Break the meta, Malzahar őrület a felső ösvényen

Break the meta, Malzahar őrület a felső ösvényen

Az elmúlt 1-2 évben Malzahar már több szerepkörben is megfordult. Az alapvetően mides karakter nagyon sokáig volt support, most pedig a topot kezdte el bevenni.

A tankok uralma jelenpillanatban igen erős, masszívan uralják a felső ösvény metáját, ám most jött valaki, egy törékenynek tűnő mágus, aki erősen meg tudja keseríteni az életüket. Noha az Üresség prófétájának állatkái már nem támadnak olyan erősen, Malzaharnak így is van néhány trükk a tarsolyában.

Egy kis segítség, hogyan nyomd le Nasus-t

damilosK | 17/08/09 08:07 Sokan nem szeretnek ellene játszani, sokan pedig nem tudnak. Mindkettőnek megvan az oka. Mivel stackelni csak úgy tud, hogyha minionokhoz jut, ezért a legegyszerűbb módszer, hogy megakadályozzuk ebben. Ezt persze könnyebb mondani, mint megcsinálni, de nem lehetetlen.

Hogy miért tudja megfogni a topos hősök nagy részét?

Kicsit Swainhez lehet hasonlítani, aki szintén jó a tank pusztításban, ugyanis van bennük valami közös. Mindketten nagy kitartással rendelkeznek, Swain a végső képessége miatt tud sokáig a harcban maradni, Malzahart pedig az állatkái és a némítása segíti hatékonyan. Emellett a Liandry’s Torment alap item náluk, ez tovább erősíti a sebzésüket.

Malzahar egy ranged karakter, aki a játék korai szakaszában pusztán ebből előnyhöz tud jutni. Ide egy kis Q, oda egy kis Üresség lény, hopp közben egy alaptámadás és máris visszább szorítottuk ösvény ellenfelünket. Tökéletesen alkalmas a zaklatásra, nagyon jól megakadályozható vele, hogy farmhoz jusson az emberünk.

A másik dolog, ami Malzahar mellett szól, az a passzívjából származó pajzsa. Ez hogyha rajtunk van, akkor egy képességet, vagy alaptámadást levéd, ez pedig egy olyan játékban, mint a League of Legends hatalmas előnyt jelent. Ha a lane ellenfelünk egy sok manát igénylő karakter, akkor főleg érzékenyen érinti őt, hogyha külön arra is manát kell áldoznia, hogy megszabadítson minket a pajzsunktól.

Malzahar Q-ja, ha megkapta az ötödik fejlesztést is, akkor 40% töltési idő csökkentés mellett 3 másodpercenként spamelhető, magyarán a némítással szóhoz se hagyjuk jutni ellenfelünket. Ezek során bizony nagyon sok borsot törhetünk az ellenfelünk orra alá, de ha ez még nem lenne elég, ott van az ultija is, ami egy két lábon járó különösebb skillt nem igénylő képesség, egyszerű "point and click". A játék korai szakaszában nem nagyon fognak tudni mivel védekezni ez ellen az ellenfeleink, rá lesznek kényszerítve arra, hogy az első tárgyak között beszerezzenek egy Quicksilver Sash-t. Azonban amíg ez nem történik meg, addig az 1v1 küzdelmek során fölényből indulsz, ha rendelkezésre áll a végső képességed.

Ahogy halad előre a meccs, úgy nálad is sorra kerülnek megépítésre a tárgyak, Morellonomicon, Rylai’s Crystal Scepter, Liandry’s Torment, ezektől sok életerővel és sebzéssel fogsz rendelkezni, ha pedig a mesterség oldaladon használod a Fearless nevű masteryt, akkor egy ellenséges hős által elszenvedett sebzés hatására 2 másodpercre plusz 10% armort és magic resistet is nyersz, amellett, hogy ezeknek a tárgyaknak a kombója lehetővé teszi számodra, hogy megölj bárkit, akár egy papír karakterről, akár egy durva tankról van szó. Nem, Cho'Gath ellen sajnos még ez sem feltétlen lehet megoldás, a Cho'gath bajt egyelőre csak a ban tudja orvosolni.

A végére még itt van egy kis útmutató tárgy vásárlásra vonatkozóan:

  1. Doran’s Ring + Two Health Potions

  2. Lost Chapter + Sorcerer Shoes

  3. Morellonomicon

  4. Liandry’s Torment

  5. Rylai’s Crystal Scepter

  6. Void Staff

  7. Zhonya's Hourglass/Banshee's Veil/Rabadon's Deathcap

Röviden, a Malzahar top most egy olyan újdonság, ami képes derékba törni az ellenfél felső ösvényesének terveit, nagyon hatékony pick lehet egy-egy olyan match up során, ami amúgy nehéznek bizonyul. Természetesen előtte nem árt kicsit gyakorolni vele normál gameken.

Ti kipróbáltátok már valamikor?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!