Megvan mind a 135 lap a KoFT-ból, íme az utolsó adag egyben

Megvan mind a 135 lap a KoFT-ból, íme az utolsó adag egyben

Tegnap Ben Brode és bájos segítői élő adásban fedték fel a maradék lapokat, immár megvan mind a 135 kártya.

Az biztos, hogy tegnap este olyan információ áradatot kaptunk a Blizzard-tól, ami erre a hátralévő két napra elég gondolkodni valót adott nekünk. Kibler, Frodan és Brode tegnap egy élő adásban, fedte fel a lapokat, ha van kedvetek, akkor nézztétek meg ti is a videót, de ha csak a lapok érdekelnek akkor görgessetek lefelé.

Watch live video from PlayHearthstone on www.twitch.tv

Night Howler

Megérkezett a Gurubashi Berserker kisöccse. 4 manáért a statjai kicsit gyengének tűnnek, főleg amiatt hogy az életereje csak 4. 

Hyldnir Frostrider

Ebben van potenciál, akár még konstruált játékban is, főleg ha sikerül összehozni egy erős Freeze Shaman paklit. Arénában is jó lehet, hiszen ott ez egy nagyszerű tempólap, ja és common, szóval sokat találkozunk majd vele a draft során.

Avalanche

Ez olyan, mintha ötvöztek volna két Frost Bolt-ot meg egy Firball-t, csak a teljes hatásfok érdekében ehhez 3 lény kell legyen az asztalon. A helyzet pedig hasonló vele, mint eggyel előbb. A Frezze Shaman-ban jó lehet, plusz az arénában is egy jó leszedés.

Furnacefire Colossus

Megint csak egy jó kártya, bár ez már sokkal specifikusabb, mint az előbbiek. Viszont egy Forge of Souls pakliban bitang erős lehet majd.

Death Revenant

Ez egy jó kérdés, az ilyen buffoljuk a sebzett lényt lapok eddig nem nagyon jöttek be, teszem az a Rampage sem ragadt meg igazán egy met pakliban se. De most az új Bloodrazor-ral együtt lehet, hogy elég erős lesz. Ezzel egyidőben a statjai nagyon gyatrák.

Deadscale Night

Cukinak cuki kis kártya ez, de az 1 mana 1/1 nem túl jó. Talán egy Warleader pakliba beférhet mondjuk, de szerintem van helyette jobb választás.

Drain Soul

Ez szinte gyakorlatilag ugyanaz, mint a Drain Life, csak ez olcsóbb. Alapból a 2 mana-2 seb kombó nem az igaz, akkor már a Frostbolt vagy a Darkbomb is jobb nála. De, ha sikerül eltolni Malygos mellett, akkor az úgy erős lehet.

Drakkari Enchanter

Hát az értékei elég átlagosak, viszont a képesség nagyon érdekes. Egy Grimestreet Enforcer-el, Baron Geddonnal vagy neadjisten egy Y'shaarj-al együtt hihetetlen értékek lehetnek benne.

Doomerang

 

Maga a koncepció egyszerűen zseniális, a hatás egyszerre tud vicces és hasznos lenni. Persze az eldobás után valószínűleg nem adja majd vissza a felkent mérgeket (Deadly Poison, Leeching Poison stb.), de ettől függetlenül ez a lap jó lehet. Sőt gondoljatok bele, ha Obsidian Shard-al együtt használják.

A következő adagban lássuk az újdonságot, a két új legendary-t, ami Death Knight lapot ad, plusz végig megyünk a kapott kikapható random DK kártyákon is. 

Arfus

A 4 mana 2/2 az borzalmasan rossz stat, de a DK lap miatt nagyon erős is lehet.

The Lich King

No ez a lap már teljesen rendben van az értékek alapján is. A taunt, miatt nagyon erős, a DK lap pedig durva kis ráadás. A Quest Warrior-ba simán befér majd.

Anti Magic Shell

Ez egy Token pakliba nagyon erős lehet, de ha már két lényre sikerül elmondani, akkor már megéri.

Oblitterate

Control pakliba kiváló, de egy midrange variációba is beférhet, ha át kellene furakodni egy makacs Taunt lény mellett.

Death Coil

Na ez OP, erre nincs más szó. 2 mana 5 seb az hihetetlen és mehet arcba is, ami külön durva.

Frostmourne

Ez egyre durvább lesz. Ez a lap megint csak a control típusba illik jobban, ahol az életerőnket lehet használni erőforrásként is, teszem az Warriorba nagyszerű.

Doom Pact

A lap maga nagyszerű, de talán egy kicsit túl magas az ár.

Death Grip

Ez a lap konstruált játékban lehet nagyon jó, ott a legtöbb esetben egy hasznos lapot ad.

Army of the Dead

Egy olyan pakliban, ami a lényekre épít, ez a lap nagyon erős lehet.

