Welcome to the League of Nerfven!

Sokaknak okozott már rémálmokat baltáival, ám a következő patch-ben nerf vár a LoL legtökéletesebb karakterére, Dravenre!

Bár a profi ligákban ritkán látni, néhány példa azért volt rá, de a solo que játékokban nem egyszer fordult az elő, hogy két-három baltával eltakarított valakit a pályáról. Tudjuk jól, hogy nagyon veszélyes és a passzívja miatt, elég ha 15 percnél szerez egy killt, máris hatalmas előnyre tesz szert az elkapott balták után járó bónusz arany miatt.

Késik a Vayne buff és a 7.18, nerfelik az Ardent Censert és a Gargoyle Stoneplate-et

Aioween | 17/08/16 08:14 Mint minden Meddler féle bejelentésnél, most is elmondjuk, hogy ezek a változások, tervek nem véglegesek, idővel bármikor változhatnak. Most, hogy ezen túl vagyunk csapjunk is a lecsóba, nézzük mit osztott meg velünk ezúttal a Riot Games. Aioween | 17/08/10 07:53A tegnap megjelent a 7.16, így Meddler máris beszámolt, min dolgoznak.

Talán a profi körülmények közötti hiánya miatt is nézhetnek sokan furán, mert általában ez alapján nerfelik, vagy buffolják a karaktereket. Ez az a tipikus eset, amikor solo que-ban valaki annyira kitűnik erőfölényével, hogy valamit muszáj kezdeni vele. LCS szinten azért sem annyira látni, főleg mostanság, mert a hatótávja nem épp a legnagyobb a többi karakterhez képest, illetve szervezett csapatharcok és 3-4 emberes dive-ok során nagyon nehéz a baltákra figyelni. Ennek a koordinált csapatszintű erőfeszítésnek azonban solo que-ban nem sokszor látjuk nyomát, ezért is tud annyira virágozni ott. 

Az áprilisban érkezett tárgyváltoztatásokkal még erősebb lett, például a Guardian Angel frissítésével, de akár a Death's Dance-et is lehetne említeni, ami mondhatni egy alaptárgy nála a Bloodthirster mellett. Mivel ott a Q-ja, annyira nincs szüksége crit-re, mint a többi ADC-nek, így is akkorát üt, mint egy buszkerék. Ezen változások óta a győzelmi és választási aránya is megnőtt és ez azóta sem változott nagyon. Előbbi 54,43%, míg gyakorisága a játékokban 5,36%. Tehát már négy hónapja az egyik koronázatlan királya a solo que-nak, de ez úgy tűnik, hogy most változni fog.

Passzívját fogják gyengíteni, mert tény, hogy a Q-val erősített támadásai fájnak, de igazi előnyét a baltákból hirtelen jött aranytöbblet adja egy-egy gyilkosság után, főleg ha valaki konzisztensen a levegőben tudja tartani azokat. Eddig 50%-os büntetést kapott halál esetén, a 7.17-től kezdve azonban a közönség még inkább elfordul tőle, ha hibázik és halála esetén Adoration jelzőinek 75%-át elveszíti. Ezzel lényegében egy hatalmas célkeresztet raknak Draven fejére, hiszen ha folyamatosan le tudják őt vadászni, nagyon kevés bónusz aranyhoz fog jutni, így nem tud majd akkora előnyre szert tenni a gyilkosságokkal és elhúzni az ellenséges ADC-től, aki eddig csak a port zabálta utána. 

Az eddigi játéka arra épített, hogy tárgyakban hatalmas előnyökre tesz szert, leginkább nyers sebzés és/vagy lethatlity képében, amik addig hasznosak, amíg az ellenfél be nem szerzi a szükséges páncélmennyiséget. Ideális esetben addig a pontig el sem jut a játék, ha mindent jól csinál és láthatóan ezt túl jól csinálta. Ettől függetlenül még mindig lehet vele solo carryzni, csak sokkal jobban oda kell majd figyelni arra, hogy ne haljunk meg, de így legalább az ellenfélnek is lesz valamilyen eszköze Dravennel szemben. Ez egy nagyon fontos nerf, az is lehet, hogy emiatt hamarabb fog megjelenni nála a Guardian Angel. 

A snowball karakterek kétélű pengék, Draven esetében szó szerint, mert ha jól megindulunk, viszonylag könnyű dolgunk van, de ha nincs meg a szükséges tárgyelőnyünk, az ellenfél lövésze valószínűleg jobb helyzetben lesz. Ezzel sokkal rizikósabb választássá teszik őt, persze a Draven maineket ez annyira nem fogja talán érinteni, legalábbis ha az ellenfél csapata nem kap észbe és campeli őt egész meccsen. Egyértelműen szüksége volt valamilyen nerfre, mert eddig elég volt a részünkről 1-2 hiba és máris átvette az uralmat a meccs fölött, míg az ő hibáit annyira nem büntette a játék. Ezzel a nerffel együtt azonban azt is előre lehet vetíteni, csak hogy a mezőny igazságos maradjon, hogy talán Tristanara és Twitch-re is nerfek várhatóak, akik szintén nagyon előnyös helyzetben vannak jelenleg.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!