Javában zajlik a MEB selejtező, lássuk hogy állnak a csapatok!

Javában zajlik a MEB selejtező, lássuk hogy állnak a csapatok!

A Magyar Elit Bajnokság második szezonjának selejtezői gőzerővel pörögnek. Már túl vagyunk három fordulón, így most átbeszéljük, hogyan áll jelenleg a mezőny.

A megmérettetésre összesen 43 csapat nevezett, köztük jó néhány ismerős név is. Hol a csapatnév az ismerős, hol a csapatot alkotó játékosok. A bajnokság selejtezői felső és alsó ági fordulókat egyaránt tartalmaznak, tehát aki a felső ágon elveszít egy mérkőzést még nem kell kétségbeessen, mert az alsó ágról még visszatornázhatja magát, való igaz, hogy ez nem egyszerű feladat. 

43 csapat jelentkezett a MEB második szezonjára

Aioween | 17/08/02 20:06Idén sem lesz hiány a párharcokból, több nagyobb csapat is jelentkezett a MEB-re a sok kisebb mellett. Ezekből emeltünk ki párat, akikre érdemes lesz figyelni. A tavalyi MEB-en is egész szoros mezőny alakult ki az akkori hat csapat között.

Lássuk is az állásokat a publikus adatok alapján. 

Az 1. csoport felső ágán 8 csapat van még talpon. Ők: a Team Plague, a Pheonix Reborn, a Beautiful Talented Men, a Váltott ösvénytolás, a 101010 az OhMyDog, a FeelTheSupport és a Hapless

Több nagy név is szerepel közöttük, például a Beautiful Talented Men csapatát már sok ember ismerheti, aki egy kicsit is követi a magyar csapatok alakulását. Ők jutottak be a legutóbbi EU CS zárt kvalifikációs mérkőzéseire. De a Team Plague és a Pheonix Reborn sem ma kezdte az ipart, továbbá ott van a Váltott ösvénytolás akiknél inkább két játékos lehet ismerős. Zotyi és Kopifox, de Blackii, Fl0vy és Gabend sem feltétlen idegenek a magyar mezőnyt követők számára. Zotyi szerepelt a tavalyi MEB-en a WSE színeiben, míg Kopifox egy ideig szintén a csodaszarvasok csapatát erősítette.

Azóta információink szerint, a Váltott ösvénytolás és a BTM már lejátszotta meccseit. 2-0-ra az előbbi nyert, így a Beautiful Talented Men alsó ágra került.

Az 1. csoport alsó ágáról sem szabad ám megfeledkezni, még innen is visszakerülhet bármelyik csapat. Aki egyelőre fix helyen van az a Spini Roses, a King of Thiefs és a Venom Impact csapatára pedig még vár egy összecsapás. Az ágrajz másik oldalán már letisztultabbak a dolgok, ott minden mérkőzést lejátszottak, így a következő fordulóig nekik nincs dolguk. Ők: a Defend Our Nexus, a SteelStriker, az Shrmota, és a Gondoltad LOLna?.

A 2. csoportban hasonlóan nagy nevek szerepelnek. Itt a felső ág szereplői: a RE1NSTATE, a Chillout, a Beast E-sports, az Afterglow, a The Problem Gods, a Game Power White Dragons, a Nice Gaming, és az Istenkáromlók

Innen leginkább az Afterglow játékosai, és a Nice Gaming lehet ismerős. Az Afterglowt igazából a One Piece Esports korábbi lineupja alkotja, közülük főleg Yaztromról hallhattatok sokat, ő a tavalyi MEB során a Natio Esports csapatát erősítette. Az eredeti OP felállás is megjárt pár versenyt, többek közt az idei tavaszi Mondocont is ők nyerték meg a Nice Gaminggel szemben. Ha Nice Gaming, őket sem nagyon kell bemutatni, ugyan csak 2017 elején hozták létre LoL csapatukat, mégis a legnagyobb nevek közé nőtték ki magukat, büszkélkedhetnek egy győri Roadshow első hellyel és az idei SEC-en is szépen szerepeltek. 

A 2. csoport alsó ágán szépen felsorakoztak a csapatok, itt sincs mit tenni a következő fordulóig. A szereplők: a Dreaming Lunatics, a Blacknight, a Redfox Esports, a Bandit Esport, a Timba, a Pink H0T 0ompa-Lumpas, és a One Piece eSports

A következő selejtezőkörre holnap kerül sor, míg a következő alsó ági összecsapásra vasárnapig készülhetnek a csapatok. Összesen 9 selejtezőkör lesz, de ebben benne vannak az alsó ági fordulók is. Augusztus 28-án derül majd ki, hogy melyik két csapat kerülhet be a hőn áhított MEB ligába, ugyanis a legjobban teljesítő klubok ekkor játsszák a bekerülési döntőt.

A selejtezők teljes ágrajzát ezen a linken találjátok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!