Válaszolt a Kazna Kru, megvan, miért nem kapott pénzt kajzoo

Válaszolt a Kazna Kru, megvan, miért nem kapott pénzt kajzoo

Megkeresésünkre válaszolt a Kazna Kru a kajzoo körül kialakult pénzügyi nézeteltérések okára.

Hétvégi cikkünk kapcsán megkerestük a Kazna Kru csapatkapitányát, Hybaa-t, aki részletezte a kialakult helyzetet a csapat szemszögéből. Az eredeti, angol nyelvű nyilatkozatot a linkre kattintva olvashatjátok, alább pedig annak magyar verzióját.

Kajzoo: "Elvesztettem a pénzem Moszkvában, nem látta valaki?"

Pénzügyi problémák árnyékolják be a moszkvai magyar sikert.

A Kazna Kru hivatalos nyilatkozata

A Kazna Kru a Wargaming.net e-sport szcénáját erősíti az első Wargaming.net League szezontól kezdve. 2012-től egészen napjainkig a Kazna Kru nem csatlakozott egy profi szervezethez sem, illetve bármilyen más cég vagy szervezet sem szponzorálta a csapatot. Egy baráti társaság vagyunk, akiknek közösek a céljaik és szeretünk együtt játszani. A barátság, a lojalitás és a játék szeretete tart együtt minket majdnem 5 éve. A csapatnak eddig két csapatkapitánya volt, akik mindig is a csapat többségének támogatását élvezték. A csapatkapitány feladata a szervezés, a csapat összehangolása, a szabályok betartatása és az iránymutatás. A Kazna Kru 5 éves pályafutása alatt az eredményeket tekintve jól működött minden és a pénznyereményekből aktivitástól függően mindenki részesült.

Egészen a közelmúltig, a kifizetések kapcsán soha nem ütköztünk problémákba és szankciókat sem kellett alkalmaznunk a csapattagokkal szemben. A sikeres szezonok pénznyereményén felül azzal is jutalmaztuk a tagjainkat, hogy a világbajnokságokra mindig egy nagyobb létszámú csapattal, jellemzően 10 fővel utaztunk le. Minden csapattagnak - még azoknak is, akik nem játszottak sokat a szezonban -, lehetősége volt együtt utazni a többiekkel és jól éreznie magát. A jó hangulat és a csapathoz tartozás a Kazna Kru alapvető értékei közé tartoznak.

Nemrég ezek az értékek teszt elé lettek állítva. A következő szezonra új játékosokat kerestünk, hogy javítsunk csapatjátékunk gyengeségein. Ennek érdekében egy új játékost teszteltünk azzal a céllal, hogy hosszú távon a csapatot erősítse. A tesztidőszak alatt nem csak a játéktudást vizsgáltuk (ami kétség kívül kiváló), de ezen felül a játékos személyiségét is figyelembe vettük. Úgy éreztünk, hogy minden szempontból megfelel és mivel a játékos említette, hogy hosszú távú tervei vannak a csapatban, ezért úgy döntöttünk, hogy elvisszük a világbajnokságra. Teljes értékű tagként kezelve fedeztük az utazási- és szállásköltségeit (ugyanabba a hotelbe helyeztük el, amit a WGL is lefoglalt) és biztosítottuk számára a csapatruházatot is. Annak ellenére, hogy a Kazna Kru nem profi szervezet, az idők során sokkal szervezettebbé vált és minden felmerülő költséget a pénznyereményből fedez. A maradék a csapattagok közt oszlik szét.

(Megjegyzés: Más szervezetekkel ellentétben, a Kazna Kru, mint nem profi csapat csak minimális összeget kap, amit a játékosok utazási- és szállásköltségére fordíthat. A maradék a csapattagok közt oszlik szét.)

Esetünkben a megegyezés arról szólt, hogy a legkisebb garantált nyeremény fedezi a játékos utazási, szállás és csapatruházati költségeit, de megadtuk az esélyt a nagyobb részesedésre, ha bejutunk az elődöntőbe.

Sajnos a világbajnokságon gyenge teljesítményt nyújtottunk és csalódást okoztunk a szurkolóinknak. Ezután megtudtuk, hogy az egyik legrégebbi tagunk, Stefan_xD fontolóra veszi, hogy elhagyja a Kazna Kru-t és egy olyan csapathoz csatlakozzon, amelyik kevesebb időráfordítást követel meg. Hosszas egyeztetés után eldőlt, hogy Stefan_xD kilép, hogy egyensúlyba hozza a magánéletét és az e-sportolói karrierjét. Bár a csapat számára ez igencsak sajnálatos, de megértjük a döntését és továbbra is jó kapcsolatot ápolunk majd vele.

Nem sokkal ezután üzenetet kaptunk a legújabb tagunktól, hogy kilép és csatlakozik korábbi csapatához. Ez alapvetően nem egy nagy dolog, hiszen nem vagyunk profi csapat, de elvártunk volna legalább egy rövid tájékoztatást, hogy megértsük a döntése mögött rejlő motivációt. A hirtelen döntés miatt becsapva éreztük magunkat, hiszen korábban azt az ígéretet kaptuk, hogy hosszú távon szeretne elköteleződni a csapat mellett, így először a Kazna Kru történetében úgy éreztük, hogy szankciókat kell alkalmaznunk.

Miután csapaton belül megvitattuk az ügyet, úgy döntöttünk, hogy a büntetés a játékos utazási- és szállásköltségeinek levonása. Azért döntöttünk így, mert úgy éreztük, kihasználta a csapatot az ingyen moszkvai utazás lehetősége és a World of Tanks e-sport legnevesebb bajnokságán történő részvétel miatt.

Reméljük, hogy ez az egész megmarad a csapatunk egy kis afférjának és továbbra is sikeresen helytállunk majd az európai és nemzetközi megmérettetéseken. Ezen kívül szeretnénk megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjunk minden rajongónknak töretlen bizalomért és támogatásért, amit az évek során a csapat felé tanúsítottak és továbbra is azon leszünk, hogy még rengeteg emlékezetes pillanatot okozhassunk nektek a jövőben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.