72 órás kártyalízing - érdekes ötlettel állt elő egy játékos

72 órás kártyalízing - érdekes ötlettel állt elő egy játékos

Mi lenne ha a Hearthstone-ban lehetne kártyát lízingelni 3 napra? Mutatjuk miért és kinek lehet hasznos ez a rendszer.

Van olyan, amikor egy játékstílus nem igazán fekszik valakinek. Lehet, hogy valaki túlaggódja a dolgokat és ezért egy agro paklival túl sokat tradel, olyan esetekben is, amikor nem szükséges. Van olyan aki a control deckkel túl hamar vagy éppenséggel túl későn tolja el a pástfordító lapokat. Ezért hiába craftol le valaki egy olyan legendary kártyát, ami tök jól kiegészítene egy paklit, ha nem sikerül jól irányítani a dolgokat, akkor az olyan mintha kidobott volna 1600 dustot.

Teszem azt emlékszem a saját példámra, anno még a kezdetek kezdetén nagyon sokat toltam Handlock paklival és amikor kijött a GVG, akkor az egyik első legendary, amit legyártottam az Mal'Ganis volt. Ez pedig az egyik legrosszabb döntésem volt, mert egyszerűen nem éreztem, hogy mikor meg hogy kéne kijátszanom. Végül azóta is ott figyel a gyűjteményemben, de nem használom semmire. Az ilyen esetekre talált ki az egyik reddit felhasználó egy tök jó megoldást, a lízinget.

Mi lenne akkor ha lenne egy slot a gyűjteményünkben, ahova le lehet craftolni egy kártyát, de ha nem tetszik a dolog, akkor 3 napon belül vissza lehet bontani a teljes dustköltségért? A slot maximum egy legendaryt vagy két egyéb típusú lapot tudna tartani egyszerre. Az ilyen formában összedobott kártyákat 72 óráig őrizné nekünk a rendszer, majd a 72 óra letelte után automatikusan átkerülne a maradandó lapjaink közé és a dust örökre benne maradna.

Persze felmerül a kérdés, hogy az emberek nem fogják-e kihasználni a rendszert? A válasz pedig lehet, hogy igen, de vannak módok, amivel meg lehet ezt akadályozni. Az egyik lehetőség, hogy az olyan paklikkal, amiben próba kártya van, nem lehet rankedet menni. Vagy kell egy CD a slotra, teszem azt, egy héten csak egyszer lehet használni, utána bezárul.

Ez a rendszer sok bosszúságtól kímélné meg a játékosokat, főleg a kezdőket és főleg azokat, akik nem akarnak pénzt áldozni a kártyacsomagok megvásárlására. A másik érv mellette pedig, hogy mostanában egyre több kártyajáték tűnik fel a piacon és előbb vagy utóbb de lesz olyan, ami megszorítja majd a Hearthstone-t. Az pedig biztos, hogy lesz olyan is, ami használja majd ezt a rendszert.

Nektek mi a véleményetek erről, van helye egy ilyen kiegészítőnek a játékban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Képek: www.hearthstonetopdecks.com

Kövess Minket!