Tippek a nem stabil metában való ladder mászáshoz, 2. rész

Tippek a nem stabil metában való ladder mászáshoz, 2. rész

Az alkalmazkodás és a tanulás fontosságával folytatnánk a sorozatot. 

Ezekben a zűrzavaros időkben, amit a Knight of the Frozen Throne kiegészítő megjelenése okozott, a meta napról napra változik és nem lehet igazán biztosra menni, mely paklik lesznek a legjobbak a jövőben. Éppen ezért írtunk tegnap tippeket arról, hogyan tudnátok a legjobban kijönni a kialakult helyzetből.

Tippek a nem stabil metában való ladder mászáshoz, 1. rész

Sensevida | 17/08/19 12:52 A Knights of the Frozen Throne Hearthstone kiegészítő egy hete indult és mint ilyenkor általában, a ladderen rengeteg paklival találkozhatunk. A profik már nagyban gyártják a saját kis listáikat és mi is jelentkeztünk olcsó, mégis hatékony összeállításokkal. Kolento, Sjow, Reynad, Toast és Twobier is control paklikat tol, érezhetően lassul a játék.

Ígéretünkhöz híven, ma folytatnánk az útmutatót és reméljük, sikeresen túlélitek nagyobb dust veszteség nélkül az előttünk álló pár hetet, amíg be nem áll a meta a rendes kerékvágásba. 

Alkalmazkodni az aktuális trendekhez

Egyszerű, mégis mindenképpen fontos az, ha valaki elbóbiskol, csak veszíthet. Normális esetben az lenne a fő irányvonal, hogy nem cserélgetitek a paklikat a mászás közben, most azonban jobban jártok, ha egy vesztes széria után inkább váltotok. Benne van a pakliban az is, hogy nem naponta, hanem óránként alakul át a meta, szóval mindenféleképpen érdemes nyitott szemmel járnotok. Gondoljatok csak bele, egy népszerű profi játékos több ezer ember szeme láttára hatékonyan lovagolja meg a létrát, pár óra múlva pedig már tele lesz azzal a deckel a ranked. 
hs blizzard warrior

Mindenképpen érdemes figyelni a vS live meta elemzését, hogy képbe kerüljetek az aktuális friss trendekkel. A legjobb játékosok folyamatosan alkalmazkodnak és jobbnál jobb tech lapokat csempésznek a paklijaikba az ellenfelek függvényében. Vegyük csak a The Black Knight lapot, ami akkor lehet életmentő ha inkább tauntos ellenfelek jönnek szembe, de például ott van a Spellbreaker is, ami a Murloc Paladin ellen lehet a győzelmi kondíció. 

Ha egyáltalán nem lennétek tisztában a pillanatnyi metával, érdemes böngészni a közösségi oldalakat és a redditet, ahol folyamatosan pörög az információ az újabbnál-újabb paklikról és azok használhatóságáról. Továbbá érdemes figyelni a már említett profi játékosok közvetítéseit is, mivel nem csak tőlük, hanem a chat-től is nagyon hasznos infókat szedhettek össze. Akárcsak a nagyok, ti is próbáljátok meg átgondolni a mérkőzéseiteket és lecserélni azokat a lapokat, amik nem szerepelnek elég jól.

Frozen Throne Jade Druid pakli útmutató

Sensevida | 17/08/20 13:40 A Knights of the Frozen Throne Hearthstone kiegészítő kicsit több mint egy hete indult és jelenleg még nem alakult ki még pontosan az aktuális meta, azonban nagyjából már lehet látni, milyen paklik fogják meghatározni az előttünk álló pár hónapot.

Az új kártyák és szinergiáik megtanulása

A játék talán legfontosabb része talán az, hogy meg tudjátok állapítani, mit fog játszani az ellenfeletek a következő körökben. A saját lapjaink kijátszása ehhez képest gyerekjáték, a nehéz döntések ott kezdődnek, amikor körbe kell játszani az ellenfelet úgy, hogy nem látjátok a lapjait. A most tomboló zűrzavaros időkben ez nagyon nagy kihívást jelent, a már említett gyors meta változás miatt. 

A helyzet azonban még sem lehetetlen, főleg ha képben vagytok az előző kiegészítők meta paklijaival és megtanuljátok a most bekerült lapokat is. Természetesen most nem arról van szó, hogy jegyezzetek meg minden kártyát és a hozzájuk tartozó szöveget pontosan, viszont legalább annyit mindenképpen érdemes tudni, mit csinálnak ezek a lapok és milyen összeállításokban fordulnak elő. 
hs blizzard thrall
Ha képbe kerültetek az új lapokkal, nem azt a kérdést fogjátok majd feltenni, hogy mit csinál ez a lap? hanem azt, hogy miért pont ezzel játszik ebben a pakliban? Például ha egy Skelemancert láttok egy Paladin pakliban, arról hamar rájöhettek, hogy egy erős buff változatról van szó és hamar érkezhet egy Steed, Kings, vagy Bonemare is a ki rakott lapra. Ezek az információk ha jól következtettek és ügyesen játszotok, életmentőek lehetnek. 

Ez a módszer kiváló gyakorlási lehetőség arra, hogy kövessétek a legnépszerűbb összeállításokat és nem fogtok meglepődni mondjuk a Spreading Plague Strongshell Scarvenger kombináción. Körbejátszani sajnos ezt sem tudjátok majd, de legalább felkészülhettek az ellenfél tervére és talán majd nem fogjátok a 6 kör előtt teleszórni a pástot a lényeitekkel.

Ez lett volna a sorozatunk második része. Bízunk benne, hogy a segítségetekre voltunk és megkönnyítjük a létrázásotokat ezekkel a tanácsokkal. A befejező részt holnap fogjuk publikálni, szóval ha nem szeretnétek lemaradni, figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover: MetaBomb

Kövess Minket!