Még véget sem ért a rájátszás, de az SKT már kvalifikálta magát a VB-re!

Még véget sem ért a rájátszás, de az SKT már kvalifikálta magát a VB-re!

Nemrég győzedelmeskedett az SKT a kT-vel szemben és bár még egy ellenfél hátra van a Longzhu személyében, a döntő eredményétől függetlenül az SKT kint lesz a VB-n!

Hiába a rosszakarók, hiába minden, úgy tűnik továbbra sem tudja senki megállítani Fakeréket abban, hogy részt vegyenek a VB-n. A tavaszi szakaszban az első helyet csípték el, ezzel 90 pontot zsebeltek be és mivel már csak a rájátszás döntője van hátra, legrosszabb esetben is 70 pontot szereznek a második helyért, ami több mint elég a VB-hez. Tény, hogy ebben az esetben a Longzhu menne első seedként a csoportkörbe, vagyis elsők között húznák ki őket a maradék három legerősebb csapattal, elkerülve azokat a csoportkörökben.

Eddig tartott volna az SKT gyenge időszaka?

Aioween | 17/08/19 11:50 Két egymás utáni VB címmel a zsebükben sokan gondolták, hogy az idei év sem lesz másképp és az SKT tényleges rivális nélkül, ismét töretlenül menetelhet a csúcsra. Történt közben azonba egy Rift Rivals, ahol az LCK kikapott végül a kínai LPL-től és az azt követő hetekben az SKT nagyon nem találta magát.

Tehát a Longzhunak nagyon is lesz miért küzdenie a döntőben, mivel tavasszal csak hatodik helyen végeztek, nekik mindenképpen kellene a végső győzelem. Elnézve az SKT mostani formáját ez nem lesz túl könnyű, láthatóan feltámadtak, bár tény, hogy két mérkőzés kellett hozzá ma is.

A találkozó első két mérkőzésén lesöpörték Fakeréket a pályáról, Deft és csapata egy percig sem könyörült rajtuk. Az első két meccsen összesen 1 tornyot és három gyilkosságot tudtak csak elhozni, úgy tűnt végre felülkerekedhet a kT most az egyszer.

Nem is kellett több Fakeréknek, felültek szépen a Corki hyperepülőre és három meccsen keresztül ezen lovagoltak. Mintha kicserélték volna a kT-t a harmadik meccsen, Deft Sivirrel nem sokat tudott alkotni, de Smeb-nek is ellátták a baját, PawN pedig képtelen volt egyedül meccset hozni. Hasonló győzelmet aratott az SKT, mint előtte a kT. Majd nagyjából ugyanezt megismételték a harmadik meccsen is és egy újabb győzelmet hoztak el maguknak, kiegyenlítve 2-2-re a szériát.

Ekkor már pattanásig feszültek az idegek, hiszen lényegében egy Bo1-ről volt csak szó, azzal a különbséggel, hogy a kT teljesen maga alatt volt, míg az SKT mentálisan is felépítette magát az utóbbi két mérkőzés során. Gyilkosságok terén még csak-csak, de objektívek tekintetében semmiképp sem tudta magát a kT tartani, pusztán egy tornyot hoztak el, míg az SKT 11-et. Hiába okozta Deft a legtöbb sebzést a mérkőzésen, édes kevés volt az SKT dózerhez, így a tökéletes pillanatban ismét, az SKT talpra tudott állni.

A mérkőzés pontosabb statisztikáit az alábbi galériában találjátok:

Ezzel az SKT az első koreai csapat, aki fixen kvalifikálta már magát a VB-re, de nem ők az egyetlenek a világon. Köszönhetően a különböző időbeosztásoknak, a Flash Wolves is már biztos szereplője lesz az idei világbajnokságnak, akik ráadásul folyamatosan borsot tudtak eddig törni az SKT orra alá, annak ellenére, hogy papíron nem kéne gondot jelentsenek. Kíváncsian várjuk az elkövetkező heteket, ahogy egyre több biztos szereplő fog megjelenni a rájátszások során.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Galéria

Kövess Minket!