Faker:

Faker: "Fizettem már büntetést káromkodásért és késésért is"

A világ legjobbjának tartott játékost az Afreeca Freecs elleni győztes meccs után kérdezték.

Miután az Afreeca Freecs legyőzésével átlépett az első ellenfelén az SK Telecom az LCK nyári szezonjának rájátszásában, ezzel közelebb kerülve a világbajnoki részvételhez, az Inven Global mikrofonvégre kapta a vb címvédő midesét, Sang-hyuk "Faker" Lee-t. A világ legeredményesebb League of Legends játékosa mostanában Közel sincs csúcsformájában, jelenleg mindössze 3.6-os összesített KDA-val rendelkezik, amivel csak a 19-ik (!!) az LCK mezőnyében.

Mint tudjuk, a KDA nem minden, viszont Faker eredményességét jól mutatja, hogy mindössze 65,3%-kal veszi ki a részét csapata gyilkosságaiból, amivel a koreai mezőnyben eléggé hátul, a 29. helyen áll, ha csak azokat a játékosokat nézzük, akik már legalább 35 meccset játszottak a nyári szezonban (ha mindenkit nézünk, Faker a 41.) Az SKT most kezd helyrerázódni, ugyanis nemrég 9 meccsen keresztül képtelenek voltak győzedelmeskedni, de a Samsungon, a KT-n és a Longzhun keresztül vezet az út az LCK címig, ami kőkemény feladatnak ígérkezik.

Rezeg a léc az SKT vb szereplése alatt

Tavaly viszonylag könnyű dolga volt az SKT-nek, igaz csak második helyen végeztek a nyári alapszakaszban, tavasszal pedig harmadik helyen. Végül a VB-n egészen a döntőig mentek, amit meg is nyertek.

Hogy érzed magad így az első, megnyert playoff meccs után?

"A következő lépcsőfokot is meg kell másznunk és szépen fokozatosan kell haladnunk, de nagyon örülök, hogy vereség nélkül sikerült nyernünk. Szerintem a mai győzelem nagy kihatással lesz a többi mérkőzésünkre is."

Kicsit szokatlan volt tőletek Blitzcranket látni a második meccsen, ugyanis az SKT T1 szeret biztonságosan játszani.

"Azért játszunk inkább biztonságosabban, mert úgy nagyobb a győzelmi arányunk. Úgy döntöttünk, hogy kicsit változtatunk a választásainkon és tudtuk, hogy működni is fog."

Az SKT T1-nél büntetést kell fizetnetek, ha káromkodtok. Fizettél már valaha?

"Nagyon sok büntetést fizettem már. Azért is fizetnünk kell, ha késünk, azért is raktam már le pénzt."

Uijin "Untara" Park jelenleg a ranked #1 soloQ-ban. Te is top 1 szeretnél lenni SoloQ-ban?

"Igen én is feljebb szeretnék jutni. Szerintem jó lenne, ha rank 1 lennék, nagyobb magabiztosságot adna."

Az edzőtök, PoohManDu eljött ma megnézni a meccseteket. Mondott nektek valamit még a kezdete előtt?

"Azt sem tudtam, hogy itt volt ma. De úgy látszik, a jelenléte sokat segített."

Rendkívül sokat játszol a Poly Bridge nevezetű játékkal a streameden és sokan már "Bridge Breaker"-nek is hívnak. Mit gondolsz, teljesíteni tudod az összes pályát a játékban?

"Ha egyszer hozzászokok, akkor nincs olyan játék, amit ne tudnék végigvinni. Remélem, egy nap majd sikerül végeznem az összes pályával és remélem, hogy szeretik nézni, ahogy azzal játszom.


Szeretnél esetleg bármit hozzáfűzni a következő playoff meccsedhez, ami a Samsung Galaxy ellen lesz?

"Ma sikerült vereség nélkül nyernünk, szóval a csapatom megint magabiztos. Én magam is magabiztos vagyok."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!