Mindenhol pörög már a rájátszás, mutatjuk, mit érdemes nézni a héten!

Mindenhol pörög már a rájátszás, mutatjuk, mit érdemes nézni a héten!

A rájátszás, főleg a nyári, az az időszak amikor igazán komolyra fordulnak a dolgok, hiszen a VB szereplés a tét mindenkinek.

A nagyobb régiók között utolsóként ért véget az EU LCS múlt vasárnap az UOL és az H2k összecsapásával. A szériát meglepő módon Csacsiék nyerték 2-1-re. Kár, hogy már nem volt sem tétje, sem súlya a mérkőzésnek, mivel az UOL kikapott 2-0-ra a Vitality-vel szemben, ezzel az H2k már vasárnap előtt bebiztosította az első helyet és a rájátszás elődöntőjét is egyben.

Az UOL a fogadóirodák rémálma

Heldeus | 17/08/14 17:46 Az Unicorns of Love utolsó mérkőzését a már biztos csoportelső H2k-jel vívta az EU LCS Summer Split alapszakaszában, ami a hét elején még kérdéses volt, hogy fontos mérkőzés lesz-e vagy sem, de mivel az H2K nyert az MM-mel szemben, míg az UOL kikapott a Vitalitytől, így végül egy tét nélküli meccsen csaptak össze.

SKT vs. SSG

Kezdjük rögtön a legtávolabbi koreai LCK-val. Az SKT nem a legjobb alapszakaszt zárta, volt olyan időszak is, amikor két hét alatt 0-8-at mentek, de most bizonyítani szeretnének és kell is nekik. A rájátszás a gauntlet formátumot követi, aminek a legalsó lépcsőfokán kezdett az SKT, de az Afreeca Freecs nem tudta megállítani Faker-éket. A mai napon, helyi idő szerint délelőtt 10-kor már el is kezdődött a következő összecsapás a Samsung Galaxy ellen. Ez a két csapat olyan, mint Észak-Amerikában a TSM és a CLG. Évek óta tartó rivalizálás van kettejük között, de eddig az SKT tudott többször felülkerekedni. Aki itt kikap, annak már csak a regionális döntő lehet a megoldás, mert ezen a szinten még egyik csapatnak sem biztos, hogy lesz elegendő pontja ahhoz, hogy a második helyet megszerezzék a VB-re. Az első mérkőzésnek már vége, azt az SKT nyerte, de a másodikon egyelőre a Samsung uralkodik. Ha még tart az összecsapás, azt itt nézhetitek meg.

Update: közben már 2-0-ra vezet az SKT.

Cloud9 vs Dignitas

Hatalmasat fordult az alapszakasz második felében a Cloud9. Volt idő, amikor 6-6 volt a mutatójuk, ezt feltornázták 12-6-ra. Nagy esélyekkel indulhatnak a VB helyekért, hiszen tavasszal a második helyezést fogták meg. A Dignitas jobban néz ki, mint hosszú évek óta, vagy talán valaha is, de a Cloud9 csak kétszer kapott ki tőlük és négyszer nyert. Egy helyen viszont biztosan a Dignitas-nál van az előny, ez nem más, mint a top lane. A mostani metában ez egy nagyon fontos pozíció és Ssumday többször is megmutatta, miként lehet akár innen is carry-zni. Ezzel szemben Ray és Impact teljesítménye minden volt, csak nem következetes. Ezt a mérkőzést szombaton izgulhatjátok végig, helyi idő szerint este 9-től magyarul és angolul.

G2 vs Splyce

Végül nem sikerült megcsípni az első helyet, miután a G2 ismét az utolsó héten kapott ki a Roccattől, pont úgy, mint tavasszal. Ezt megfejelte még a Fnatic is egy NiP elleni 2-0-ás vereséggel, de az már nem számított, az első hely így is meglett nekik. A G2 első ellenfele így a Splyce lesz, akik lehet, hogy nem Európa egyik top csapata, de az alapszakasz második felében rengeteget fejlődtek és ne felejtsük el, ha egy Roccat meg tudta verni őket, akkor papíron a Splyce is képes lehet rá. Egyébként mindkét gárda 8-5-ben zárta a szakaszt. Ez a Splyce-nak egy teljesen elfogadható teljesítmény, de a többszörös Európa bajnok G2-nak már egyáltalán nem, az a fajta dominancia is eltűnt, amit tavasszal mutattak, ahol egyetlen egy verességet szenvedtek el. Ezt az összecsapást augusztus 20-án tudjátok megnézni délután 5-től szintén magyarul és angolul is.

+1 UOL vs Misfits

Nehéz lesz megjósolni ezt a meccset, mivel mindkét gárda nagyon kilengő teljesítménnyel rendelkezik, elég ha csak az UOL-ra gondolunk, akik kikaptak a Vitality-től, de a csoportelső H2k-t meg megverték. A Misfits is hasonlóan egyik héten jól néz ki, a másikon meg egyáltalán nem. Rekkles elmondása szerint azért veszélyes mindig a Misfits ellen játszani, mert a potenciál megvan bennük, hogy a belső és draftolási hibákat kiküszöböljék hirtelen, ha pedig ez megtörténik, akkor egy nagyon félelmetes csapatról beszélünk, mint bemutatkozásukkor. Ami az UOL-t illeti, Exileh továbbra is gyengélkedik miden, PowerofEvil pedig biztosan ezt megpróbálja majd Maxlore segítségével megbüntetni. Kérdés, hogy az UOL Xerxe-t inkább Exileh védelmére szánják, vagy megpróbálják inkább Samux carrycipőjnek a fűzőjét bekötni. Ezt a szériát augusztus 19-én izgulhatjuk végig, szintén délután 5-től a megszokott csatornákon.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!