Frozen Throne Jade Druid pakli útmutató

Malfurion kezd egy kicsit megszaladni, mutatjuk miként lehettek eredményesek a Jade változatával.

A Knights of the Frozen Throne Hearthstone kiegészítő kicsit több mint egy hete indult és jelenleg még nem alakult ki még pontosan az aktuális meta, azonban nagyjából már lehet látni, milyen paklik fogják meghatározni az előttünk álló pár hónapot. A TempoStorm metaelemzésében például az első 5 helyen a Druid szerepel, mint legnépszerűbb és leghatékonyabb class.

Megérkezett a Tempo Storm Meta Snapshot - Reynadéknél befigyelt a babyrage

A Druid dominálja a laddert, hála egy iszonyatosan op és egy durván erős kártyának.

Ennek apropóján most egy Jade Druid útmutatóval készültünk nektek, amiből megtudhatjátok miért is ez az egyik legjobban használható pakli jelenleg, illetve adunk pár tanácsot ahhoz, miként kellene vele játszani a ladderen. A lista alapvetően a Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőben megismert lapokra és szinergiára épül, kiegészülve a Frozen Throne-ban érkezett kártyákkal. 


Deck kód: AAECAZICBqQH+AyuqwKUvQLJxwKZ0wIMQF/+AcQG5Ai+rgK0uwLLvALPvALdvgKgzQKHzgIA

A Jade Druid alapvetően a lassabb paklik ellen nagyon hatékony, viszont az Aggro ellen lehetnek problémák, mivel az első körökben könnyen kikap Malfurion. A Frozen Throne-ban megjelenő Spreading Plague megoldást kínálhat, feltéve ha a kezünkbe kerül, mivel az ellenfél nagyon nehezen tudja átvágni magát az 1/5 taunt lényeken. Amíg a kis pókok felfogják a sebzés nagy részét, van egy kis szusszanásnyi időnk fellélegezni és minél több Jade lapot a pástra telepíteni.

Ha sikerül elhúzni az időt, Malfurion the Prestiletnt, azaz a DK hőskártya is okozhat meglepetést ellenfelünk számára. A választható Hero Power további sebzést foghat fel a kis tauntok által, vagy nagy lényektől szabadulhatunk meg a mérgező pókokkal. Érdemes még észben tartanotok, hogy a hőskártya szinergizál Fandral Staghelmmel is, azaz ha a tűz druidája lent van a páston, nem kell választanunk, automatikusan megkapjuk mindkétféle lényt. 

Ha sikerül eljutni a 10. körig és az RNG istene és Ben Brode szelleme is mellettünk állt, mert a kezünkbe került az Ultimate Infestation, akkor szintén fellélegezhetünk kicsit. A kártya rengeteg vita tárgya, mivel sokan azt állítják (szerintem jogosan - a szerk), hogy túlságosan broken, mivel a Jade Druidnál előfordulható legtöbb problémára megoldást kínál. Kapunk 5 armort, okozunk 5 sebzést, húzunk 5 kártyát és megidézünk egy 5/5 ghoult, mi ez ha nem 'kicsit' erős?

Hogyan Muliganeljünk

A pakli tehát olyan lapokkal egészült ki, amik csak tovább növelik a győzelmi esélyeit a többiekkel szemben, feltéve ha jól keverjük a kártyáinkat. Ha a Ramp mellett döntötök, akkor az Innervate, Jade Blossom Wild Growth legyenek az első számú célpontok. A Jade Idolt nem érdemes megtartani, mivel azt leginkább a Gadgetzan Auctioneer-rel kombózva érdemes használni. Ha lassabb ellenféllel álltok szemben, a Nourish megtartása is egy jó opció, főleg ha érkezik mellé egy Fandral is. 

A győzelmi arányok

Az alábbiakban láthatóak a legsűrűbben előforduló matchupok és a Jade Druid átlagos győzelmi arányai ellenük. 

