Kezdődik a rájátszás: UOL vs Misfits!

Kezdődik a rájátszás: UOL vs Misfits!

Ma délután 5-től elrajtol az EU LCS rájátszása is, amit az UOL és a Misfits összecsapása indít. Nagy a tét, hiszen ez már a VB-re jutásért folyik.

Véget ért az alapszakasz, és a mai napon végre elkezdődik nálunk is a rájátszás. A playoffba jutott 6 csapat az UOL, Fnatic, G2, Misfits, H2k és Splyce. A Fnatic és az H2k első helyen végeztek csoportjukban, így ők rögtön az elődöntőben kezdik meg a menetelést, míg a maradék négy gárdának egymással kell megküzdenie az elődöntőbe jutásért. Az UOL ellenfele ma szombaton a Misfits lesz, míg a G2-nak a Splyce.

Az UOL a fogadóirodák rémálma

Heldeus | 17/08/14 17:46 Az Unicorns of Love utolsó mérkőzését a már biztos csoportelső H2k-jel vívta az EU LCS Summer Split alapszakaszában, ami a hét elején még kérdéses volt, hogy fontos mérkőzés lesz-e vagy sem, de mivel az H2K nyert az MM-mel szemben, míg az UOL kikapott a Vitalitytől, így végül egy tét nélküli meccsen csaptak össze.

Az alapszakasz során a hatodik héten találkozott utoljára ez a két gárda, akkor az UOL 2-1-re tudta lenyomni PowerofEviléket. Azóta viszont gyengélkedik a csapat, és hiába az H2k elleni tét nélküli győzelem, előtte a Vitality 2-0-ázta őket. Ahogy Vizicsacsi is írta egyik facebook posztjában, nagyon ingadozó a csapat teljesítménye, egyik héten nagyon a topon vannak, másik héten meg szinte sehol.

A rájátszás elkezdődésével azonban a hibalehetőségek is csökkentek. Ha ma kikap az UOL, akkor jóval nehezebb lesz kijutni a VB-re, még a tavaszi második hellyel is, legalábbis pontok alapján, így maximum a harmadik seedre pályázhatnak, amiért egy külön küzdelem várna rájuk.

Akár tetszik, akár nem, hetek óta mindenki látja, hogy Exileh a csapat gyenge pontja és sokszor inkább hátráltatja, mint sem segíti őket. Ez azért is furcsa, mert olyan nagyot nem változott a mides mezőny, iaz a meta igen, tavasszal pedig a legjobbak között volt. Ezzel szemben mostanság gyengébb csapatok midesei ellen is hajlamos rosszul teljesíteni. 

A másik oldalon a Misfits a tavalyi Splyce-hoz hasonlóan egy bravúrra készülnek (a Splyce az utolsó körben "lopta" el a VB szereplést az UOL orra elől - a szerk.), amire minden esélyük meg is van, mert bár ők is bukdácsoltak néha, alapvetően egy fokkal stabilabb a játékuk. Legjobb napjukon lehet, hogy nem verik meg a jó formában lévő UOL-t, de hogy az unikornisok ma milyen lábbal kelnek, az már más kérdés.

Papíron továbbra is az UOL az esélyesebb, elvégre nem sokkal maradtak le az első helyről ők sem és az utóbbi hetekben megmutatták, hogy a csapatharc orientált "mid aram" taktikán kívül képesek másra is. A Splyce elleni összecsapáson olyan tiszta makró játékot mutattak be, viszonylag kevés gyilkossággal, ami nem igazán volt eddig rájuk jellemző és még ki tudja mivel készültek azóta. Talán Exileh magánéleti gondjai is megoldódnak lassan, mert az egyértelműen látszik, hogy valami játékon kívüli dolog rontja le a teljesítményét.

Ahhoz, hogy a Misfits labdába rúghasson, valahogy elő kell kotorniuk a tavaszi formájukat, amikor negyedikek lettek. KaKAO távozása egyértelműen kiesés volt a csapat számára és bár Maxlore egész jól betöltötte ezt az űrt, az ő stílusa merőben más, mint a koreaié.  Ráadásul fel is lesz adva neki a lecke rendesen, Xerxe a legtöbb statisztika szerint az egyik, ha nem a legjobb európai dzsungeles az LCS-en belül. Domináló stílusát már nem egyszer kamatoztatta másokkal szemben és minden bizonnyal nem Maxlore lesz neki a legnagyobb falat.

Sajnos az előbb említett középső ösvényen már nem ilyen rózsás a helyzet. PoE, az egykori UOL-os mides láthatóan sokkal jobb formában van, mint Exileh. Ez azért is gond, mert a mid lane megtartása könnyen sok erőforrást emészthet fel Xerxe-től is, ami felszabadíthatja Maxlore-t. Reméljük, hogy legalább a csapatharcok során felébred, ahol általában fel szokott és megpróbálja kompenzálni a gyenge ösvényfázisát, de arra is volt már példa, hogy ez sem sikerült. Ez azt jelenti, hogy a Misfits-nek gyors, early game-re koncentráló kompozíciókat kell erőltetnie, ahol nem diadalmaskodhat az UOL, mivel ők ebben általában gyengébbek és a mid game-ben hozzák vissza magukat a csapatharcok során. Minden bizonnyal nagy nyomás lesz Vizicsacsin és az alsó ösvényen, hogy egyensúlyban tartsák a dolgokat, ha esetleg megborulnának miden.

Ha az UOL nyer, akkor mindenképp a Fnatic lesz a következő ellenfelük, függetlenül a többi eredménytől. Ha viszont a Misfits nyer, akkor az UOL vagy az H2k-vel, vagy a Fnatic-kal fog megküzdeni, attól függően, hogy a G2 vs Splyce miként alakul.

Az adás délután 5-kor veszi kezdetét a megszokott csatornákon, ahol angolul és magyarul is követhetitek az eseményeket!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!