Az Ardent Censer még Zyra-n is jól működhet

Az Ardent Censer még Zyra-n is jól működhet

Emlékeztek még az Ardent Censeres Hyli fél Trundle-re? Valaki tovább gondolta a dolgot és rájött, hogy ez Zyra-n sem rossz, mutatjuk hogyan.

Pár héttel ezelőtt sokakat meglepett Hylissang választása az LCS-ben. Trundle supportot választott, de az igazán meglepő az egészben az volt, hogy Stoneborn Pact-et és Ardent Censert használt, ami nem túl jellemző, főleg, hogy Trundle sem pajzzsal sem gyógyítással nem rendelkezik, legalábbis papíron. A Stonbeorn Pact ezt az egészet azonban megváltoztatja, a pontos működését egy korábbi cikkünkben olvashatjátok.

Miért jó az Ardent Censer Trundle-nek?

Aioween | 17/08/07 10:06 Szombat este megint valami újat láthattunk a Unicorns of Love-tól. Nem feltétlen új hősökre kell gondolni, abból nagyjából a megszokottakat kaptuk, talán Xerxe Nidalee-ja lehetett kissé meglepő. Az újdonság erejével ezúttal Hylissang állt elő, először egy rég látott Trundle supporttal, a hab a tortán pedig az Ardent Censer (Hívők Tömjénje) volt.

Nem sok közös van Trundle-ben és Zyra-ban, de egy valami igen. A trollhoz hasonlóan ő sem rendelkezik gyógyítással, vagy pajzsokkal, amivel ki tudná használni a support tárgyak új sztárját, az Ardent Censert. Szerencsére ezt a hiányosságot már áthidalta nekünk Hylissang, illetve korábban az LPL (kínai liga) is a Stoneborn Pact kulcsmesterséggel, így gyakorlatilag bárki tudja használni, akinek CC-je van. 

Röviden tömören, heal hiányában kell neki a Stoneborn Pact, ami CC esetén megjelöli a célpontot és a szövetségesek a támadásaik után gyógyulnak, illetve plusz támadási sebességet és mágikus sebzést is nyernek a célponttal szemben. Sok lehetősége van CC-re az ösvényen, így a Stoneborn jelet bőven ki lehet használni a segítségével. Mivel amúgy is gyakran használjuk ezeket, az ösvényen való hasznosságán sokat nem ront ez a megközelítés, maximum a Thunderlord plusz sebzéséről kell lemondanunk. Van egy másik pozitívum is a dolognak: mivel a védekező mesterségfán egészen a kulcsmesterségig megyünk, egy picit strapabíróbbá tehetjük az egyébként törékeny Zyra-t. Ettől még nem lesz belőle tank, de a folyamatos pofozkodásokat jobban fogja bírni az ösvényen. A plusz 5% HP és a tenacity pedig elősegíti az all-in helyzetekben, ahol simán lehet, hogy ezen fog múlni a siker.

Az Ancient Coin is elősegíti helyzetét, az állandó érmékből szedett mana megoldja a magas idézési költségeket, így még többször hívhatjuk életre növényeinket. Ezzel folyamatos kontrollt és persze zónázási lehetőséget nyerünk, benyomva az ellenfelet a saját tornya alá, a beépített sebzésének köszönhetően, valamint az előbb említett CC-vel még egy bepusholt lane-en is nehéz dolga lehet a csapattársai segítségérre siető dzsungelesnek. 

Nem is beszéltünk még magáról a tárgyról, vagyis az Ardent Censerről, mert tökéletes statjai vannak Zyra számára. 50% mana regen, 60 AP (!!!) és 10% CDR, ráadásul még mozgási sebességet is ad neki. Mindezek együtt azt eredményezik, hogy könnyedén kihasználhatja maximálisan a sebzését és a Stoneborn Pactet is. Ha még így is úgy érezzük, hogy nehéz eltalálni az ellenfeleket, a Rylai's Crystal Scepternek köszönhetően nem csak a mi varázslataink, de a növények támadásai is lassítanak, tehát a Q-val élesztett növények is CC-zni fognak. Ha ez is megvan, meglepően sok HP-val fogunk rendelkezni, amire nem biztos, hogy számítanak rá. Redemption is ad nekünk még 200 HP-t, ezzel a Locket of the Iron Solari pajzsát is erősíteni tudjuk, ezzel biztosítva van offenzív és defenzív rész is. Ha úgy érezzük, hogy még így se elég a sebzés, még mindig ráerősíthetünk egy Liandry's Tormenttel ez nagyon szépen együttműködik a Ryali's-zal és a többi tárggyal. 

Hogyan is néz ki tehát a build:

Ancient Coin + 3 poti
Nomad's Medallion + cipő
Ardent Censer
Eye of the Oasis
Boots of Swiftness vagy Mercury Treads, vagy Sorcerer Shoes
Rylai's Crystal Scepter
Redemption vagy Locket of the Iron Solari
Redemption vagy Locket of the Iron Solari (amelyikre épp szükségünk van)
Liandry's Torment

És ami nagyon fontos még, ne feledkezzünk meg a Control Wardokról sem, elvégre supportok vagyunk, ha minden igaz.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!