Hotfix érkezik a héten az aréna miatt, úgy néz ki nem csak az új szabály ment félre

Hotfix érkezik a héten az aréna miatt, úgy néz ki nem csak az új szabály ment félre

Hiányzó lapok, egy rettenetes szabály és játékos visszajelzések. Ben Brode és a Dean Ayala válaszolt a fórumokon.

Pár nappal ezelőtt már beszéltünk arról, hogy az új kiegészítővel együtt egy egészen új aréna szabály is érkezett, miszerint a draft első két körében olyan lapokat kapunk, amik később szinergiákat alkothatnak a paklinkkal. Akkor leírtuk, hogy miért is volt ez a szabály durva ballépés a Blizzard részéről.

A szinergiát akarták erősíteni, helyette a legrosszabb aréna szabályt alkotta meg a Blizzard

Ben | 17/08/13 13:55 Az új szabály már éles, de ez nem olyan jó, mit amilyennek hangzik. Most elmondjuk, hogy miért. A Knights of the Frozen Throne már több, mint két napja éles, aminek az lett az eredménye, hogy mindenki csomagokat bontogat, megpróbál új paklikat összerakni és kísérletezni velük a ladder-en.

De úgy néz ki nem ez volt az egyetlen, amit nem így terveztek a fejlesztők. A legújabb információk alapján az aréna úgy, ahogy van bugos. A programozóknak sikerült rossz jelölést pakolni pár kártyára, így azok sem a draftban, sem pedig a Discover következtében nem kerülnek elő. Erről Dean Ayala, a játék egyik vezető fejlesztője a következőket osztotta meg a fórumokon.

"Van 12 kártya, ami egyszerűen hiányzik az arénából. A bug a belső rendszerben már javításra került, és hét folyamán egy patch-ben a szervereken is kijavítjuk majd. Ezen játékmód esetén van egy nagyon egyszerű rendszerünk, amiben egy checkbox-ban meg lehet jelölni, hogy a különböző kártyák draftolhatóak-e vagy sem. Egy bug miatt a 12 lap esetében ez a checkbox üresen maradt. Ha a patch élesedik, akkor a hiba többé nem fordulhat majd elő."

A másik téma, amihez hozzászólt, a két első szinergia pick volt. Sajnos jó hírt nem lehet mondani ezzel kapcsolatban, a közeljövőben ezt nagyon valószínű, hogy nem fogják javítani.

"Még csak pár nap telte el és ezidő alatt folyamatosan figyeljük a visszajelzéseket a hivatalos fórumokon, a belső tesztelőinktől és persze a legjobb aréna játékosoktól. A megfigyelést folytatjuk, ha pedig szükséges, akkor változásokat eszközlünk majd. Már egy jó ideje kísérletezünk az ilyen apró változásokkal és mindig nagyra értékeljük, ha a játékosok elmondják róla a véleményüket."

A fenti kijelentés viszont nem érte el a célját. Sőt talán még olajat is öntött a tűzre, mivel Adwcta, az egyik legismertebb és talán egyik legjobb aréna játékos a reddit hasábjain fakadt ki.

"Az Aréna játékmódot minél hamarabb vissza kell állítani. Legyen benne az összes KoFT kártya és töröljék el a két szinergia választást a draft elejéről. Az Aréna nem egyenlő egy teszt szerverrel. Nem érdemeljük meg, hogy a játék fejlesztői kedvükre kísérletezzenek velünk olyan ötletekkel, amik még rendesen ki sincsenek dolgozva. Ez így nem járja."

Ahogy pedig már megszokhattuk, Ben Brode ismét ott termett, hogy megnyugtassa a kedélyeket.

"Ha valami újat szeretnék a játékba pakolni, akkor az újdonságok helyességének megítélésében szükség van a közösség visszajelzésére, hiszen az alapján tudjuk finomítani a dolgokat. A folyamat egyik kritikus pontja ez. Teljesen valószerűtlen eset az, hogy a rendszer egyből tökéletesen működik. Úgy gondoljuk, hogy az aréna szabályoknak néha változniuk kell. Ahelyett, hogy örökre fennmaradnának. A szinergia pick-eket illetően annyit mondhatok el, hogy a játékosoknak itt van a legkevesebb mozgásterük. Eddig arról volt szó, hogy mindenki az olyan lapokat választotta, amik akár magukban is erősek voltak. Az új szabály viszont egy kis kockáztatásra, gondolkodásra készteti őket.

Én mindennap feljövök a redditre és átolvasom a rajongók véleményeit, visszajelzéseit és sokszor panaszait is. Egyszerűen imádom, hogy a közösség mindent elmond és együtt tudunk egy olyan játékot építeni, ami egyre jobb lesz. Azt viszont nem akarom, hogy kialakuljon egy játékosok vs. devek hangulat. Én a rajongókkal akarok dolgozni és nem ellenük. A visszajelzés nagyon fontos, de ha olyan formában érkezik, ami káros környezetet teremt, akkor az nem elfogadható. Dolgozzunk inkább együtt."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Képek: www.hearthpwn.com

Kövess Minket!