A Relic Shield és a Spellthief's Edge enyhén szólva is bugos volt

A Relic Shield és a Spellthief's Edge enyhén szólva is bugos volt

A három support tárgy közül kettő elég nagy hátránnyal indult, emiatt az Ancient Coin még nagyobb előny élvezett a másik kettővel szemben.

Az idei szezon nagyon sokszor a support tárgyakról szólt, kaptak is egy frissítést pár hónappal ezelőtt, hogy kicsit érdekesebbé tegyék őket. Mindhárom tárgy egy miniquesttel gazdagodott, aminek a teljesítése után sokkal hasznosabbá válnak.

Szívvel-lélekkel véd az új rúna!

Aioween | 17/08/17 12:34 Rengeteg rúnát mutatott már be a Riot az új rendszerből, volt itt minimeteor, zombi ward, frissített Thunderlord's és hasonlók, de nem igazán láttunk eddig defenzív rúnát. Aioween | 17/08/10 11:14 Mivel ez még csak egy korai bejelentés, a változtatás jogát az alkotók fenntartják.

A Relic Shielddel 650 arany összegyűjtése a tárgy segítségével és Targon's Brace-é fejleszése után kapunk egy állandó pajzsot, ami időközönként visszatölt, ha esetleg leverné rólunk valaki. A Spellthief's Edge-nél szinén 650 aranyat kell összegyűjtenünk a tárgyon keresztül, cserébe gazdagodik egy új hatással, ami plusz sebzést ad hősök és épületek ellen, valamint plusz aranyat is kapunk, ha ezeket ütjük. Az Ancient Coin ugyanígy fejlődik, itt érméket kell gyűjteni, amik pénzt illetve manát adnak. Eddig rendben is van nagyjából, az Ancient Coin túl erősnek bizonyult és már átesett egy nerfen, de egy valamit nem vettek figyelembe: a tárgyak által passzívan generált aranyat.

Ez mindhárom esetben 2 arany 10 másodpercenként, de az Ancient Coin ebben is kiemelkedik, mivel az általa passzívan generált arany beleszámított a quest-be, míg a másik kettőnél nem. Nem egy eget rengető összegről beszélünk, 10 percnél mindössze 120 aranyat kaparnak nekünk össze, de így egyértelmű, hogy a három közül melyik lesz a leghasznosabb. Így is túl erősnek tűnt az Ancient Coin, nem véletlenül nerfelték nemrég, mivel már olyan supportok is inkább ezt választották, mint Alistar.

Ez természetesen nem direkt van így, ez egy bug a másik két tárgynál. Ha minden igaz, a bugot már elvileg javították, legalábbis egy Reddit posztban ezt válaszolták a komment szekcióban. Eredetileg csak a következő patch-be fért volna bele, mivel a release-kért felelős csapat már lezárta a dolgokat, de végül egy hotfixet adtak ki tegnap, hogy minél hamarabb javítsák a hibát. A hotfix-eket amennyire lehet, próbálja kerülni a Riot, mert amit gyorsan és azonnal kell csinálni, az általában drága, veszélyeket rejt és persze hirtelen át kell csoportosítani embereket tesztelésre stb. 

Ez a hotfix az Ancient Coint nem fogja érinteni, az erőssége ugyanúgy megmarad és a bugfix ellenére valószínűleg továbbra is ez lesz az első számú support tárgy. Az ebből kapott bónuszok és az ösvényen biztosított manasustain egyszerűen túl erős sok support kezében, hogy bármi is érdemben változzon. Legalább a másik kettő is fel tudja majd venni vele a versenyt az átalakulásban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!