Hat csapat már biztosan kijutott a VB-re, lássuk kik azok!

A rájátszások a legtöbb régióban még zajlanak, de van már hat csapat, akik biztos résztvevői lesznek az idei világbajnokságnak!

Több mint egy hónap van az idei VB indulásáig, de van már hat csapat a világon, akik kvalifikálták magukat rá. Rengeteg eseményünk volt az elmúlt hétvégén, többek közt elkezdődött az EU LCS rájátszása, illetve folytatódott az NA LCS és az LCK. Az LMS sem volt rest, itt is pörögtek a meccsek.

Hatalmas zakót kapott az UOL tegnap, de van még remény a vébéhez

Ben | 17/08/20 10:51Tegnap úgy ültünk le a meccs elé, hogy Csacsiék itt ma biztos győzni fognak, hát ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Ki a fenének jutott volna eszébe, hogy az Unicorns of Love olyan gyengén játszik, hogy sima 3-0 arányban kikap a Misfits csapatától?

Ezeken a meccseken már eldőlt, hogy a VB pontok alapján a Team Solomid, az SK Telecom T1 és az ahq e-Sports már biztos résztvevői lesznek a VB-nek. A tavaszi eredményeik alapján a mostani helyezésükkel elegendő VB pontjuk van ahhoz, hogy a legrosszabb esetben is második helyen jussanak ki. Első helyet ért el tavasszal a TSM a Cloud9-nal szemben 3-2-es arányban, míg az SKT a kT Rolstert verte el 3-0-ra. Az ahq második lett a Flash Wolves mögött, miután 3-1-ra kikaptak. 

Ha már Flash Wolves, ők is az elődöntőben kezdenek a gauntlet rendszerű playoffban, ez legalább egy második helyet jelent nyáron, a tavaszi első hellyel együtt pedig a világon elsőként, még a rájátszás megkezdése előtt biztos helyük volt, lassan egy hónapja. 

Ezekkel az eredményekkel viszont még nincs vége a küzdelemnek, hiszen mindenki az első helyre hajt. Ne felejtsük el, hogy nem mindegy hányadik kalapból húznak ki minket. Az a négy csapat, aki az első kalapba kerül, a csoportkörök alatt biztosan nem fognak egymással találkozni. Mivel ők régiójuk legerősebb csapatai, az igazán nagy falatok későbbre maradnak, legalábbis papíron, plusz ez egy biztos módszer az SKT elkerülésére a csoportkörökben.

A fentebb említett négy csapaton kívül Latin-Amerika déli részéről Kaos Latin Gamers, Törökországból pedig 1907 Fenerbahçe kvalifikálta már magát, igaz nekik a Play-In stage-ben kell kezdeniük, ezért rájuk egy hosszabb és rögösebb út vár a csoportkörökig. Ezekből a régiókból csak egy-egy csapat érkezhet, ez hely a nyári szakaszt megnyerő gárdákat illeti.

Az SKT 3-2-re verte egy igen szoros szériában a kT Rolstert a negyeddöntőben, a döntő eredményétől függetlenül pedig első vagy második helyen megy tovább. A TSM-nek úgymond nem kellett semmit csinálnia, mivel a Cloud9 kikapott a Dignitas-tól az első körben, így már nem veszélyeztethetik a TSM helyét a VB-n. Az ahq a Raise Gaming ellen győzedelmeskedett és várják a döntőt a Flash Wolves ellen, de mondhatni ennek a találkozónak "csak" a VB helyezés a lesz tétje.

Szeptember 23-án kezdődik majd a VB, ami idén Kínában, a 2008-as Olimpiának is helyet adó Madárfészekben lesz. Ki lehet majd a többi 18 csapat, akik részt vesznek, ki fogja képviselni például Európát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!