Death and Decay

Ez a lap a nyertes, egyszerűen beteg.

Bloodreaver Gul'dan

A lap ereje teljesen attól függ, hogy hány démon hagyta ott a fogát a játékban. Kezdésnek kevés jó démon lap van, amit megéri játszani. Flame Imp, Vodiwalker, Doomguard és talán a Lakkari Felhound. Hogy ebből milyen paklit lehet építeni? Na az egy fogós kérdés. A hős képesség viszont nagyon jó, már a 2 mana 3 sebzés is durva lenne, de Lifesteal-el együtt már hihetetlen.

Scourgelord Garrosh

Ezt egyelőre nem gazán tudom hova tenni. A Shadowmourne nem rossz, sőt elég kemény, főleg ha még rámegy egy Upgrade vagy egy Blood Sail Cultist. A hősképesség viszont tök átlagos, gyakorlatilag beépített Whirlwind, csak drágábban.

Skelemancer

Van egy olyan érzésem, hogy ezt a lapot nagyon könnyen körbe lehet majd játszani, de mondjuk érdekes lehet beledobni a Doomsayerbe.

Exploding Bloatbat

Kicsit hasonlít a 2 mana 1/1-es robotbirkára, legalábbis a DR effekt majdnem ugyanaz. Az se kapott nagy szerepet a metában, minden bizonnyal erre is ez a sors vár, de a Build a Beast-ez nagyon jó alapanyag.

Vryghoul

Mivel túl könnyű körbejátszani, és túl alacsony a HP ezért nem sok jót lehet jósolni ennek a kártyának.

Bone Baron

A statok rendben vannak és a DR effekt tök rendben van, főleg mivel Rogue lap. A két kis csontváz lap jól használható kombó indítóként.

Spellweaver

A manaköltség túl magas és a lap pedig túl lassú, nem sok potenciált látok benne.

Tuskarr Fisherman

Így kell kinéznie egy jó  2 drop-nak. A statok ott vannak és még a képessége is használható.

Strongshell Scavenger

Ez a mechanika már a Bolster esetében sem működött, igaz, hogy itt van az egészben egy 2/3-as lény is, de attól függetlenül még nem változik a helyzet.

Bloodworm

Egy common közepesen jó Lifesteal lény. Az arénában nagyon jó lehet vagy olyan pakliban, ami a Lifesteal-re épül.

Dark Conviction

Keeper of Uldaman effekt egy 2 manás spell-ben, ez egy kicsit sántít. Control Paladin-ba talán befér, de az a baj, hogy még a Kodonak sem készíti elő a terepet.

Arrogant Crusader

Megint ez az ellenfél köre dolog. A helyzet ugyanaz, a HP-ja túl alacsony, hogy legyen értelme és könnyen körbejátszható.

Achreus Veteran

Tök átlagos lap, első gondolatra. Nem rossz, de ennél sokkal jobb kártyákat is láttunk már. Arénában rendben lehet.

Tainted Zealot

Az értékei gyatrák, de a Divine Shield és a Spell Damage miatt erős lehet. A DIvin Paladin pakliba jó lény lehet.

Gnash

Egy 3 manás Bite, 3 sebzéssel és 3 armorral. De mivel olcsóbb, ezért használhatóbb, mint leszedés.

Keening Banshee

Van benne egy kis Fel Reaver-es utánérzés. De talán egy nagyon agro pakliba beférhet.

Venomancer

Borzasztó értékei vannak, ennyit nem ér, hogy mérgező.

Toxic Arrow

Ez a korai körökben egy leszedés az ellenfél oldalról, a később pedig megint leszedés, ha el tudjuk lőni egy saját lényre. Most tényleg lesz Control Hunter?

Grave Shambler

A Doomerang-al vagy a Forge of Souls-al együtt érdekes szinergiát lehet kinyerni belőle, ja és elementál, ami egy kis érdekes plusz.

Deathaxe Punisher

Még egy próbálkozás, hogy működjön a Buffadin pakli? Az biztos, hogy oda beillik.

Grim Necromancer

Ha összeadjuk a statokat, akkor ez egy 4/6-os lény. Arénában instapick lesz, de akár a konstruált token paklikban is lehet helye.

Wretched Tiller

A képesség még rendben is van, az agro paklikban lenne helye, de az 1/1-es stat nagyon gyatra.

Spectral Pillager

Mivel 6 manába kerül, ezért elég kevés szabad mozgástér van a kártya körül. Ha már három sebzést ki lehet sajtolni belőle az jó, de ettől függetlenül egy kicsit lassúnak tűnik.

Wicked Skeleton

Ahhoz, hogy megérje letenni, minimum három lénynek kellett meghalnia ebben a körben. Érdekes lehet, egy Unleash the Hounds kombóban kijátszani.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!