Egy igazán rugalmas választás: Jarvan IV

Egy igazán rugalmas választás: Jarvan IV

Mindig is voltak olyan hősök, akik nem csak egy szerepkörben állják a sarat és jelenleg Jarvan is közéjük tartozik.

A jelenlegi metában úgy tűnik, hogy vannak olyan hősök, akiket több ösvényen is tudunk érvényesíteni. Gragas és Galio is ilyenek voltak, de a 7.15-ös frissítéssel inkább már csak egy helyen erősek. Viszont a csapatok most újra behoztak egy rugalmas választás, ő Jarvan IV. 

A srác, aki Xerath dzsungellel lett diamond játékos!

Mindig is lesznek érdekes és különleges választások, de az, hogy egy ilyen nem mindennapi hőssel mászunk feljebb a ranglétrán igazán egyedi.

Jelenleg ugyan a pajzs erősítései miatt a dzsungelben jobban használható. Egy korai Black Cleaver és Gargoyle Stoneplate után erős tank lesz belőle, de a Knight's Vow sem ritak választás, és már a játék középső szakaszában is vezetni tudja a csapatát. Az Immortals ki is próbálta és csak is profitálni tudtak belőle. Jelenleg nagyon kedvelt tiltási célpont a profik körében, főleg most az NA bejutási versenyen és az LPL-ben is. Főleg azért, mert bármikor lehet változtatni a szerepén. 

Jarvan-t nagyon sokáig egy erős felső ösvényesként tartották számon, mert szinte vakon is bevállalták a csapatok. Nagyon jól tudta tartani a lépést a splitpusherek ellen a gyors waveclearje miatt, és a tankok ellen is feltudta venni a kesztyűt. 

A dzsungelben a bónusz attack speedje és a pajzsa miatt nagyon könnyedén tudott haladni a szörnyek ellen és akár egy korai ganket is véghez tudott vinni. Az ilyen flex pickek mostanra nagyon meghatározóak lettek, hiszen az ellenfélnek biztos információk hiányában kell döntést hoznia, míg a Jarvant választó csapat a fejlemények fényében döntheti el, hogy hova viszi végül a karaktert. Ehhez rendkívül nehéz alkalmazkodni. 

Kínában nagyon népszerű választás lett és láthatjuk, hogy a Snake Esports - EDward Gaming meccsen is gyakori vendég volt.

Attól függetlenül, hogy topon is megállja a helyét, dzsungelben sincs nehéz dolga, leszámítva talán az első clearjét. Az, hogy a dzsungeles tárgyak mana regenerációján változtattak csak még könnyebbé tette a dolgát, hiszen mostantól nem kell azon gondolkozni, hogy hogyan osszuk be a manánkat a szörnyek megölésére. Szintén előny, hogy ha dzsungelesként használjuk, akkor ugyanúgy tartani tudja a sebzését, valamint a tankosságát is. 

Végül pedig, Jarvan egy nagyon jó választás a lövészek ellen is, mert ha oda tud érni a közelükbe és rájuk ultizik, onnan nehéz menekülni, maximum egy Flash árán, ha nincs Thresh a csapatunkban, ezzel pedig nagy előnyre tehet szert, akár egy csapatküzdelem előtt. Az EQ kombóval, pedig olyan váratlan meglepetéseket tud okozni, amivel akár egy meccset is megtud fordítani. Mindezt még egy Flash-sel is meg lehet fűszerezni, hogy tovább távot nyerjünk a feldobásunkkal. 

Nem szabad leírni sem a felső ösvényen, sem a dzsungelben. Hamarosan kezdetét veszi az EU és NA playoff és nagy valószínűséggel sokszor fogjuk őt látni. 

Ti hol szoktátok használni J4-et?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!