Hirdetés

PUBG: Hogyan játsszunk csapatként?

Akik játszottak bármilyen játékkal félprofiként egy csapatban, tudhatják, hogy mennyi minden múlik a jó kommunikáción. Ez a PUBG-ben sincs másképp.

Hirdetés

Előre is kihangsúlyoznánk, a lentebb leírtak nem a saját, személyes tapasztalatainkat tükrözik. Egy ”Shats299” nevezetű felhasználó ült össze barátaival és próbált meg kitalálni egy olyan koordinált kommunikációs rendszert, amivel egész nagy sikereket értek el. Ezt fogjuk nektek átadni, néhány saját ötlettel kiegészítve.

Felszerelési és harci szerepek

Mind a négy játékosnak külön szerepe van a meccs egésze alatt, így tudják a felszerelési prioritásokat megadni és azt, hogy kinek mi lesz a feladata egy adott harcban. Ezt azért találták ki, mert nagyon ritkán lesz mindenkinek 4 Kar98-ja 4db 8x-os scope-pal, így valahogyan el kell osztani a házakból lootolt felszereléseket. A négy szerep a következő: Sniper, Marksmen, Breach és Flex.

Sniper: Az ő feladata az ellenfelek likvidálása nagyobb távolságról, így ő élvezi a legnagyobb elsőbbséget a fegyverek részéről, ő lesz az első, aki megkap egy Kar98-at vagy egy SKS-t, ahogy a legnagyobb Scope-ot is. Vannak azért hátrányai is a szerepnek, hiszen ő élvezi a legkisebb prioritást a helmet, vest, pack triumvirátusból, amit innentől HVP-nek fogok hívni. Másodlagos fegyverük általában egy shotgun vagy egy gyengébb SMG, amivel meg tudják magukat védeni a flankerekkel szemben.

Marksmen: Az ő feladata elég egyértelmű, kap egy jó AR-t, amire általában egy 2x-es vagy 4x-es scope-ot szerelnek, míg a másodlagos fegyvere egy jobb fajta shotgun vagy UMP. HVP és fegyver terén másodlagos prioritást élvez, tehát ha a Sniper már megkapta a rá eső fegyvereket, akkor ő a következő, aki egy mesterlövésszel gazdagodhat. A legfőbb feladata középtávon harcolni és közel lenni az ellenfélhez, ha valakit ki kell végezni vagy flankelni kell.

Breach: Ő az early game és házak királya, általában kap egy S12K-t és egy Vectort vagy UMP-t. Ennek a szerepnek két feladata van, az egyik, hogy ő legyen legelöl a harcban, a másik pedig, hogy zárótüzet nyújtson csapattársainak. A Breach kapja meg a legtöbb gránátot, ő kapja meg elsőnek a legmagasabb szintű HVP-ket és ő kapja meg a legerősebb SMG-t, de neki kell az elsőnek lenni, aki ráflankel egy ellenfélre.

Flex: Ő a csapat 4. tagja szó szerint és átvitt értelemben is, őt lehet tekinteni a medicnek, aki megpróbál mindenkit ellátni gyógyítással és boostokkal, de ha harcról van szó, nem fogja vissza magát, mivel ő veszi fel valakinek a szerepét, ha meghal vagy találnak elég lootot, hogy legyen az egyik szerepből még egy.

Kommunikációs szerepek

A kommunikáció levezénylése két részre osztható és két embernek kell elvállalni a feladatot.

Macro: Az ő feladata a játék elejének megszervezése, hova essenek, mikor jön a kör és mikor mozogjanak a fehér körbe. Amint egy harc tör ki, átveszi a szerepet a Micro.

Micro: Ő a harc tábornoka, megszervezi a harcot, figyeli, hogy ne fussanak ki az időből és ő adja ki a tűzparancsot, miután mindenki jelezte, hogy látja az ellenfelet.

Ha összeszedetten játszotok és használjátok ezt a guide-ot, garantáltan többször juthattok el a végjátékba, ahol kicsit más dolgokra kell figyelni, erről itt találhattok meg többet. Csapatként nektek mi a tapasztalataitok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Cover, kép: www.youtube.com, www.playbattlegrounds.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?