Egyszerű trükk arra, hogy könnyen megjegyezd a hősök töltési idejét

Egyszerű trükk arra, hogy könnyen megjegyezd a hősök töltési idejét

Egy redditező nagyon jó stratégiát talált ki arra, hogy megjegyezze a hősök képességeinek töltési idejét, hogy képes legyen kalkulálni a támadásaikkal.

Veletek is számtalanszor megesett már gondolom az, hogy az ellenfeled elhasználta a végső képességét, megölt vele, mire pedig feléledtél, és visszaértél az ösvényre már megint volt neki, holott te teljesen biztos voltál abban, hogy majd most megbosszulhatod magad, de a vége csak egy újabb halál lett. Ilyenkor nagyon könnyen elkapja az embert a "Mi?! Hát mégis mekkora cd van ezen?!" érzés. 

Az Ardent Censer még Zyra-n is jól működhet

Aioween | 17/08/18 16:44Emlékeztek még az Ardent Censeres Hyli fél Trundle-re? Valaki tovább gondolta a dolgot és rájött, hogy ez Zyra-n sem rossz, mutatjuk hogyan. Pár héttel ezelőtt sokakat meglepett Hylissang választása az LCS-ben.

Az ilyen helyzetek elkerülésére nagyon jó megoldás az, ha észben tartjuk, hogy mennyi idő is kell ahhoz, hogy újra elérhető legyen a képesség. Azonban közel 140 hős esetén ez csöppet sem egyszerű feladat, ám mégis van mód arra, hogy 1 hétnyi magolás nélkül megjegyezzük a számokat. 

Amikor kiválasztanak ellened egy hőst, vegyél elő egy papírt, vagy füzetet, és írd bele KÉZZEL, a képességeinek típusát, a töltési idejét, meg akár a cast idejét is. Ha pedig legközelebb ismét kiválasztják ellened, csak előveszed ezt a jegyzetet, és már előtted is van a szükséges infó, idővel pedig nagyon jól rögzülni fog. Itt egy példa:

Miden játszol, és Karthus van ellened. Minden bizonnyal sok olyan játékos van, aki még nem találkozott vele, mert nem egy túl gyakori választás, ezt a 7 szuper ritkán választott hős című cikkünk is bebizonyította, szóval ő most egy ideális példa nekünk. Írd fel magadnak az alábbi dolgokat:

Karthus

Q: sebző képesség, 0,5 mp. cast idő, 1 mp. töltési idő.

W: lassító fal, 18 mp. töltési idő.

E: területi sebzés, kapcsoló, 0 mp. töltési idő.

R: globál sebzés, 200/180/160 mp. töltési idő.

Természetesen a rúnák és a vásárolt tárgyak által a töltési idők módosulhatnak, de mindkettőt láthatjuk hogyha rendelkezik ilyennel az ellenfelünk, szóval azzal is tudunk kalkulálni, és az különben is csak az adott meccs sajátossága, ezt a listát mi általánosságra készítjük. De nem árt ha tisztában vagy vele természetesen, szóval töltőképernyő során nyisd meg az op.gg weboldalt, írd be az ellenfeled idézőnevét, és már látni is fogsz mindent róla. Mennyit játszik azzal a hőssel, milyen eredményeket szokott vele elérni, hogyan épülnek fel a rúnái.

Ha ezzel megvagy, tedd el a jegyzetet egy olyan helyre, ahol mindig megtalálod, így ha új hőst választanak ellened akkor fel tudod írni, ha pedig egy olyat, aki ellen már játszottál korábban, a kezedben lesz minden szükséges információ. 

Na, de ez miért is működhet? Az emberi agy fantasztikus módon képes megjegyezni azokat a dolgokat, amiket kézzel írtunk fel magunknak. Ezért van az, hogy amit a saját kezeddel írsz puskát a dolgozatokra, azt sokkal eredményesebben tudod használni, mint azt, amit gépen állítottál össze. (Mindenki puskázott már valamikor, szóval nem hisszük el az "Én soha." kommenteket - a szerk. laughing) Továbbá a jófej tanárok se vágják be instant a karót, ha kézzel írt lapot vesznek el tőled, mert ők is tudják, hogy dolgoztál vele, ez is egyfajta készülés, még ha nem is pontosan az, amit ő elvárt, de legalább egyszer akkor is végigmentél az anyagon.

A LoL-nál az ilyen apró trükkök nem tiltottak, biztos, hogy a profi játékosoknak is megvoltak eleinte a maguk taktikái annak érdekében, hogy minél hamarabb megjegyezzenek mindent a játékról. Egy stratégiai játék ügyes stratégiákat igényel. Kiegészítheted a lapodat esetleg még azzal is, hogy mely karakterek működnek jól az adott hős ellen, és mely hősöket kell elkerülnöd ebben az esetben. Karthus ellen például remekelnek az assasin hősök, abból is a legjobb, ha AP-sat választunk, így a végső képességét teljesen jól ki tudjuk játszani egy Zhonya használatával. Fizz, LeBlanc, vagy épp Katarina nagyon jó választás lehet ellene. Karthusnak nincsenek menekülő képességei, van a fala, meg van egy Villanása, ha ezeket kihúzod belőle akkor szabad préda. A lolcounter.com oldalon minden ehhez szükséges információt megtalálhattok. 

Reméljük, hogy ezzel a néhány aprósággal a segítségetekre lehettünk, és némiképp egyszerűbbé fog válni számotokra a játék. Írjátok meg nekünk kommentben, hogy Ti milyen trükköket/stratégiákat alkalmaztok játékon kívül, annak érdekében, hogy eredményesebben fejlődjetek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.