Az UOL a fogadóirodák rémálma

Az UOL a fogadóirodák rémálma

A Vitality-től simán kikaptak, de a csoportelső H2k idén még nem tudta legyőzni őket.

Az Unicorns of Love utolsó mérkőzését a már biztos csoportelső H2k-jel vívta az EU LCS Summer Split alapszakaszában, ami a hét elején még kérdéses volt, hogy fontos mérkőzés lesz-e vagy sem, de mivel az H2K nyert az MM-mel szemben, míg az UOL kikapott a Vitalitytől, így végül egy tét nélküli meccsen csaptak össze.

Alapjaiban változhat meg jövőre az EU LCS

Heldeus | 17/08/14 13:55 Változások előtt áll az EU LCS, pontosabban, a mostani rendszer már nem működik hatékonyan. A Bo3 jót tett a csapatoknak, kevésbé jót a nézőknek, a két csoportra bontásról, illetve a már régóta rossz időpontokról (hétköznap délután) már ne is beszéljünk.

Az azonban egy pillanatig sem volt kérdés, hogy náluk lesz-e helye a trollkodásnak, mint a Roccat vs. Misfits meccsen, az H2K és az UOL a komoly összecsapást választotta, végtére is egy nagyon jó gyakorló meccs volt az egész, amiben új kompozíciókat is kipróbálhattak. 

Az első meccsen az UOL egy érdekes, három tankból álló csapatot rakott össze, Csacsi Cho'Gath mellett döntött, Xerxe megpróbálkozott ismét egy Poppy dzsungellel, Exileh kezébe a szebb napokat is megélt Galio került, míg a két papír karakter, Kalista és Annie az alsó ösvényen lyukadt ki. Hylissangtól már számtalanszor láthattunk Annie supportot, most úgy döntött, tesz vele ismét egy próbát, reagálva Chei Jannájára. Sajnos a kompozícióban nem volt elég sebzés, az H2K lényegében végig dominálta a mérkőzést, bár sokszor elég nagy fiesta harcot láthattunk. Már az első gyilkosság megszerzése is az volt, az UOL megpróbálkozott a negyedik perc elején egy dive-val az alsó ösvényen, ám balul sült el, és végül Hylissang lett a first blood.

A mid game elejéig igazából nem is volt nagy különbség a két gárda között, 1-2 ezer arannyal ment csak az H2K, köszönhetően annak az 1-2 gyilkosságnak, amivel vezettek, illetve Febiven elég tetemes farm előnyének. De ténylegesen akkor tudott elhúzni az H2K, amikor a 18. perc magasságában a kék oldal alsó dzsungelében egy elég sok téren zajló csapatharc (vagy nevezzük inkább csoportok harcának) alakult ki, ugyanis mindenki valaki mást püfölt. Eleinte úgy tűnt, hogy az UOL ebből jól fog kijönni, de nem így történt, és végül kaptak egy ászt. Sajnos hiába próbálkozott Hylissang minden alkalommal egy Flash+maci kombóval kezdeményezni, még ha jó emberekre is talált a medve, akkor se tudta megnyerni a harcot az UOL, és miután az H2K magához ragadott egy Baront is, igazából már végképp mindegy volt a meccsnek. Alig 30 perc után az H2K 1-0-ra vezetett.

A második mérkőzésen az UOL továbbra is nagyon ragaszkodott a tankos kompozícióhoz, most már 3 helyett 4 tankos hőssel rendelkeztek. Topon és dzsungelben ugyanúgy Cho'Gath, illetve Poppy harcolt, míg Exileh most Vladimir mellett, Hylissang pedig Trundle mellett döntött, Samux kezébe pedig ugyanúgy Kalista érkezett. Az H2K ennek a meccsnek a korai szakaszát is jól indította, nagyon szép összjáték és egy talicskányi szerencse által az első gyilkosság végül az övék lett. Ugyan hiába kaparintott meg az UOL is pár killt magának, a gold előny a 16. percben 3 ezer volt az H2K javára. Ám a 22. percben, egy jó csapatharcot követően az UOL elhozta a Baront is, így az arany előny már náluk volt. 

Igazából innen el is indult az UOL feltámadása, bár nem volt egyszerű dolguk, az H2K még mindig meg tudta őket szorongatni, de a szerencse sokszor a pónik oldalára állt. Xerxe a 36. percben bravúros menekülést mutatott be, amikor a Hylissang által biztosított rálátással át tudta húzni magát az E képességével a Grompra, így úszva meg a halálos csapást. De az a 4-6 ezer gold előny, amivel a játék középső és végső szakaszában rendelkezett a csapat, elég volt ahhoz, hogy meghozza nekik a győzelmet, így a 39. percben lezajlott harc után az unikornisok be tudták fejezni a meccset. 1-1.

A harmadik mérkőzésen már csak 2,5 tank volt az UOL csapatában, miután az H2K három!! olyan hőst is kitiltott, akikkel az előző mérkőzést megnyerték a pónik. Csacsit újra láthattuk Shenezni, míg Xerxe harmadjára is Poppyzott, az alsó ösvényre pedig amolyan fél tanknak érkezett Rakan Hyllissanghoz. A carry pozícióból természetesen nem maradhatott ki Xayah, míg midre nem kis meglepetésre Syndra érkezett Exileh révén.

Az első gyilkosság ez alkalommal az UOL kezében landolt, amikor Hylissang és Samux egy kedves kis csapdát állított ellenfeleiknek, amibe rálátás hiányában Chei bele is sétált. Ezt az H2K 10 perccel később megpróbálta megbosszulni, amikor 4 emberrel érkeztek a felső ösvényre, hogy megbüntessék Samuxot és Hylissangot, de a nagyszerű összjáték miatt ennek a vége is egy gyilkosság lett az unikornisok javára. A 16. perc elején a 2 gyilkosságnak és a tetemes farm előnynek köszönhetően 3500 arannyal vezetett az UOL.

A játék középső szakasza során az UOL többször is megpróbálkozott egy Baron szerzéssel, ám az H2K ezt mindig meghiúsította, cserébe viszont folyamatosan adták a gyilkosságokat a pónik gárdájának, végül a harmadik próbálkozásra meglett a Baron is, ám ez egy elég necces harc lett, az UOL-t beszorították a Baron vermébe, de mivel minden támadás szemből érkezett, így Csacsival az élen ki tudták védekezni azokat, és végül a harcot is megnyerték. Samux egy valóságos ragadozó madárrá nőtte ki magát azzal a Xayah-val, egy pillanat alatt tüntette el még Odoamne Maokai-ját is. Annak ellenére, hogy az UOL mekkora arany előnnyel rendelkezett, a mérkőzés elég hosszúra sikerült, majdnem 40 perc kellett ahhoz, hogy az H2K nexusa bedőljön. Így a végére egyébként Samux mellett kiemelném még Vizicsacsit is, aki nagyon szépen tartotta magát farmban, a meccs végére több, mint 100 miniont vert Odoamnera. A vége tehát 2-1 Csacsiék javára.

Az Unicorns of Love-ra a következő megmérettetés már az EU LCS rájátszásában vár, az ellenfelük pedig a Misfits lesz. Ha nyernek, akkor már biztos a jegyük Párizsba, az elődöntőben pedig a Fnatic vár majd rájuk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!