Hirdetés

Zeus: "Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megmentsem a csapatot"

Interjú a tékozló fiúval, aki egy évnyi vadregényes kaland és egy Major győzelem után "hazatért".

Hirdetés

A hónap, de talán a nyári átigazolási szezon legnagyobb híre jött csütörtök este, miszerint a Gambittel frissen Major tornát nyerő Zeus visszamegy korábbi csapatához, a Na'Vi-hoz. Vele együtt visszatér a Major tornát nyerő edző Kane és visszakerül a csapatba Seized is. A HLTV csapata interjúztatta meg Zeust, hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogy miért is tért vissza régi csapatába a Major győzelem után.

Kezdjük azzal az időszakkal, ami a Major előtt volt, ugyanis ilyenkor kezdődtek a pletykák, hogy visszatérsz a Na'Vi-ba. Már ekkor beszéltél a régi csapatoddal?

"Sziasztok! Csak néhány régi csapattársammal beszéltem, miután kirúgtak a csapatból, de itt még szó se volt arról, hogy visszatérnék. A major előtt kicsit feszült volt a légkör a csapatban, de nem gondolkoztam azon, hogy visszatérjek a Na'Vi-ba, vagy eligazoljak más csapatba."

Kicsit beszélgessünk a csapatban lévő hangulatról és morálról a Major előtt, amikor rossz eredményeket értetek el online. A Gambit már ekkor rossz vágányra került? Mik voltak a legkomolyabb gondok azok közül, amit nyilatkoztál?

"Igen, közel voltunk ahhoz, hogy szétessünk. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem voltunk egy hullámhosszon a gyakorlás folyamatában."

Ezek után meglepődtél, amikor ilyen jó formában vágtatok neki a versenynek? Gondolom nem úgy jöttetek ide, hogy meg fogjátok nyerni ezt a versenyt. Mesélj arról, hogy mennyire változott a magabiztosságod a verseny alatt.

"A verseny alatt kezdtünk komoly momentumot szerezni, de a csapat koordinációja és játéka inspirált minket a legjobban. Minden csapat ellen máshogy készültünk fel és teljesen úgy éreztük, hogy lemossuk őket a pályáról. Minden győzelem után erősebbnek és közelebb éreztük magunkat a kupához. Persze, a legkomolyabb kihívás az Astralis csapata volt, miután megvertük őket tudtuk, hogy nem adhatjuk fel ezt a döntőt."

Miután hazaértetek, mi történt, ami rákényszerítette a csapatot a győzelmek után, hogy kirúgja Kanet? A nyilatkozatodból tisztán látszik, hogy úgy gondolod ő egy pozitív erő volt a győzelemhez, mit adott a csapatnak, amit a többiek nem vettek észre?

"Eltelt egy kis idő a győzelem után és HObbit megházasodott, amin Kane és jómagam sajnos nem tudtunk részt venni, úgy gondolom ha el tudtunk volna menni az esküvőre és átbeszéltük volna a terveinket a jövőre nézve, megmenthettük volna a jelenlegi csapatot. Nyilvánvalóan a srácok nélkülünk beszélték meg a döntésüket, mert az esküvő után a csapat úgy döntött, hogy kirúgják Kanet."

"A következő két nap megpróbáltam megállítani őket, nagyon sok példát hoztam fel, hogy ez nem a jó döntés és figyelmeztettem őket, hogy én is elhagyom a csapatot, ha kirúgják Kanet. Szerintem minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megmentsem a csapatot. A srácok hajthatatlanok voltak, a döntésük pedig végleges. Nagyon fájt nekem és nem tudtam mitévő legyek, nem akartam egyedül hagyni a barátomat és edzőmet, aki nem csak engem segített, de az egész csapatot, hogy minél több versenyt nyerjünk. Pár nappal később meghoztam a döntésemet, vele tartok."

Eleve Kane miatt csatlakoztál a Gambithez, az ő kirúgása volt a legfőbb ok, amiért elhagytad a csapatot, vagy voltak más okok is?

"A legfőbb ok Kane kirúgása volt, szerintem a csapat engem is tesztelni akart ezzel, mert a srácok jól tudták, hogy ez egy érzékeny téma a számomra és a kirúgása ellen lennék. Azt sem tudom, hogyha maradok, nem rúgtak volna ki engem is egy kis idő után, mert a kapcsolatunk megváltozott. Nem volt meg a tekintélyem és már nem tudtam úgy hatni a játékosokra mint eddig, gyakorlás, fegyelem és kulcs fontosságú döntések terén (mint például az edző kirúgása).

Ebben a szituációban senki sem állt mellém és nem láttam értelmét a további munkának."

A Na'Vi-ra rájárt a rúd miután elmentél, mit gondolsz, mi a legnagyobb problémája a csapatnak?

"A Na'Vi-nak van jó pár problémája: Seized kevés tapasztalattal rendelkezik, mint kapitány, ami az egyik legnagyobb probléma volt, de rossz volt a gyakorlás menete is, ami ahhoz vezetett, hogy néha a játékosok sem tudták mit csináljanak egy-egy meccsen."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?