Crumbz:

Crumbz: "Elvesztettem a játék iránti szeretetemet." - AMA

A sok mindent megjárt e-sport híresség, Crumbz tegnap egy AMA-t tartott, amiben jó pár érdekes kérdést tettek fel neki a résztvevők.

Aki nem ismerné Crumbzot, annak egy kis gyorstalpaló. Crumbz nagyjából 2010 óta mozog e-sport, azonban belül LoL körökben, megjárta az LCK-t, az NA LCS-t és az NA CS-st, játszott a Team Dignitas és a Renegades színeiben. Miután felhagyott a profi e-sportolói karrierrel, Koreába költözött, mikrofont ragadott, és jelenleg shoutcaster az LCK mérkőzésein.

Faker: "Fizettem már büntetést káromkodásért és késésért is"

A világ legjobbjának tartott játékost az Afreeca Freecs elleni győztes meccs után kérdezték.

A tegnapi AMA során az emberek bármit kérdezhettek tőle, mi pedig most kiemeljük Nektek a legérdekesebb kérdéseket.

Ki volt a legjobb játékos, aki ellen a profi karriered során játszottál?

Bjergsen volt. Folyamatosan hátul tartózkodott biztonságban, és nagyon jól irányított, engage-re volt szükség ahhoz, hogy elkaphassam.

Milyen az élet Koreában? Tanulod a nyelvet? Mi volt a legjobb/legviccesebb és legnehezebb/legnyomasztóbb pillanatod amióta ott élsz?

Az élet elég egyszerű itt. Kommentárkodásból, evésből, edzésből és a barátokkal töltött szabadidőből áll jelenleg az életem. Nem tettem túl sok erőfeszítést egyelőre a nyelv irányába, mert nagyon új vagyok még a casterkedésben, és nem akartam több irányba szétszakítani a figyelmemet. Ha jövőre is itt leszek akkor mániákus módjára nekiállok megtanulni a nyelvet, már csak azért is várom ezt, hogy az éttermekben ne kelljen többet az ételek képeire hagyatkoznom.

A legjobb élményem egyelőre a nagyszerű barátaim. A casterek csapata itt zseniális, vannak koreai barátaim is, akik közelebb hozzák nekem ezt az országot.

A legrosszabb az alkoholizálás. Nem vagyok egy nagy piás, és mikor kicsit többet sikerül inni, akkor már nem élvezem annyira az italokat, de ez itt a társasági élet fontos része.

Mit gondolsz, a profi karriered során miért csúsztál le fokozatosan a top NA junglerek közül a lista legaljára?

Ez több dolog miatt volt. Én DOTA-ból jöttem át, és nagyon élveztem, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni a játék során. Ez volt az alappillére a LoL-nak, ami nagyon tetszett. Tudod, kalkulálni az idővel, emlékezni a töltési időkre, rákattintani a wardokra, hogy tudd ki tette le, figyelni a táborok éledésére és még rengeteg minden más. Amikor a Riot elkezdte lebutítani a játékot elvesztettem az érdeklődésemet. Évről-évre egyszerűbb lett az egész, és a hangsúly áttolódott a csapatharcokra. Minden évben egyre rosszabb lett.

Továbbá elkezdtem jobban odafigyelni a személyes életemre, miután elvesztettem a játék iránti szeretetemet. Kiszálltam a karrieremből, miután úgy éreztem, nincs már itt számomra semmi, noha tudtam, hogy képes lennék megmenteni a dolgokat, de már túl késő volt, nem érdekelt többé annyira. Olyan ez, mintha megházasodnál, ám drasztikusan megváltoznának a dolgok, te pedig csak állsz a tükör előtt, és azon gondolkozol, hogy miért teszed ezt magaddal?

Mi a kedvenc koreai kajád?

A Samgyetang, ami egy csirke ginzeng levesben. Igazán egészséges és finom.

Ebben a szezonban melyik 5 LCK játékos alkotná az all star csapatodat?

Az én álomcsapatom az összhangra és a rugalmasságra koncentrálna. Szerintem valaki minél rugalmasabb, annál inkább ki tudja játszani az ellenfeleit a választások során, és mindig ő irányíthatja a történéseket. 

Topra Smebet, dzsungelbe Scoret választanám. Ők ketten nagyon jó összhangban vannak egymással és csomó győzelmet eredményezett ez a számukra, amellett hogy nagyon rugalmasak is a választások terén. Midre egyértelműen Fakert tenném. Eddigi playoff teljesítménye zseniális volt, és a legszélesebb hőslistával rendelkezik a midesek között. Az alsó ösvényre Pray-t és Gorillat szerezném meg. Egy másik duo, amelyik nagy rugalmasságot, összhangot és csapatirányítást biztosít. A választásaik során azon gondolkoznak, hogy a csapat számára mi lenne a legjobb.

Mi a véleményed az NA LCS franchise rendszeréről? Pozitívan vagy negatívan fog rá hatni szerinted?

Szerintem ez mindenképp egy jó lehetőség arra, hogy több pénzt tudjanak fektetni ebbe az infrastruktúrába és elkerüljék vele a bukást. Kíváncsian várom, hogy milyen eredményeket fog ez hozni.

Csak a pénz miatt utaztál Koreába vagy valami más oka is volt? Meddig tervezel ott dolgozni?

Nem a pénz miatt jöttem ide. Azért utaztam Koreába, mert az LCK a legerősebb liga, és nem akartam tovább várni a vízum ügyeimmel. Remélem Kanadának egyszer lesz saját e-sport ligája, ahova én is be tudok jutni, és nem kell többet aggódnom az ilyen dolgok miatt.

Természetesen az AMA nem csak ennyiből állt, ha további kérdésekre vagytok kíváncsiak, akkor itt érhetitek el a teljes beszélgetést.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!