A Pentakill úgy lett első az iTunes rock listán, hogy nem is létezik a zenekar

A Pentakill úgy lett első az iTunes rock listán, hogy nem is létezik a zenekar

Kissé ironikus, hogy egy banda, esetünkben a Pentakill, úgy lett első az iTunes rock listáján és betört a brit top 40-be, hogy igazából nem is léteznek.

Hogy is lehetséges az, hogy egy alapvetően nem létező banda ennyire a csúcsra tör? Mindezt úgy, hogy nincs komolyabb promóció sem mögöttük, leszámítva a LoL-os hátteret. A zene, amit csinálnak teljesen valós, ráadásul elég ütős is, de a banda fizikailag nem létezik, csak egy alkotás a Riot részéről. 2014-ben találkozhattunk velük először, amikor az első Pentakill albumot kidobták. Azóta játékosok milliói szeretik őket, főleg a rock vonalat képviselők táborában. A csapat tagjai pedig játékon belüli karakterek, Karthus az énekes, Yorick a basszusgitáros, Olaf a dobos, Sona a billentyűs, és Mordekaiser a sologitáros. Ehhez a bandához csatlakozott Kayle is nemrég, mint a legújabb tag. 

Arcon rúgják Teemo-t az új Pentakill videoklipben

Megérkezett az első videoklip az új Pentakill albumról. Ha nem is szereted a rock zenét, már csak Teemo miatt érdemes megnézni!

A háttérben itt is mindannyiunk kedvenc videó platformja, a Youtube áll. Nem egy előadóművész nőtte már ki magát innen, számtalan ember lett híres ennek az oldalnak köszönhetően, amire hazánkban is van számos példa. Ha a zenei vonalat nézzük, talán a Pamkutya a legismertebb Youtube páros, akik paródiákat készítenek. A Pentakill legújabb videoklipje, a Mortal Reminder alig 48 óra alatt több mint 3 milliós nézettséget ért el, jelenleg 4,6 millió megtekintés fölött jár. Tény, hogy nem egy Despacito, de figyelembe véve azt, hogy a maintsream zenétől nagyon messze áll, nem egy rossz eredmény. Nem csak a klip lett nagy siker, hanem az új album, a Grasp of the Undying is egyre feljebb tör.

Inkább neveznénk őrültségnek, semmint zsenialitásnak a részünkről. Amikor egy olyan boszorkánymester, mint Karthus az énekes és egy vérszomjas viking, mint Olaf a dobos, egyszerűen az egész passzol úgy, ahogy van. Nyilvánvalóan nagy reményekkel vágtunk bele ebbe a projektbe, de ha őszinte akarok lenni, nem voltunk túl jártasak ezen a területen, mikor elkezdtük. Nagyon kíváncsian várjuk az új album fogadtatását. - Viranda Tantula, termék menedzser, Riot Games

Az album megalkotásának nagy részét a Riot saját zenészei és zeneírói végezték, de azért akad pár együttműködés neves zenészekkel is az albumon. Többek közt közreműködött egy-egy alkotásban Tommy Lee, a Nine Inch Nails-ből Danny Lohrer és egy Battle Beast nevű finn bandából Noora Louhimo, az énekes.

Meglepően hangzatos modern metál albumra sikeredett a Grasp of the Undying, még a hozzáadott LoL-os tartalom nélkül is. Fantasztikus párhuzamot húz ez az egész alkotás a játék és a zenei világ határai között, főleg azok számára, akik amúgy is kedvelik ezt a műfajt, ilyenre még nem nagyon volt példa ezelőtt. Hasonló próbálkozások akadtak, amik a zenét a virtuális világgal próbálták összemosni, elég ha csak a Gorillazra gondolunk, aminek szintén nincs fizikai megtestesítője, mivel az alkotás alapvetően elektronikus, a bandatagokat pedig rajzfilm figurák testesítik meg. Az Alvin and the Chipmunks (nem a magyar Alvin és a mókusok), pedig már több évtizede csinálja ugyanezt, három képzeletbeli mókussal és eltorzított hangjukkal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!