Soha nem volt még ennyi csapat a VB-n, lássuk hogy juthatnak ki!

Soha nem volt még ennyi csapat a VB-n, lássuk hogy juthatnak ki!

Lassan már mindent beterít a VB árnyéka, a rájátszásokat, a patcheket, de miként juthatnak ki a csapatok, mert idén sokkal többen lesznek.

Először is maga a világbajnokság 2017 szeptember 23-én veszi kezdetét, kicsit több mint egy hónap múlva. A Play-In stage-nek köszönhetően jóval több csapat vehet majd részt az egész eseményen, mivel különböző fázisokra bontják fel a VB-t. 

Kezdődik a rájátszás: UOL vs Misfits!

Aioween | 17/08/19 10:05Ma délután 5-től elrajtol az EU LCS rájátszása is, amit az UOL és a Misfits összecsapása indít. Nagy a tét, hiszen ez már a VB-re jutásért folyik. Véget ért az alapszakasz, és a mai napon végre elkezdődik nálunk is a rájátszás.

Összesen 24 csapat fog szerencsét próbálni az idei megmérettetésen, mind a 13 profi régióból. A csoportköröket egy úgynevezett Play-In stage fogja megelőzni, fontos még, hogy az LMS (tajvani régió) idén már három helyet kap a VB-n. A Play-In stage-en azok a régiók fognak részt venni, akik vagy újabbak, vagy rosszabbul teljesítettek az elmúlt időszakban a VB-ken, illetve az MSI-ken. Valahogy így fog kinézni az idei VB.

Nézzük a helyezéseket, vagy seedeket. Ezeket, ahogy már mondtam a korábbi eredmények alapján határozzák meg. Azok a régiók, akik folyamatosan jó helyezéseket érnek el, azok jobb helyről indulnak és egyből a csoportkörben kezdhetnek. Az LCK automatikusan megkapta a csoportkörre a három helyet. 

Ami a többi régiót illeti, az első két helyezett a csoportkörben kezd, vagyis az, aki megnyeri a nyári szezont, ő az első, illetve akinek a legtöbb VB pontja volt a két szakasz alatt, ők a második helyezett. A harmadik helyet egy regionális kvalifikáció során döntik el a megmaradt top csapatokból a régión belül. Az érintett régiók Kína, Európa, Észak-Amerika és Tajvan.

A GPL (Dél-kelet Ászia) eredménye alapján az idei MSI-n kaptak egy extra helyet a VB-n. Az első helyezett rögtön a csoportkörbe találja magát, a második a Play-In stage-ben. Az alábbi régiókból pedig egy-egy csapat kerülhet be, ha jól teljesítenek a Play-In Stage során:

  • Brazília – Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLoL)
  • CIS – The League of Legends Continental League (LCL)
  • Japán – League of Legends Japan League (LJL)
  • Latin Amerika északi rész – Liga Latinoamérica Norte (LLN)
  • Latin Amerika déli rész – Copa Latinoamérica Sur (CLS)
  • Óceánia – Oceanic Pro League (OPL)
  • Törökország – Turkish Championship League (TCL)

A kvalifikáció is változhat régiónként, míg a négy nagy régióban a már leírt módon lehet a három helyet megszerezni (nyári győzelem, pontok alapján, regionális kvalifikáció), addig kisebb régiókban ez válthozhat. A CBLOL, LCL, LJL, LLN, CLS, OPL és TCL régiókban csak a nyári győztes vehet részt, mivel itt csak egy-egy hely van a VB-re.

A GPL az MSI miatt kapott egy második helyet, így itt is a nyári győztes és a regionális kvalifikáció győztese juthat ki.

Hasonlóan néz ki a regionális kvalifikáció azokban a régiókban, ahol erre van lehetőség, az úgynevezett gauntlet során kell bizonyítani az itteni helyzést a VB pontok alapján határozzák meg.

Az egyetlen kivétel az LMS, ahol a sima versenytábla formátumot használják, az pedig így néz ki.

Ha kíváncsiak vagytok a régionális kvalifikációkra, mutatjuk melyik, mikor lesz.

  • NA LCS: Szeptember 8–10.
  • EU LCS: Szeptember 8–10.
  • LCK: Augusztus 28., augusztus 30., szeptember 2.
  • LPL: Szeptember 2–3.
  • LMS: Augusztus 26–28.

Ki fogja vajon Európát képviselni?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!