A Frozen Throne Jade Druid stratégia

A legtöbb esetben a már korábban említett ramp lenne az elsődleges a korai körökben. Ha az ellenfél Aggro, a Wrath és Hero Power képességekkel igyekezzetek leszedni a minionokat, amivel megzavarhatjátok a szemben álló játékát. Ha eljött az idő, dobjátok ki a pástra Fandralt és igyekezzetek minél több értéket kiszedni belőle. Ez a lap egy olyan fenyegetés lesz az asztalon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, szóval még arra is jó, hogy felfogjon egy környi sebzést az arcotoktól. 

A már szintén említett Spreading Plague is tökéletes fal az egresszív paklik ellen, mögé pedig lehet pakolni a tech lapokat, amik biztosítják majd a győzelmet. Ha a ramp bejött az elején és már sok manán vagytok, a Jade Behemoth és Primordial Drake is kiváló védelem lehet. A The Black Knight szintén egy kiváló tech lap, főleg ha az ellenfél olyan nagy taunt lapokat pakol ki mint a manapság majdnem minden pakliban játszott Lich King. 

Ha sikerült túlélni a végjátékig, jöhet a már megszokott Auctioneer, Jade Idol, Nourish kombináció, amiből simán összeszedhetitek a győzelemhez szükséges topdecket. Természetesen ilyenkor már jöhet a DK hőskártya és az Ultimate Infestation ami plusz nyomás az ellenfél számára, főleg ha ő még csak mondjuk fele annyi manával rendelkezik mint ti. 

A lapok helyettesítése

Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki engedheti meg magának ezt a paklit teljes mértékben, szóval itt találhatóak azok a kártyák, amikkel hellyel-közzel helyettesíteni lehet a drágább lapokat. 

Aya Blackpaw - Ha nincs meg a Jade Lotus vezetője, van egy rossz hírem, sajnos mindenféleképpen nagy érték hiányzik majd a pakliból. Ilyenkor általában a mana költséget érdemes figyelembe venni, szóval szintén 6-ért rakjatok a pakliba egy Dark Arakko-át vagy drágábban egy Ancient of Wart. 

Fandral Staghelm - ha nem rendelkeztek vele, inkább ne is nagyon próbáljátok ezt a paklit. 

The Black Knight - Hasznos, mégis választható tech lap, egy Spellbreaker például ha nem is teljes mértékben, de helyettesítheti.

Ultimate Infestation és Primordial Drake - Alap kellék kell, hogy legyen mind a kettő, mivel akkora érték nyerhető ki belőlük ami meccseket dönthet el. 

Malfurion the Prestilent - A kiegészítő talán legjobb DK hőskártyája jelenleg, kihagyhatatlan kb. az összes Druid pakliból.

+ A Skulking Geist probléma

Az igencsak TL:DR útmutató után a tapasztaltabb játékosok most könnyen kérdezhetik: Minek Jade Druidozni, ha a Skulking Geist a hatodik körben kinyírhatja a Jade Idolokat? Nos a felvetés abszolút jogos és a Jade Druid killernek kikiáltott Frozen Throne lap tényleg komoly fenyegetést jelenthet ránk egy control ellenféllel szemben. Személy szerint én is használok egyet a Controlos Taunt Warrioromban és nem egy meccset hozott már le nekem, azonban így is rettentően nehéz dolgom volt a rengeteg tech és Jade kártya ellen. Ha a fenyegetést valósnak értékelitek, rakjatok egy Lotus Agents lapot a pakliba, szolid 5 drop tűrhető statokkal és simán fel tudtok belőle fedezni egy Jade Idolt az után, hogy a kis élőholt zsákfejű elpusztította az alapból a pakliban lévőket. 

Ennyi lett volna tehát a Jade Druid útmutatónk, ha hasznosnak találtátok és szeretnétek még ilyet, mindenképpen figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover: EsportsEdition

Kövess Minket!