Szavazás: Melyik szerepkör illik a legjobban hozzád?

Szavazás: Melyik szerepkör illik a legjobban hozzád?

Korábban már írtunk magukról a szerepkörökről, de most kíváncsiak vagyunk, hogy TI melyiket érzitek leginkább a magatokénak?

Kicsit elevenítsük fel, hogy melyik szerepkör mit is takar és mi a feladata, aztán pedig a cikk végén tudtok szavazni! 

Amit a CS:GO szerepkörökről tudni kell

Dreeg,MooNLight | 16/10/30 17:00 Kinek mi a feladata a pályán, illetve azon kívül? Elmagyarázzuk. A CS:GO-rendezvényeken és a közvetítések során gyakran hallani kifejezéseket az adott játékos szerepéről a csapaton belül, vagy éppen az adott meccsen betöltött pozíciójáról. Hallhatjuk például az in-game leader vagy éppen entry-fragger kulcsszavakat, amivel az adott szerepkört játékstílust jellemzik.

IN-GAME LEADER

A csapat agya. Ő irányítja a társait, mondja a taktikát és ezenfelül még ha nem is kimagaslóan de egy minimum szintet hoznia is kell. A legjobb döntéseket kell hoznia minden kör elején, vagy akár kör közben is. Neki kell egy ellenfélből a legjobban felkészülnie, egy igazi vezérnek kell lennie egész meccsen. Motiválni, biztatni tudnia kell a többieket ösztönözni őket a jó teljesítményre. A világ legjobb irányítói jelenleg FalleN és Zeus. Szóval, ha ti tipikus irányító személyiségek vagytok, akik folyamatosan leosztják a csapattársaknak, hogy hova menjenek és mit csináljanak, akkor az IGL szerepkör passzol hozzátok.

ENTRY FRAGGER

Ő vezeti az egész támadást, legfőbb feladata, hogy belépve az ellenséges zónába, értékes frageket szerezzen és minél több információt tudjon átadni a csapattársainak. Kiváló célzás és a gyors, pontos, hatékony kommunikáció nélkülözhetetlen ebben a pozícióban. Legtöbbször ő hal meg általában, az önfeláldozás és a felderítés reményében. Persze, ezen felül szem előtt kell tartania a csapat és maga a kör érdekeit is. A legjobbak közé jelenleg a NiP-et elhagyó friberg-et és az Astralis csapatában játszó dupreeh-t sorolják. Szóval, ha te a tipikus "YOLO, All-in" típus vagy aki elsőként rushol be, akkor az Entry Fragger szerepkör passzol hozzád!

SUPPORT / TÁMOGATÓ

Az egyik legjobban háttérbe szoruló szerepkör. Az IGL-hez hasonlóan ő is nagyon jól ismeri a játék menetét. A gránátok nagymestere, amikor az IGL egy pop-flash-t szeretne kérni, akkor az a támogató játékos feladata. Ha mérkőzés közben az egyik csapattársát lelövik, akkor neki kell átvenni a szerepét. Ha több információval rendelkezik, mint az IGL a kör közben, akkor az ő szerepét is átveheti. A legjobb support jelenleg KRiMZ. Szóval, ha nem tudnak több gránát tutorialt mutatni neked, mert már kívülről vágod az összes spotot, akkor lehet, hogy el kéne gondolkodnod a támogató szerepkörön.

AWP

Nem túl nagy titok, hogy aki ezt a pozíciót vállalja, az az AWP fegyver nagymestere. Könnyen megfordíthat vesztes helyzeteket, hiszen nem kell az ellenfél arcába rohanni egy távcsöves fegyverrel. A nagy rálátás miatt könnyen kényszerítheti az ellenfelet visszavonulásra. Egy csapatban általában egy szokott lenni, de vannak csapatok, akik a taktikájuk, vagy a játékstílusuk miatt többet is alkalmaznak. Párosulhat az IGL szerepkörrel is és általában a figyelem középpontjában állnak. JW, GuardiaN, s1mple a világon a legjobbak ebben a szerepben most, de ne feledjük a magyar tehetséget, DeadFox-ot sem, aki szintén ezt a pozíciót tölti be.

LURKER

Ha angolul gondolkozunk, akkor már a névből is rálehet jönni, hogy mit takar ez a szerep. A lurk szó jelentése leselkedik, bujkál. Sokszor megkerüli az ellenfelet, próbál mellé vagy mögé jutni, ezzel is segítve a csapatát. Hasonlóan a supporthoz, ők sem a figyelem középpontjában állnak. Egy jó lurker kiszámíthatatlan és nagyon jól tud pozicionálni is. Legtöbbször csendben lopakodik, próbál fülelni, merre járhat az ellenfél, ezzel is komoly információkat szerezhet. Az egyik legjobbnak jelenleg HiKo-t mondják.

Na és akkor nézzük a szavazást! Ti melyik pozíciót érzitek magatoknak leginkább játék közben?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!