Zseniális playoff hype videót rakott össze egy rajongó

Zseniális playoff hype videót rakott össze egy rajongó

Tegnap megjelent az NA LCS Summer Playoff hivatalos hype videója, ám néhány nappal korábban egy lelkes rajongó szintén elkészítette a maga verzióját.

Mint ahogyan azt már megszokhattuk, minden szezonban készül a legnagyobb régiókhoz egy trailer videó, ami a közeledő playoff egyik elsődleges marketing eszközeként szolgál. Ezek minden egyes alkalommal nagyon jól szoktak sikerülni, legalábbis az NA LCS-nél. Látványosak, izgalmasak, pörgősek, minden alkalommal jól átadják a játékosok érzelmeit, a szép pillanatokat, a nagy bukásokat, és rendszerint az adott szezon legnagyobb megmozdulásai is belekerülnek. 

Mindenhol pörög már a rájátszás, mutatjuk, mit érdemes nézni a héten!

Aioween | 17/08/15 12:26A rájátszás, főleg a nyári, az az időszak amikor igazán komolyra fordulnak a dolgok, hiszen a VB szereplés a tét mindenkinek. A nagyobb régiók között utolsóként ért véget az EU LCS múlt vasárnap az UOL és az H2k összecsapásával. A szériát meglepő módon Csacsiék nyerték 2-1-re.

A 2017-es NA LCS Summer Playoff videója tegnap került fel, íme:

Ám pár nappal korábban egy rajongó összerakta a maga verzióját, és azt kell mondanom, hogy brutálisan jól sikerült.

A két videó ugyanazt hivatott átadni, és mindkettő eleget is tesz a feladatának, ám érdekes látni, hogy mennyire más irányból van megközelítve a két munka. A hivatalos videó egy rövidebb, tömör energiatöltet, amiben inkább a kommentátor motiváló szavai és a közönség éljenezései gerjesztik az energiát, míg a fanmade videóban az erőteljes zene látja el ezt a feladatot. A följebb említett elemek, mint a játékosok érzéseinek kiemelése, a szép pillanatok bemutatása mindkettőben megvan, csak a fanmade-be kicsit több jutott belőle.  

A rajongói alkotás inkább a szép megmozdulásokra helyezi a hangsúlyt, épp ezért arra azt mondanám, hogy elsősorban azokat ragadhatja meg, akiket az e-sportolók maguk annyira nem érdekelnek, inkább az ingame történt dolgokra kíváncsiak. Továbbá ebben a verzióban van egy nagyon jól követhető szisztéma is. Amíg a hivatalos videó nem igazán törődik a felvezetéssel, inkább azonnal belecsap a dolgok közepébe, addig a fanmade eleinte azt próbálja meg átadni, hogy a játékosok hogyan készülnek mentálisan a megpróbáltatásaikra. Aztán amikor elindul a zene refrénje hirtelen a mérkőzések közepén találjuk magunkat, és máris a profik gigászi összecsapásainak legszebb mozdulatait láthatjuk, két részlet között egy-egy nagyon jól sikerült fényképpel.

Nekem mind a kettő nagyon tetszik, tökéletesen átadják, hogy miről is szól ez az egész, nagyon jól vannak felépítve és megvan bennük az az energia, ami a playoff hype-jához szükségeltetik. A nyári rájátszás fontosabb bárminél, hiszen a szakasz győztese automatikusan kvalifikálja magát a világbajnokságra, így a legnagyobb tryhardokat ilyenkor látjuk. 

Nektek melyik alkotás jött be jobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!