikerül egy Scavening Hyena-t is lepakolni, akkor el lehet indítani egy olyan sorozatot, amit az ellenfél vagy nagyon drágán vagy egyáltalán nem tud megállítani.

A Kezdő Kéz: Az Allycat a Fiery Bat és a Crackling Razormaw mindig maradjon a kézben. Ha Druid, Shaman vagy Warrior jön szembe, akkor a Golakka Crawler is maradhat.

A Pakli Fejlesztése:

  • - 2 Nesting Roc + 2 Rat Pack
  • -1 Fiery Bat & -1 Golakka Crawler + 2 Kindly Grandmother

Pakli kód: AAECAR8AD6gCtQO7BesH2wntCYEK/gy4rQLquwKfwgLZwgLkwgKJwwKOwwIA

Elemental Mage (1160 dust)

A Pakli: Ez az archetípus valahogy soha nem vetette meg a lábát a metában, pedig a lapokban van szinergia. Pont ezért jön most jól nekünk egy költséghatékony paklihoz. A folyamatos Fire Fly és Flame Elemental lapokkal meg lehet védeni a Manya Wyrm-öt és persze az elementál vonatot is életben lehet tartani. A Servant of Kalimos kijátszásakor pedig már arra kell gondolni, hogy milyen úton-módon lehetne bevinni a halálos sebzést. Ekkor pedig jól jön, hogy Mage-ként van Fireball és Frostbolt a lapjaink között.

A Kezdő Kéz: Ha feljön a Mana Wyrm, a Fire Fly, a Frostbolt vagy a Sorcerer's Apprentice, akkor azt meg kell tartani. Ha sikerül a Mana Wyrm-öt olcsó varázslatokkal felhizlalni, akkor repülő rajtot lehet venni.

A Pakli Fejlesztése:

  • -2 Faceless Summoner +2 Blazecaller
  • -1 Steam Surger & -1 Flamestrike +2 Firelands Portal
  • -2 Igneous Elemental +2 Primordial Glyph

Pakli kód: AAECAf0EAk3sBw67AosDlQOrBOYElgXFrgK/wQLCwQKZwgLrwgLCwwLKwwLGxwIA

Folyt. Köv.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!