Milyen rúnákat használj miden? Cuhi segített nekünk

Milyen rúnákat használj miden? Cuhi segített nekünk

Bizonyára sok mid main van közöttünk, sokáig ez jelentette a legtöbb dicsfényt. Manapság annyi mindent választhatunk ide, hogy nehéz követni kire, mi lehet a jó.

Szerencsére kis hazánkban is akad pár profibb játékos, akik segíteni tudnak nekünk ebben. Sorozatunk utolsó részében a mid lane-el foglalkozunk, amiben Szántó "Cuhi" Tamás segített nekünk és persze nektek is. Cuhi korábban a MEB-et is megjárt Crewbest csapatában volt edző és cserejátékos is egyben. Azóta ez a gárda feloszlott, de Cuhi talált magának új otthont, a SEC-et is megjárt Nice Gaminget. Jelenleg az egyéni ranglétrán Masterben található, így talán tudja is miről beszél.

Milyen rúnákat használj topon? Frather segített nekünk

Aioween | 17/07/30 13:07Könnyű néha elveszni a folyamatosan változó metában, hogy épp mi a jó, vagy mi nem és persze nem mindegy, hogy milyen rúnákat választasz. Ebben szeretnénk nektek segíteni! Ráadásul a felső ösvény, vagy top pont az a hely, ahol nagyon sokszínű a meta és nem feltétlenül annyira beszűkült a hősválaszték, mint mondjuk egy ADC-nél, ahol nagyjából meg van határozva, hogy mit lehet játszani és mit nem.

Nézzük is a legfontosabb tudnivalókat a mides rúna összeállításokkal kapcsolatban, Cuhi elmondása alapján.

Kapásból két oldalt is kiemel együtt. Az I'm yours és a Please don't tell her oldalak célja, hogy a tipikus mid lane rúnákat bemutassa. Ezek a legáltalánosabb választások és ha nincs jobb, ezt nagyjából bárkin használhatjuk, aki AP-t használ. A két rúnaoldal között a különbség, hogy a második egy kicsit szokványosabb, és defenzívebb is. Ugyanúgy megvan a HP/szint és a szükséges MR is, hogy ne olvadjunk el azonnal egy-egy cserében. Cserébe a CDR-ről lemondunk, ami az első oldalon megtalálható, de így olyan hősök is képesek túlélni az early game-ben, mint Kassadin, vagy Cassio, ami alapvetően a gyengéjük. 


Mivel mostanság nagyon divatba jöttek az AD orgyilkosok is a rengeteg változás miatt (elsősorban a lethality miatt), ezért a következő oldal nekik szól. Ennek a lényege természetesen a lethality, mivel ez nagyon megy mostanság. Quintekbe azért nem árt némi AD-t is rakni, ez főleg az early game miatt fontos, mert az első szinteken a lethality nem ér sokat. A HP/szint itt kell, hogy egy kicsit jobban bírjuk a pofonokat és mivel rendszerint AP hősök ellen szokás AD orgyilkosokat hozni, ezért a MR kék rúnák sem utolsók, a védelem miatt, mi pedig a kapott lethalityvel egy jó részét "kikerüljük" az ő armorjuknak.

Az alábbi rúnaoldal már egy fokkal ritkább, bár ezt is inkább AP hősökre lehet használni, azon belül is a Twisted Fate-eknél, Aurelion Soloknál és néha Katarina-knál látni. Lényegben ez is egy megszokott AP rúnaoldal, egy fontos különbséggel. Leginkább olyan karakterek használják, akikkel minden adandó alkalommal elmegyünk roamolni. ASol a siklása miatt, TF az ultija miatt sokszor ellátogat az ösvényről, a Katarina-k meg egyszerűen szeretik a könnyű célpontokat az alsó ösvényen. 

Többek közt az én egyik személyes régi kedvencem is, Azir. A hős már egyáltalán nem meta mostanság, a reworkje elvileg folyamatban van, de mindig lesz pár elvetemült, aki ilyen stádiumban is használja. Piros rúnákhoz támadási sebesség kell, a HP/szint elengedhetetlen a sárga rúnáknál, minimális MR, úgysem sok időt töltünk ideális esetben az ellenfél mellett és persze CDR a kékekhez, hogy gyakrabban csúszkáljunk. Végezetül, hogy azért sebzésünk is legyen, a quintekre AP-t teszünk. Ezzel biztosítjuk, hogy a katonáink eleinte se legyek túl lomhák és rendelkezzenek némi sebzéssel, a late game meg úgyis mindig a miénk, szól a mondás.

Még egy bónusz oldalt is mutatott Cuhi, ez nem más, mint a Corki. Nagyon egyszerű és letisztult, kicsit úgy kell építeni, mint egy ADC-t, csak az armor nélkül, tehát AD piros rúnák, HP/szint sárgák, MR kékek, és támadási sebesség quintek a hatékony farm és cserék érdekében.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.