A TSM már megint összehozta az első helyet

A TSM már megint összehozta az első helyet

Minden szezon elején a TSM bukdácsol, mindig azt hisszük, hogy eddig tartott az uralmuk, aztán szezon végére mindig összeszedik magukat, amikor igazán számít.

A nyári szakaszban is egy héttel korábban ért véget az NA LCS, mint az EU, ez többek közt a más fajta formátumnak köszönhető. Izgalmas mérkőzéseket láthattunk a hétvégén is, bár az eredmények már sajnos nem voltak annyira szorosak. A TSM 2-0-ra verte a CLG-t, a Cloud9 pedig hasonlóan nyert az Echo Fox ellen. 

7 meccs, 23 fölötti átlag KDA: igen, ő C9 GODsen

Brutális formában a kék-fehérek midese az elmúlt hetekben, nem véletlen szárnyal a csapat.

Igazi feltámadást mutatott nem csak a TSM, de a Cloud9 is. Nagyon úgy tűnt, hogy a középmezőny alsóbb felében fognak kullogni, ezt mutatta 6-6-os statisztikájuk. Azóta megtáltosodtak és az utóbbi hat szériából mind a hatot megnyerte a Cloud9. Igaz ezek gyengébb ellenfelek is voltak, szóval nincs közöttük TSM, vagy CLG, esetleg Immortals, de még így is szép teljesítmény, láthatóan sokat fejlődtek. Az igazán nagy kérdőjel a TSM volt ebben a szakaszban is, ahogy már többször is ezelőtt. A nagy gépezet láthatóan mindig lassan indul be és eleinte döcög a rendszer. Náluk sosem a továbbjutás a kérdés, hanem inkább a helyezés. Több héten át az Immortals és a CLG vállvetve, egymás mellett menetelt az első helyen, de a végére csak beérte őket a TSM.

Az első helyet a nyert és vesztes meccsek száma döntötte el végül, amiből a TSM-nek néggyel kevesebb volt, mint az Immortals-nak. Olyannyira egymás mellett volt ez a két csapat, hogy még az egymás elleni mutatójuk is 1-1 volt a szakasz során. Harmadik helyre a CLG érkezett egy hajszálnyival a Cloud9 előtt. Hiába a jobb nyert/vesztett meccsek aránya, a Cloud9 mindkétszer kikapott a CLG-től, így sajnos negyedik helyről várhatják csak a rájátszást. Meglepetésvendégként fúrta be magát a top 6-ba a Team Dignitas, akik simán okoztak meglepetéseket nagyobb csapatok ellen is, a TSM-et például mindkétszer elverték. Utolsóként a Team EnVyUs, vagy röviden Envy csatlakozott. Ezt a tavaszi szezonban is elmondhatták magukról, csak akkor teljesen utolsók voltak. Fél év alatt utolsó helyről a rájátszásba felmászni nem rossz teljesítmény. Az annál inkább, hogy a tavasszal még harmadikként befutó Phoenix1 csont utolsó lett, még a Team Liquid is megelőzte őket, miután mindkétszer kikaptak tőlük. Az Echo Fox már egy ideje gyengélkedik, rajtuk annyira nem lepődtünk meg, viszont a FlyQuest-től ennél többet vártunk. Tavasszal hatalmas hype mellett jöttek Hai-ék, de nyárra a lendület mintha elfogyott volna.

Az alapszakasz lezárása után mindenki a rájátszást várja már. Az első hat gárda fog ebben részt venni, az első és második helyezett TSM, illetve Immortals rögtön az elődöntőkben kezd, nekik lesz még pár hetük pihenni/gyakorolni. Ami a többieket illeti, a Cloud9 első ellenfele a Dignitas lesz, míg a CLG-re a Team EnVyUs vár. Az elődöntőkben a Immortals a legmagasabb helyezést elérő megmaradt csapatot kapja meg (az alapszakasz alapján), míg a TSM a legalacsonyabbat. Ezzel honorálják azt, ha valaki első a szezonban, hogy a legkönnyebb ellenfelet kapja meg. Ez persze még rosszul is elsülhet, mert ha nyer a Dignitas és a CLG, akkor a TSM ellenfele a Dignitas lesz, akiktől ugye kétszer is kikaptak az alapszakasz során. Lehet, hogy tudnak valamit, amit mi nem.

Aki megnyeri a rájátszást, az automatikus meghívást kap a világbajnokságra. A TSM tavasszal is első lett, így ők még akár egy második vagy harmadik hellyel is simán kijutnak. Az Immortals-nak nagyon kell a végső győzelem, mert tavasszal csak hetedikek lettek, pontokból aligha jönnek össze elég, talán még a második hellyel reménykedhetnek. Jó esélyekkel indul a Cloud9 is, tavaszi második helyük sok pontot ér, ahhoz viszont előbb le kell nyomni a Dignitast. Az Envy maximum egy csoda folytán juthat ki, ha megszerzik az első helyet. Negyedik helyen végzett a CLG tavasszal, a vb szereplés ezáltal nekik is reális cél lehet, ráadásul a legkönnyebb ellenfelet kapták az első körben és a TSM-mel is csak a döntőben kerülhetnek össze.

Vajon melyik három csapat fogja az NA LCS-t képviselni a VB-n?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!