Hirdetés

Bluerzor már nem jönne vissza magyar csapathoz játszani

Egy panelbeszélgetés keretei között bluerzortól és a GamersOrigin e-sport managerétől, Yann-Cédric Mainguy-től lehetett kérdezni. Voltak meglepő válaszaik.

Hirdetés

Az év elején igazolt le bluerzor a párizsi központú GamersOrigin csapatához. Eleinte voltak bökkenők, a Challenge France-ot például elsőre nem tudták megnyerni az akkori ADC-jükkel. Azóta több játékos is megfordult ebben a pozícióban, míg végül megállapodtak Toaster-nél, ő az Origen csapatát is megjárta már. Szemmel láthatóan fejlődött a csapat a hónapok alatt, az eleinte nagy kihívást jelentő Team LDLC-t és a Milleniumot már nem akkora kihívás megverniük.

Milyen rúnákat használj a dzsungel pozícióban? Bluerzor segített nekünk

Aioween | 17/07/21 15:13A következő pozíció amit megvizsgálunk, az ezúttal a dzsungel lesz, melyben a THR egykori dzsungelese és jelenleg a francia ligákban remekelő bluerzor segített. Subicz " bluerzor" Dániel neve eléggé ismert már a hazai közegben, de francia honban is egyre többen tanulják meg, ki is az a bluerzor.

A panelbeszélgetés lényege az volt, hogy bármit lehetett kérdezni bluerzortól és a csapat managerétől is. Először én faggattam őket, majd később a közönség kérdezett. Sok minden szóba került, az indulástól kezdve, a mezőnyök közötti különbségekig és még sok minden más. Összefoglalnám az ott elhangzottakat.

Az LCS csapatoknál már megszokott dolog a gaming ház, itthon viszont ez még nem alakult ki, tehát bluerzornak sem volt még benne tapasztalata. Kíváncsi voltam, milyen lehet az élet egy ilyen házban. Elmesélte, hogy nem csak a játékosok, de az edzők is ott laknak. Ahogy a nagyobb csapatoknál, úgy itt is foglalkoznak velük, hogy rendesen egyenek, bár sokszor csak pizzát rendelnek. Teljes napi programmal rendelkeznek, a délelőtt inkább a pihenésről és a solo que-ról szól. Utána háromtól hatig scrimmelnek más csapatok ellen, később ezt kielemzik és megkeresik a hibákat. Ha ezzel végeztek, akkor folytatódik a solo que, akár éjszakába nyúlóan, ezért is kelnek viszonylag későn. Az együttlakás nagyon jót tesz a csapatkohéziónak, így nem csak a játékon belül, hanem a valós életben is szorosabb kötelék alakulhat ki közöttük. Nagyon mókás banda, folyamatosan viccelődnek egymással, megvannak a belső poénok, közös programokat csinálnak, például barbeque partit tartanak stb. Teljesen más környezet, mint amihez idehaza szokhatott bluerzor.

Yann-Cedrick Mainguy a gamingre született, legalábbis egy ilyen névvel, mint Mainguy, máshol nem is helyezkedhetett volna el. Idestova 15 éve a gaming világában dolgozik és ennyi idő alatt sok mindent megélt. Az egyik legfontosabb dolog szerinte a kitartás és saját munkánk folyamatos megkérdőjelezése. Ez a lendület vitte őt előre az évek során. Eleinte WoW-os guide-okat írt a Milleniumnak. Akkoriban még nem volt csapata, csak egy weboldal volt, amit egy WoW guild alapított. Később community managerként dolgozott számos helyen, megfordult még a Meltdown láncában is, aztán egyszer csak a GamersOriginhez keveredett. Megkérdeztem, miként került bluerzor hozzájuk. Elmesélte, hogy mikor bluerzorral felvették a kapcsolatot, még nem is volt igazán csapat. Shemek és Tonerre fix emberek voltak, de kellet még három játékos. Mivel bluerzorral foglalkozott egy Mephisto nevű edző, akinek voltak kapcsolatai a csapatnál, mikor dzsungelest kerestek felhozta bluerzor nevét. Kipróbálták és bevált, mint játékos. Nagy rizikót és persze költséget vállalt ezzel a GamersOrigin, mivel minden egyes LAN-ra ki kellett őt utaztatni, korából fakadóan pedig nem utazhatott egyedül, így még egy kísérő is kellet. Láthatóan a befektetés bejött, bluerzor jól beilleszkedett a csapatba és versenyt verseny után nyernek. Nem titkolt céljuk bekerülni az LCS-be, ez jövőre akár reális célkitűzés is lehet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?