Elhullottak az óriások az utolsó héten

A tegnapi meccseket sokan előre elkönyvelték. Ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna, de ember legyen a talpán, aki ezt előre megjósolta.

Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy a Roccat megveri a G2-t, azt még el is hittem volna, tavasszal is az utolsó héten találkoztak és a 17-0-ban lévő G2-t akkor is nyertek. De ha valaki azzal jött volna, hogy a NiP is nyer a Fnatic ellen, azt valószínűleg kinevettem volna, az élet azonban néha megtréfál minket.

Ezen a héten se maradunk fontos mérkőzések nélkül - ajánló

A legtöbb régióban a nyári alapszakasz a végéhez közelít, vagy már véget is ért, ám az igazi harcok csak most következnek.

Betsyék lenyomták Perkz-öt és csapatát 2-1-re. A Roccat hajlamos a legváratlanabb pillanatokban magára találni, és olyan csapatokat is lenyomni, akiket papíron nem kéne. Az est másik találkozója sem volt kevésbé eseménydús, vagy izgalmakkal teli. Hosszú heteken át nem tudott egy győzelmet sem bezsebelni a Ninjas in Pyjamas, aztán egyszer megtört a jég és a 8. héten lenyomták a Roccat-et. Ki gondolta volna, hogy második győzelmüket majd pont a Fnatic ellen szedik össze, akik szó szerint mindenkit végigvertek Európában, és a NiP-en kívül mindössze a Roccattől kaptak ki a 3. héten.

Az első 20 perc úgy alakult, ahogy vártuk, a G2 vezetett minden tekintetben és uralták a pályát. Idővel valahogy átfordult az előny a Roccat javára, ráadásul Hjarnan még egy quadrát is begyűjtött. Akár a penta is meglehetett volna, de inkább a mérkőzést fejezték be, mivel Perkz egyedül nem tudta megtartani a bázis. Másodjára jöhetett a G2 bosszúja és láthatóan mérgesek voltak. Ez egy teljesen egyoldalú stomp volt, nem is nagyon lehet szépíteni, úgy tűnt, eddig tartott a Roccat tudománya, mivel alig 31 perc alatt a G2 kiegyenlített 23-3-as gyilkossági arány mellett. Nem könnyű újra felállni egy vereség után, de a Roccat számára semmi sem lehetetlen. Mithy kipróbálta a Kennen supportot, anno már volt egyszer az LCS metájában, de túl sikert nem talált vele. Ezzel szemben Pridestalker Warwickja mérnöki pontossággal talált el mindenkit az ultijával, hullottak a G2-s srácok, mint a legyek. A Baron megszerzésével a G2 visszajött kicsit a meccsbe, de Zven nem sokáig tartotta meg az erősítést. Tricknek se ment nagyon a játék, a 29. percben 0 6-ban volt, egyszerűen nem találta a helyét. A második Baron már a Roccat-hez került, a G2-nak esélye sem volt igazán beleszólni, azzal együtt pedig már be tudták tolni a Nexust, 2-1 a Roccatnek.

Láthatóan nem vette túl komolyan a Fnatic a NiP elleni mérkőzést. Caps megint valami újat szeretett volna mutatni egy Azirral. Az első gyilkosság Caps-ékhez került, de a 11 perc elején Nagne 1 v 1-ben nyomta le Caps-et miden, érződött, hogy kezdődik a baj. Broxah szerencsére résen volt és az első Baront belopta a NiP-től, nagyon koordinálatlanok voltak abban a harcban. Ezt leszámítva a NiP nagyon szépen reagált a Fnatic megmozdulásaira. Sorra kerülték ki a kezdeményezéseket leginkább Caps Azirjától és a saját előnyükre fordították a helyzeteket. Nem volt sok gyilkosság az első meccsen, és sokáig egymás mellett haladt a két gárda egészen az ősi sárkányig. Shook elcsente az erősítést és a csapatharcot is megnyerték. Mire újjáéledt volna a Fnatic, már eltűnt a középső inhibitor. Egy kicsit szusszanhattak sOAZék, de nem sokáig, két perccel később már Baron erősítéssel kopogtatott a kapukon Nagne és csapata. Nem bízta a véletlenre a dolgot a NiP, szép lassan mindent elhozott a Fnatic bázisán belül és a kiéheztetés taktikájával nyomták le Rekkles-éket. A második mérkőzés elején összekapta magát a Fnatic, az alsó ösvényt folyamatosan büntették, néha még öten is, így Heaq-ék nem sokat tudtak tenni ellene. Caps Cassioja nagyon megindult, 15 percnél már három gyilkosság volt rajta. Shook ismét bemutatta a 23. percben, hogyan kell Baront lopni és megtette volna újra 30 percnél is, ha Rekkles nem löki el a Tristana ultival. Míg a Fnatic a NiP bázisát törte, profit Gnarjával szintén inhibitort tört, bár úgy tűnt, a Fnatic jobban jön ki ebből, amíg el nem kaptak pár tagot a felső ösvényen. A harmadik Baronra még a Fnatic sem volt felkészülve, úgy vitték el Shookék, hogy Broxah arra sem nézett, de az ősi sárkányt a Fnatic szerezte meg. Oda-vissza ment a mérkőzés, bár inkább a Fnatic támadott és a NiP védekezett, néha azért fordult a kocka és a meccs már 50 perce tartott. Elkezdtek dőlni a tornyok a szupermionoknak hála a NiP-nél, hiába nyertek egy bravúros harcot a pályán. Profitnak védenie kellett a tornyokat, de nem sikerült, a Nexus védtelenül maradt. Rekkes és Broxah megpróbáltak backdoorozni, amíg a NiP többi része a Fnatic jóval egészségesebb bázisához vándorolt, Profitot és Shookot leszámítva. Így már inkább nem próbáltak szerencsét, de a NiP nem engedte őket haza és üldözték őket a pályán, míg a többiek a bázist ütötték. Több mint fél percig halott volt a maradék három Fnaticos és csak nézhették, ahogy a két csapattársuk menekül a pályán, a bázis pedig leomlik. Szerencséjükre sok minion nem volt, így a mérkőzést HeaQ nem tudta befejezni, de a következő Baronra beneveztek sikeresen, míg a Fnatic rendezte sorait. Az 56. percben, Baronnal együtt betörtek a bázisra Nagne-ék és a szuperminionokkal együtt, ha nehezen is, de 2-0-ra verték a Fnaticot!

Ha bárki is megtippelte ezeket a meccseket bármilyen fogadóoldalon, bizonyára rengeteg pénzt nyert vele, álmodni sem mertem volna, hogy Európa két legerősebb csapata egy napon fog elbukni a leggyengébbek ellen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!