Folytatódik a VACáció, 280 ezer fiókot küldtek pihenőre júliusban

Folytatódik a VACáció, 280 ezer fiókot küldtek pihenőre júliusban

A VAC mellett a közösség is nagy szerepet vállalt ennek a magas számnak az elérésében.

Óriási sztereotípia a játékosok körében, hogy ”mindenki csal”, élvezhetetlenné teszik a játékot, miattuk nem lehet rendesen játszani. Na, meg különben is, ha nem csalt volna az enemy X embere, akkor easy win. Ezt a mondatot már mindenki hallotta, igaz? Mindent a legegyszerűbb a csalókra fogni. Főleg, ha az illető nem is volt az.

Természetesen csalók vannak a játékban, de az ő kitiltásuk általában előbb vagy utóbb, de eljön. Ezt bizonyítja a fenti szám is. 2017 júliusában 280 ezer fiók kapott VAC bant. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem mind CS:GO (kb. 500 körüli VAC támogatott játék van), viszont a többi játék közül messze a legaktívabb a CS. Ebből a 280 ezer banból 150 ezret a VAC intézett el, a másik felét pedig a közösség az Őrséggel (Overwatch), 133 ezret.

Az egyik legaktívabb CS fórumon, Redditen mégis sokan azt állítják, hogy rengeteg csalóval találkoznak nap mint nap. Sőt, sokan azt is kifogásolják, hogy a külső cégek (pl.: FACEIT, ESEA) sokkal jobb anti-cheat rendszerrel és szerverekkel rendelkeznek, mint a játék készítője és fejlesztője, a Valve.

Ti mit tapasztaltatok az utóbbi időben?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!