Caitlyn megint elveszett a süllyesztőben a nerf miatt

Caitlyn megint elveszett a süllyesztőben a nerf miatt

Caitlyn idei éve igazi hullámvasút volt, egyszer fent, egyszer lent. Az utóbbi nerfek elég erőteljesen érintették őt és még mélyebbre zuhant.

A 7.16-os frissítés során változtattak a csapdáján, valamint a Q képességét is gyengítették. Ennek köszönhetően az OP.gg statisztikáira hivatkozva, Caitlyn győzelmi és választási aránya is drasztikusan csökkent.

Nerfhullám jött a 7.16-ban, egyre közeleg a VB, folyik a rendrakás

Már nem sok meccs van hátra az LCS-ből, sőt, egyes régiókban a héten elkezdődik a rájátszás is, illetve a Flash Wolves a tajvani régióból már kvalifikálta is magát a VB-re. Ezek a meccsek még a 7.15-ön zajlanak, zajlottak, a VB viszont a 7.18-on fog zajlani.

A 7.11-es patch-ben is kapott egy kis nerfet, de utána még bőven használható volt. Akkor még szinte minden profi meccsen vagy tiltva vagy választva volt, de a SoloQ-ban már nem láthattuk annyit. A 7.16-os frissítésig bőven dominált a lövészek körében, sőt a profik körében is. Ez a gyengítés egy kisebb lélegzetvételhez juttathatja a játékosokat, hogy szélesebbé tegyék a tiltási, valamint választási prioritásokat. Ahogy már említettem, a SoloQ-ban eddig sem volt a legerősebb, de most már kifejezetten hátracsúszott. 

A győzelmi százalék 44% alá csökkent. A 7.15-ös frissítésig még a második helyen volt a win rate tekintetében, de mostanra már a 15-16-ik helyre csúszott vissza. A választási arány is meglehetősen csökkent, hiszen az előző patchig szintén az élmezőnyben mozgott, kifejezetten az első és a második hely környékén, de a 7.16-ra egyből a 6-7-ik helyre esett. 

Az egyetlen esély, hogy visszatérjen a metába, az mindenképp a csapdájának az erősítése lenne, hiszen ha tudja stackelni a passzívját, folyamatosan Headshot-okat lőve, akkor azzal az ösvény dominanciáját is visszatudná nyerni és a játék későbbi szakaszára újra erős tudna lenni. Caitlyn mid game szakasza eddig is gyengélkedett, de cserébe volt egy erős early és late game státusza, de a legújabb nerfekkel az earlyje is elég rázós lett.

Ti örültök neki, hogy Caitlyn megint kiesett a metából, vagy inkább szomorkodtok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!