Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 1. rész: A Death Knight hőskártyák

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 1. rész: A Death Knight hőskártyák

A sorozat első részében az elhalálozott hősöket és képességeiket mutatjuk be nektek. 

Már csak kettőt kell aludni a Knights of the Frozen Throne Hearthstone kiegészítő hivatalos megjelenéséig, ennek apropóján pedig úgy gondoltuk, összehozunk nektek egy kis exkluzív lapelemző sorozatot az ország egyik legjobb mesekártya játékosával, PenhaDanival.

Magyarország legeredményesebb LAN játékosaként, Dani rendszeresen letarolja a hazai mezőnyt, több nemzetközi versenyen is kiválóan szerepelt, ráadásul tagja volt a Global Games válogatottnak is, szóval biztosak vagyunk benne, hogy hasznos információkat tud majd átadni nektek. A négyrészes cikksorozat első részében a Death Knight hőskártyákat fogja nektek bemutatni és értékelni őket egytől ötig terjedő skálán. Nem is szaporítjuk tovább a szavakat, jöjjön, aminek jönnie kell!

Malfurion the Pestilent (5)

hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone
Amennyire rosszul járt a druid az Un’goro questjei esetében, annyira jól járt a Death Knightok között. Hét manáért agresszívebb paklik ellen 15 hp-t tudunk felfogni, míg lassabb deckek esetén két kisebb removalt tudunk kérni a hősünk kijátszásakor. Ehhez társítva az egyik legjobb, hosszú játékra alkalmas hero powert, megkapjuk az elsőre ugyan nem túl figyelemfelkeltő, de annál erősebb és konzisztensebb hőst, ami bármilyen lategame druid pakliba helyet lelhet, legyen az akár jade, akár sima ramp druid.

Deathstalker Rexxar (2)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

A hunter hőssel a Blizzard továbbra is a control hunter vonalat szeretné erőltetni. Battlecry-ra kapunk egy kis boardcleart, míg a Build-a-Beast hero power garantálja, hogy soha nem fogyunk ki játszandó lapokból. A baj, hogy mindezt annyira lassan teszi, hogy a hunter deckek ezt nem engedhetik meg maguknak, nem léteznek a megfelelő eszközeik, hogy túléljenek egy hosszú meccset. Jelenleg nem látom, hogy emiatt játszva lenne a control hunter, esetleg egy nagyon hosszú játékra berendezkedett midrange pakliban feltűnhet néha.

Frost Lich Jaina (3)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

Mindenki kedvenc varázslónője az egyik legdrágább Death Knight. Kijátszásakor Kapunk egy Water Elementalt lifesteallel, plusz a hero powerünk, ha megöl valamit, további elementálokhoz juttat minket. A baj az, hogy burn magebe a legkevésbé sem illeszkedik a kártya, Alexstraza mérföldekkel jobb nála, míg egy elementalokra épülő control maget ugyan össze lehet rakni, de közel sem tűnik annyira erősnek, mint a korábbi mage verziók. Esetleg egy Ice Block nerf hozhatja el számára az áttörést a későbbiekben.

Uther of the Ebon Blade (4)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

Uther eljön hatalmas Lifesteales kalapácsával, és nem kímél senkit, aki él. Önmagában a fegyver, amit kijátszásakor kapunk, legalább megérne 7 manát egy control paladinnak, ezen felül pedig megkapjuk a szokásos 5 armorunkat és egy 1/1 helyett 2/2-ket adó hero powert. Ha a lapnak nem létezne az alternatív nyerési lehetősége a 4 lovas megidézése által, még akkor is bőven játszva lenne, és realisztikusan nem is dob rajta igazából ez a lehetőség. Mindenesetre a meta elején biztosan fogunk látni valamilyen próbálkozást Auctionmaster Beardo-val az új OTK eléréséhez.

Shadowreaper Anduin (3)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

A legmenőbb frizurával rendelkező Death Knight kijátszásakor elég szép asztaltakarítást tud végezni, utána pedig egy lapkijátszásonként frissülő shadowformot kapunk hero powernek. Maga a lap erős, csak a paklik, amikben játszanánk, nem tűnnek igazán annak. Egy Kazakus priestben, Raza mellett elég szép pusztítást tud végezni, valószínűleg ott fogunk vele a leggyakrabban találkozni, az már más kérdés, hogy ez a pakli mennyire lesz kompetitív szinten játszható.

Valeera the Hollow (3)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

Kilenc manáért egy körre elbújhatunk a világ elől, gyakorlatilag egy Ice Block funckiót tudunk kiváltani a következő körünkig, utána pedig a passzív hero powerből kapott Shadow Reflection garantálni tudja a győzelmünket control paklik ellen. A lapot akár mostani miracle deckben is el lehet képzelni tech lapként mage és lassabb paklik ellen, de a jövőben akár valamilyen OTK pakliban is szerepet kaphat a kombó előkészítésére.

Thrall, Deathseer (4)

hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

Kevés Death Knight illeszkedik ennyire egyértelműen a mostani koncepciókba, mint megfagyott zöld barátunk. Evolve shamanba 5 manáért duplán megerősíteni a sok kis tokent, amit a boardra termeltünk elég erősnek hangzik, körülbelül egy harmadik bloodlust szerepét töltheti be a pakliban. A baj vele, hogy a hero power nem igazán erős, a pakliba jobban illeszkednek az eredeti totemek. Ettől függetlenül rengeteget fogják próbálgatni az említett token pakliba, inkább több, mint kevesebb sikerrel, másba azonban nem nagyon éri meg játszani.

Bloodreaver Gul’dan (2)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

A legdrágább Death Kinght, kijátszásakor visszakapunk minden démont, ami meghalt az oldalunkon a játék során, és a hero powere egy erősebb Drain Soul. A lap baja, hogy jelenleg nincsenek igazán erős, proaktív démonok a játékban, Doomguard és Lakkari Felhound a discard miatt nem illeszkedik a control warlockba, így az egyetlen démon, ami csinál bármit a feltámasztás körében, az a Despicable Dreadlord. Összességében, ha control warlockkal annyira jól állsz, hogy a 10. körben gyakorlatilag csak lényeket játszol ki és egyáltalán nem törődsz az ellenféllel, akkor már kb. bármilyen erős late game lappal nyernél, nem csak Gul’dan bácsival. Ha a közeljövőben kapunk olyan remek démonokat standardba, mint amilyenek jelenleg wildban találhatóak, akkor viszont hatalmasat ugorhat a lap ereje, paklik épülhetnek köré.

Scourgelord Garrosh (4)
hs blizzard frozenthronehs blizzard frozenthrone

Uther-hez hasonlóan őt is szinte már csak a fegyvere miatt megéri játszani, egy 4/3-as pöröly, ami a szomszédos lényeket is megsebzi. Körülbelül 6 manát meg is érne egy control warriornak, míg a hero powerről mindenki tudja, hogy a whirlwind effektek mennyire jól szinergizálnak a control és combo warrior paklikkal. Ugyan az armor elvesztése picit fájhat a lassabb warrioroknak, de így is akkora potenciál rejlik a lapban, hogy biztosan meg fogja találni a megfelelő paklit.

Ennyi lett volna tehát a Death Knight Hős lapokról. A holnapi nap folyamán folytatjuk az új lapok elemzését PenhaDanival, szóval ha nem szeretnétek lemaradni, figyeljétek az Esport1 oldalát. Danit pedig Facebookon ITT, Twitchen pedig ITT tudjátok követni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!