Vizicsacsi legsikeresebb hősei az évek alatt

Vizicsacsi legsikeresebb hősei az évek alatt

Több éve is annak, hogy Vizicsacsi és az UOL bejutott az EU LCS-be. Számos versenyt megjártak azóta és Vizicsacsi megannyi hőssel játszott, de vajon kikkel volt a legsikeresebb?

Azt mindenki tudja, hogy a meta folyamatosan változik és ha visszatekintünk például az 5. szezonra, amikor Csacsiék bekerültek, még teljesen más hősöket játszottak. Sok karakter még meg sem jelent, amiket manapság használunk.

Vizicsacsi: Koreában sokat Ireliáztam, de az EU meta nem fekszik neki

Aioween | 17/05/31 11:30Hazaztért 10 napos koreai bootcampjéről az UOL, gyorsan meg is kérdeztük Vizicsacsit, hogy milyen volt odakint, illetve milyen új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott. Please scroll down for the English version.

Úgy gondoltam, hogy szezononként nézem meg az eredményeket, hogy mikor mivel volt a legkiemelkedőbb. Vizicsacsiról még annyit, hogy régen nagy Irelia main volt, nemrég adott is egy interjút nekünk erről, amit fentebb olvashattok. Ezen kívül nagyon emlékezetes választása a régi Poppy, amit Kev1n Mundoja ellen hozott be a harmadik meccsen a bejutásért, mikor már 2-0-ra a Millenium vezetett. Harmadik legjellemzőbb választása talán a Gnar, amivel nem egy meccset vitt el a hátán. Ezek a számok a profi mérkőzésekre vonatkoznak természetesen.

5. szezon


Maokai volt messze az egyik legkedveltebb hőse, legalábbis a számok alapján. Igaz a győzelmi arány alig volt a felező vonal felett, 18-ból 10 meccset sikerült vele nyerni. Ekkortájt érkezett a frissítés rá, amivel cipelni tudta az ultiját és nem csak egy fix helyre rakni. Nem volt nála elpusztíthatatlanabb tank egyszerűen a játékban, a 20% sebzés miatt. Gnar már itt is megjelent, a winrate azonban itt sem igazán kiemelkedő, 6 mérkőzés a 11-ből. a többivel már viszonylag kevesebbet játszott, Shen-t érdemes még megemlíteni, ha emlékezetem nem csal, ez még a régi fajta tőr dobálós-gyógyulós Shen volt. Egyetlen kiemelkedő győzelmi aránya Nocturne-el volt, igaz őt csak egyszer választotta, illetve a sokáig nem jellemző Rumble is megjelent egyszer. Előbbit a Roccat ellen mutatta be sikerrel, míg utóbbival az akkori SK Gaming ellen bukta el a mérkőzést. Hozzá kell tenni, hogy az akkori UOL-nak bár volt egy szép története, a csapat még nem volt annyira erős, már csak azért sem, mert sokak szerint a lövészük Vardags az egyik leggyengébb LCS játékos volt akkoriban, nem csak az ADC-k között, hanem összesítve.

6. szezon


A 6. szezontól mr sokkal pontosabb információk érhetőek el és nem csak a hősöket illetően. A stabilitása sokat nőtt Vizicsacsinak egy év alatt, a saját ösvényén átlagosan mindig előrébb volt ellenfelénél. Legjátszottabb hőse ebben a szezonban Shen volt, az új fajta. A második helyet ezúttal is Gnar foglalta el. De egy egészen meglepő 81,8%-os győzelmi aránnyal. 11 meccsen át tartani ezt nem kis mutatvány az LCS-ben. Poppy is ekkortájt öltözött új köntösbe és  2016 végéig a meta részét képezte, sőt az egyik legkeresettebb topos volt akkoriban. Említésre méltó még Trundle is, az akkori tank metában nagyon hasznos tag tudott lenni, Kennen és Irelia kicsit elütnek az akkori dolgoktól, de az UOL mindig is szeretett újítani. Kennent akkoriban még főleg AP kezdeményezőként használták topon, Zhonya-val és hasonlók. Tahm Kench nagyon rövid ideig maradt a metában, azonnal nerfekkel takarították el a felső ösvényről, rá is fért, de egy alkalommal még Csacsi is ki tudta használni.

7. szezon


Az idei szezon, az eddigi legjobbja, nem csak a csapatnak, hanem neki is. Hiszen a tavaszi szezonban ő lett az EU LCS MVP-je. Shenje mára egy olyan karakter, amit gyakran tiltanak ellene, de ha elérhető, akkor sokszor építenek rá csapatot, főleg Samux Twitch-ével együtt. Az eddig sehol sem látott Rumble feltört a második helyre. Eleinte döcögős volt az indulás, de azóta láthatóan kiismerte a karaktert Csacsi és jelenleg vele is pozitív a nyert/vesztett meccsek aránya. Csapatharcokban az egyik legjobb karakter, abban pedig az UOL szeret részt venni. Szegény Gnar visszacsúszott a harmadik helyre, de még így is bőven fő karakternek számít, ő az egyetlen, aki töretlenül végigkísérte Csacsi karrierjét a három szezon alatt. Renekton és Gangplank inkább helyzetfüggő karakterek, mindkettőnél volt már példa, hogy bejött, de olyanra is, hogy nem. Irelianak nincs nagyon helyen a mostani metában és Camille is vissza esett. Érdekes, hogy az egyik legkomolyabb splitpush karakter, Fiora, nem nagyon tűnt fel Vizicsacsi hősei között, a három szezon alatt, mindössze kétszer játszott vele.

Melyik volt a kedvenc Csacsi pillanatotok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!