Nincs meglepetés az EU LCS All-Star csapatában

Egyáltalán nem meglepő a nyári szakaszt elnézve, hogy három játékost is beszavaztak egy azon csapatból, a maradék két hely pedig valahogy elkelt mások között.

A szavazatokat a kommentátorok, többek közt a Magyar LoLTV-sek, profi játékosok, edzők és egyes médiapartnerek dobták össze, amik alapján végül eldöntötték, hogy ki fogja képezni az EU LCS All-Star csapatát. 

Az 5 legsikeresebb ad-carry az EU LCS nyári alapszakasza során

Heldeus | 17/08/20 12:45Most, hogy már mindenhol javában zajlik a rájátszás, vegyük át kicsit, hogy mely játékosok is voltak a legeredményesebbek ebben a szakaszban az adc pozícióban. Látva az eredmények táblázatát Deficio egy korábbi mondata jutott eszembe. "Van egy szakadék a világ és Korea között, meg egy Korea és az SKT között.

Három különböző szekcióra osztották fel a dolgot, ugyanis lehetett szavazni egy elsődleges, másodlagos és harmadlagos csapatra is. Attól függően, hogy kit melyik csapatba soroltak a szavazók, pontokat kaptak és végül a legtöbb pontot összegyűjtők kerültek az elsődleges ötösbe. Nézzük, kikből is fog állni Európa képviselete.

Elsődleges csapat

  • Paul “sOAZ” Boyer – Top, Fnatic (78 Pont)
  • Mads “Broxah” Brock-Pedersen – Jungle, Fnatic (81 Pont)
  • Fabian “Febiven” Diepstraten – Mid, H2K (72 Pont)
  • Martin “Rekkles” Larsson – ADC, Fnatic (98 Pont)
  • Alfonso “mithy” Aguirre Rodriguez – Support, G2 Esports (54 Pont)

Három darab Fnatic játékos is bekerült az elsődleges csapatba. sOAZ hiába nem első statisztikák terén, több mint 6 éves játéktapasztalata felbecsülhetetlen, amit egyszerűen nem lehet sem megvenni, sem megtanulni, ez csak idővel jön. Broxah eléggé friss játékos még az LCS-ben, hiszen csak tavasszal, a szakasz közepén váltotta Amazinget, de láthatóan máris nagy sikere van nem csak a játékosok, de a hozzáértők között is. Febiven is megjárta a Fnaticot, de egy ideje már az H2k-t erősíti és egyike a stabilabb európai mideseknek, amit mostanában elég csínján mérnek még a nagyobb csapatokban is (UOL, G2, FNC). Rekkless nem volt kérdés, hogy bekerül-e, könnyen pályázhat akár a szezon MVP-je címre is nyári teljesítményével, különösképp a Rift Rivals utáni frissüléssel, mivel előtte elég egydimenziós játéka volt. Mithy egyszerűen egy géniusz, ha a supportokról van szó- A Splyce elleni igen szoros ötödik meccsen megtette, amit megkövetelt a haza és ő sem tegnap mászott le a falvédőről.

Másodlagos csapat

Sajnos vagy sem, de még ebbe sem fért bele egy UOL-os játékos sem, pedig Vizicsacsi nem teljesített annyira rosszul, bár ezt nehéz megítélni egy olyan csapatnál, aki a Vitality-től 2-0-ra, a Misfits-től pedig 3-0-ra kap ki.

  • Andrei “Odoamne” Pascu – Top, H2K (56 Pont)
  • Marcin “Jankos” Jankowski – Jungle, H2K (73 Pont)
  • Rasmus “Caps” Winther – Mid, Fnatic (69 Pont)
  • Jesper “Zven” Svenningsen – ADC, G2 Esports (68 Pont)
  • Seon-ho “Chei” Choi – Support, H2K (47 Pont)

A másodlagos gárdába már csak egy Fnaticos került Caps személyében. Ő az a játékos, akitől nagyon sokat vártak a szezon elején és meg is csillogtatta néha tudását, de a folyamatosság nála még hiányzik. Odoamne akár az első csapatba is simán befért volna, évek óta a legjobb toposok között van, de úgy tűnik a sOAZ hype még mindig nagyobb. Jankos egy elég erős felső középmezőnyt képvisel, neki is vannak néha gondjai, de alapvetően stabilan segíti csapatát. Alsó ösvényen Zven lenne a lövész, egykoron még ő lett volna az első számú választás, de a Fnatic megújulása és a két szakasz közötti pihenő láthatóan nagyon jót tett Rekkless-nek. Szintén az H2k-t képviseli még Chei is supportként, Nuclearrel nagyon jól megértik egymást játékon belül és kívül egyaránt, kíváncsiak lennénk milyen lenne az összhang Zvennel.

Harmadlagos csapat

A harmadik és egyben utolsó gárdába is kerültek nagy nevek, többek közt a tavaszi MVP Vizicsacsi.

  • Tamás “Vizicsacsi” Kiss – Top, Unicorns Of Love (42 Pont)
  • Kang “Trick” Yun Kim – Jungle, G2 Esports (24 Pont)
  • Luka “Perkz” Perkovic – Mid, G2 Esports (41 Pont)
  • Samuel “Samux” Fernández Fort – ADC, Unicorns Of Love (28 Pont)
  • Jesse “Jesiz” Le – Support, Fnatic (42 Pont)

Ebben már két UOL-os is képviselteti magát. Exileh hiányán nem lepődünk meg Xerxe-én viszont egy kicsit igen, ő is sokszor járult hozzá csapata sikeréhez. Vizicsacsi a nehéz meccsek ellenére is a legjobb topos jelenleg a számok alapján, talán csapatának bukdácsolása okozhatta visszaesését. Trick a tavaszi szezonnal ellentétben sokat javult stabilitásban és rengetegszer rohant a G2 segítségére. Perkz szintén a G2-tól érkezett, mid lane kingdom az ő hagyatéka, de mostanság túl sok "trónkövetelő" akadt, akik le is taszították őt onnan, illetve az egoja is sokszor útban van. Samux talán az UOL egyik mozgatórugója, ha miden vagy topon nem tudnak előnyt kialakítani, akkor általában az ő dolga volt kompenzálni a late game-ben, ezt meg is tette nem egyszer és rengeteget fejlődött alig fél év alatt. Végül, de nem utolsó sorban támogatóként Jesizt szavazták meg a Fnatic-tól. Ő szintén nem egy kezdő játékos, megjárta még Amerikát is és a kezdeti kérdőjelek ellenére bebizonyította több ízben is, hogy jól megállja a helyét Rekkless mellett.

Végignézve a három összeállítást, a Fnatic az egyetlen gárda, akinek minden tagja bekerült egyik-másik csapatba, de ezen annyira nem is lepődünk meg, hisz a nyári szakasz róluk szólt Európában és jó esélyekkel indulnak a VB-re is. 

A teljes szavazás eredményeit ezen a linken találjátok, benne a Magyar LOLTV voksaival együtt.

A ti All-Star csapatotok hogyan nézne ki?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!