9 indok a vereségre FIFA-ban!

9 indok a vereségre FIFA-ban!

Ha nem megy végig a 90 perc, akkor igazából nem is veszítettél.

Amióta az eszünket tudjuk és multiplayer létezik, vereség esetén sokan dühbe gurulnak és vágyat éreznek arra, hogy kitépjék a falból a netkábelt. A „Rage Quit” létezett, létezik és létezni is fog, míg világ a világ. Ismerős, hogy mindenki más hibás rajtunk kívül, a vereséget követően? Találkoztunk már ilyenekkel vagy netalán bárki magára ismerhet. Nyilvánvalóan tudja mindenki, hogy ez nem jó dolog, csak a pillanat hevében az önkontroll éppen nyaral. Egyébként meg nem is vagy te olyan valójában, nem igaz? Hiszen remek kifogásaid vannak…

„Mindig ellenem van a játék, csakis ellenem!”

Klasszikus. Mikor a meccs végén betalál az ellenfél, sőt, ha mindezt hosszabbításban teszi az még rosszabb. Pocsékul játszott pedig, meg sem érdemelte, mivel alig birtokolta a labdát és különben is, kapura lövése sem igazán volt. Bezzeg mi uraltuk a pályát, de a játék szimplán nem akarta, hogy nyerjünk és inkább a másikat támogatta.

„A szánalmas internetkapcsolata miatt egyszerűen játszhatatlan volt…”

Az összes „rage-quitter” zseniális a futballban és a csapataival Barcelonát megszégyenítő tiki-takát játszanak, persze csak akkor, ha szuper a ping. „Nevetséges, ebben a lag-ban nem lehet játszani!” – jön a magyarázat már az első kisebb akadások után. Ha mindez egy nagyobb helyzetnél is jelentkezik, akkor egyenesen a poklot zúdítják a másikra.

„Már megint az első lövéséből szerzett gólt!”

Nagyszerűen birtoklod a labdát, próbálod feltörni az ellenfél védelmét, előre gondolkozol, mivel járhatsz túl az ellenfeled eszén, sikerül eljutnod helyzetekig, de a kapusa mindent véd. Aztán telik-múlik az idő és egyszer egy kósza labdával megindul a vetélytársad, összevissza passzolgat és eljut lövésig, ami szerencsétlenül a hálódban köt ki. Ilyenek után láttunk már darabokra tört FIFA lemezt, vagy néhány perifériát, amely javításra szorult.

„Minden visszajátszást megnéz!”

Igen, nagyszerű lövés volt, nézzük meg harmadjára is, pedig már támadnék. A huszadik kameraállásból is meg kell nézni, hogy a kapusom kiejtette a labdát és abból sikerült vezetést szereznie. Egyre nehezebben bírja az ember elviselni, amikor az ellenfél az összes replayt végignézi. Az első gólnál, majd a második, harmadik, negyediknél és a többi. Nyilván nem ezért léptél ki, hanem mert eldurrant az agyad a visszajátszásoktól. Pofa be!

„Ez a csávó az anti-futball császára”

Ha egy labdarúgó mérkőzés mindössze 12 percig tart, akkor a lehető legtöbb gólt kell szerezni, vagy legalább megpróbálni. De a 1-0-ás vezetése óta egy fél évszázad eltelt már a virtuális térben, és mást sem csinál, mint hátul passzolgat nyugodtan. Mást nem tehetsz, totális támadásra állítod a csapatodat, becsúszva, bárhogyan igyekszel labdát szerezni és közben a magyar nyelv minden szépségét beveted, hogy a felmenőjéig bezárólag elküld őt melegebb éghajlatra.

„A gól utáni ünneplések”

Nyilván meg kell várni, hogyan ünnepelnek a virtuális gyepen a virtuális focistáink. Némely öröm nagyon feltudja cseszni az embereket, főleg ha minél többször látják. Sokszor a monitor előtt elképzelhetjük, hogy valami hasonlót produkál éppen az illető is miután gólt szerzett és ez szintén émelyítő. A FIFA18-nál pedig gondoljuk arra, hogy Harry Kane és Dele Alli különleges kézfogása valószínűleg bekerül majd a játékba.

„Ezt nem hiszem el, folyamatosan cserél…”

Semmi nem bosszant úgy fel egy hátrányban lévő férfit, mint mikor a riválisa elkezd cserélgetni. Talán mindenki, legalább egy kicsit pipa lenne emiatt. Nem is könnyű tartani a vezetést, ha nincsenek friss játékosok a pályán, ez holtbiztos! Egyébként a szünetet ki lehet ám arra is használni, hogy lehiggadjon az ember és a saját együttesén is változtatásokat hajtson végre, hátha megfordíthatja az állást. Na jó, anyázni egyszerűbb.

„Nem számít rage-quitelésnek, ha az ellenfélre kényszerítjük, hogy lépjen”

Ezzel feloldozást nyerhetsz. Még mielőtt te vágnád ketté a netkábeled, ráveszed az ellenfeled, hogy ő lépjen ki. Nem is hangzik rosszul mi, és így már te vagy a jófiú. Nem számít, csak lövöldözöd az öngólokat, amíg a másik meg nem unja és végül dobbant a meccsből. Még egy üres győzelem is érhet három pontot.

„Eszembe jutott, hogy esküvőm van”

Ha már tényleg nincs más a tarsolyodban, ez mindig jó ütőkártya lehet. Főleg, ha haverok ellen játszol, akkor a vereség elkerülésétől csak a hírneved megőrzése fontosabb. Egy hasonlóan fontos indokkal máris kimagyarázhatod miért is buktad az összecsapást, ugye? Egy gyors és határozott kijelentéssel a mikrofonban mielőtt kikapcsolnád a konzolt elkerülted a teljes leégést. Viszont, ha még sincs programod, legalább arra ügyelj, hogy egy jó ideig ne legyél újra online.

Na és neked mi a kifogásod?:)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!