Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 3. rész: A legjobb Epic kártyák

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 3. rész: A legjobb Epic kártyák

A mai nap a top Epic kártyák lesznek porondon.

Reméljünk, már mindenki a jól megérdemelt hétvégéjét tölti és lesz némi időtök a Hearthstonera is. Ha még nem fogtatok bele a paklikészítésbe, olvassátok el a lapelemzős cikkeinket a kiegészítőről. Sorozatunk előző részeiben a Knights of The Frozen Throne Legendary kártyáiról beszéltünk, ha lemaradtatok volna az elemzésekről, itt tudjátok pótolni.

Frozen Throne lapelemzés PenhaDanival, 2. rész: A Legendary kártyák

A sorozat második részében a Class és Neutral legendás lapok lesz a téma.

Most ideje rátérnünk az olcsóbb, Epic lapokra, azokból is a leghasználhatóbbakra. PenhaDani szaktudása ezúttal is nagy segítségetekre lesz, ha szeretnétek megfelelő ár/érték arányú paklikat összeállítani, amik ráadásul hatékonyak is. Nem is rabolnám tovább az időtöket, jöjjön a lapelemzés.
Ultimate infestation
blizzard hs frozenthrone card
A kiegészítő egyetlen igazán broken epic lapja pontosan annyira beteg, amilyennek elsőre kinéz. Gyakorlatilag egymagában képes megoldani a lassabb druid paklik erőforrás gondjait. A hatalmas mennyiségű laphúzásnak köszönhetően gyakrabban használhatjuk a Nourish-t rampként, hiszen kifogyni biztosan nem fogunk. Egyetlen hátránya, hogy 10 mana bizony rengeteg és kijátszása elhasználja a teljes körünket, de druidban a rengeteg manaadó lapunk miatt ezt sokkal kisebb gond, mint bármilyen más classban lenne.
Obsidian statue 
blizzard hs frozenthrone card
Control priestek új barátja lehet ez a kilenc manás taunt, ami ugyan önmagában nem feltétlenül elég erős, hogy a paklinkba rakjuk, azonban megfelelő szinergia mellett rendkívül hasznos lehet. Két leggyakoribb felhasználási módja a Free From Amberből történő megidézése, illetve N'Zoth priestben late game stabilizálásként való alkalmazása. Előbbi lapból egyetlen priest 8+ lényként különösen gyakran fog felbukkanni.
Dead Man's Hand
blizzard hs frozenthrone card
Ennek a lapnak az igazi potenciálja nem biztos, hogy hamar meg fog mutatkozni, azonban Blood Warriors + Arcane Giant kombó warriorban a megfelelő lapokat visszakeverve, gyakorlatilag végtelen Giant-et tudunk produkálni a hosszú meccseken, miközben soha nem érünk fatigueba. Ezen kívül feltámaszthatja a Fatigue warrior archetípust, bár ez nem igazán tűnik valószínűnek. Azonban attól nem kell félnünk, hogy ezek a paklik túlságosan elterjednének a metában, mivel a játék egyik legnehezebben játszható deckjeiről van szó. 
Corpsetaker
blizzard hs frozenthrone card
Megfelelő pakliban egy nagyobb Wickerflame Burnbristle, annak a lapnak az erejével pedig sokan tisztában vagyunk. Az igazi kérdés, hogy milyen classok tudnák a legstabilabban biztosítani a megfelelő kulcsszavak megkapását, elsőre a Paladin tűnik a legmegfelelőbb választásnak. Wickerflame és Tirion biztosítja a legfontosabbakat és remekül szinergizál a managörbén pont utána következő Bolvarral. 
Skulking Geist
blizzard hs frozenthrone card
Maga a lap nem feltétlen erős, de mivel kevés a használható epic kártya, ezért erről is feltétlenül meg akartam emlékezni. A Jade druid gyilkos néven elterjedt kártya korántsem annyira jó az említett pakli ellen, mint hinnénk. Igazán csak akkor hasznos, ha a paklink kifejezetten fatigueban szeretne nyerni, mivel a Jade Idol visszakeverése igazából csak ezt az egy stratégiát szokta ellehetetleníteni. A paklik többsége azonban amúgy se tud mit kezdeni a 10/10-es jadekkel, eddig pedig a Geist ellenére is eljuthat a druid. Összességében control warriorban és priestben tűnhet fel a leggyakrabban, ott is inkább versenyekre szánt tech lapként.
Rattling Rascal
blizzard hs frozenthrone card
A kiegészítő 4 mana 7/7-je faceless barátjával ellentétben sokkal nagyobb hátránnyal rendelkezik. A legjobban akkor járunk, ha ki tudjuk használni azt, hogy két testet kapunk egy lényben, így igazi otthonra token deckekben lelhet. Aggro druidban egy Crypt Lord mögé elbújva nagyon nehezen megoldható, pláne ha kap pár buffot, míg Evolve shamanban remekül szinergizál a pakli nevét is adó Evolve-val, valamint Thrall, Deathseer új hősképességével.
Ezek lettek volna tehát a használhatónak mondható Epic kártyák. PenhaDani ezúttal is kitett magáért, nektek pedig mindenképpen azt ajánljuk, ha szeretnétek profi Hearthstonet látni, kövessétek a Twitch vagy Facebook oldalát.

Ti mit gondoltok? Vannak már ilyen lapjaitok? Ha nem, mit fogtok betörni értük?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!