A Riot bejelentette, hogy nem tervez több duo hőst

Szomorúan halljuk, hiszen Xayah és Rakan remek párost alkotnak, akik roppant mód feldobták a játékot.

Xayah és Rakan szerelme egy a millióból nagyjából, és a köztük lévő különleges kapocs a játékmenetükre is kihat. Ők voltak az első, és egyben utolsó olyan hősei a League of Legends világának, akik speciális  összhanggal rendelkeznek.

Break the meta, Malzahar őrület a felső ösvényen

Az elmúlt 1-2 évben Malzahar már több szerepkörben is megfordult. Az alapvetően mides karakter nagyon sokáig volt support, most pedig a topot kezdte el bevenni.

Mint azt már nyilván mindenki megtapasztalta, Rakan Xayah-ra távolabbról tud rácsúszni, mint bármelyik más karakterre, illetve ha Xayah aktiválja a W-jét, akkor Rakan tollai is támadják a célpontot, továbbá képesek közösen hazateleportálni. Ezek a nagyon nagy összhang jelei, a közös recallnak a közösség egy része örült, míg a másik fele megbotránkozott rajta. Mindezek mellé megannyi közös mondatuk volt, amikkel egymásra reagáltak és még egy közös táncuk is akadt.

A játékosok nagyon szeretnének még látni további duo karaktereket, és lehetőség volna is rá bőven, hiszen egy ember és az ő kisállata, egy testvér pár, vagy pedig akár két elem érdekes találkozása a játékban nagyon sok lehetőséget hordozna magában. Ám a Riot bejelentette, hogy nem kívánnak több duo hőst készíteni, az okokat olvasva pedig meg is értjük, hogy miért. Elsősorban a kezdő játékosok miatt, akiknek a játék még elképesztő mód ismeretlen, a duo hősök megléte pedig csak tovább bonyolítaná ezt a rendszert. A másik indok az Xayah és Rakan egyedisége.

A Riot célja minden egyes hősnél az, hogy valami újat képviseljen, legyen benne valami, ami más hősökben még nem volt. A szóban forgó gerlepárunk azt a szerelmet képviseli, ami nagyon ritka manapság, amellett, hogy tökéletes összhangban állnak egymással, és együtt erősebbek. A Riot szerint, ha kiadnának még egy duo hőst, akkor elveszítenék azt a különlegességüket, amivel megajándékozták őket.

Szomorú hír ez azok számára, akik remélték, hogy egyszer érkezik majd még egy ilyen páros, ám lássuk be, teljesen érthető a Riot álláspontja.

Ti játszotok még az ifjú szerelmes párral? A megjelenésükkor hatalmas siker övezte őket, tart még nálatok ez a mai napig is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!